[]

ortakligin giderilmesi davasi emsal fiyata itiraz- hukucu arkadaslara

15 yildir devam eden ortakligin giderilmesi davamiz var. davaci taraf buyuk bir insaat sirketi, davali taraf ise 60 kisiye yakin ve cogu kisi varis olmus, olenler var torunlara kadar uzamis is. yani davali tarafta birlik yok.

Simdi rayic bedel belirlendi bilir kisi tarafindan (10 aydan fazla oldu ) ve kasim ayinda satis var.

ancak malum enflasyon firladi ve o bolgelerdeki arsa fiyatlari da katladi. simdi bu durumda biz emsal fiyata itiraz edebiliyor muyuz ? ya da satisa bu fiyatla cikip satilip daha sonra satisa mi itiraz ediliyor.

tesekkur ederim

 
Hukukçu değilim.
Öncesinde itiraz ediliyor. Ancak satış tarihi belirlenmeden önce o itirazın yapılması gerekiyor olabilir. Yani eğer itiraz edecekseniz ve bahsettiğiniz gerekçe yasa ve yönetmeliklere uygunsa bunu belirten bir dilekçe verecek avukatiniz.

Kendi içinde olduğum süreçten bildiklerim bunlar.
  • encokbenisevinnolur  (17.10.22 20:51:38) 
davadaki değer tespiti ile bağlı değil satış memurluğu. kendileri ayrıca değer tespiti yapıyorlar. ancak sizin yazdığınızdan satış emuru yapmış gibi anlaşılıyor.


  • ground  (18.10.22 11:25:15) 
Kıymet Takdiri itiraz süresince itiraz edilebiliyor. Çok afaki bir durum var ise belki yeniden kıymet takdiri yapılabilir ama onu da hakim değerlendirecek, 60 hissedarın olduğu bir dosyada kimsenin yeniden kıymet takdirine (çok çok afaki bi durum yok ise) kalkışacağını zannetmem...

Satış herkese açık olduğundan çok büyük bir kaybınız olmaz diye düşünüyorum, en nihayetinde yerin değeri ne kadarsa, nereden satılabilecekse oraya kadar çıkacaktır. 10bin liradan başlayan ama sonunda 300bin liraya satılan bir sürü arsa gördüm şu son bir-bir buçuk yıl içinde...
  • arpaci kumrusu  (18.10.22 13:51:48) 
riske girip arsayı almadan fiyatı yükselt daha etkili olur gerçekten değerli bri yerse

satıştan sonra itiraz var ama o da uzun bir süreç
ve yine piyasa araştırması yapılacak
  • bir soru sorcam  (18.10.22 14:07:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.