Aidat için kesilen paraya itirazda bulunan mail ve şikayet formu gönderdim ama ses seda yok. Bireysel müşteri hakem heyeti için olumsuz yanıtı kullanacağım (müşteri hizmetleri daha önce sözlü olarak iadeyi reddetmişti). Fakat 2 gündür cevap yok, mail atmıyorlar. Bu durum çıktığından beri cevap vermeyerek çakallık mı yapmaya çalışıyorlar? Nasıl bir yol izlemeli?




 

Bireysel müşteri hakem heyeti talebinizi ret edecek özel bir haklılığınız yoksa, bilginiz olsun.

atom karincanin torunu

@atom karıncanın torunu
Neden ki? Aidat konusunda nasıl bir haklılık/haksızlık olabilir ki? Fazladan kesilme gibi bir durum olsa zaten banka düzeltir bu yanlışı.

Unde bach canim

Aidat konusu şöyle, iş bankasının aidatsız kartları var. Eğer o kartı kullanmayıp, aidatlı bir kart tercih ettiysen, aidatı ödüyorsun.

Şunu kullanıyorsan ve aidat geldiyse tabii ki gidip şikayet etmen mantıklı: www.isbank.com.tr bunun dışında şikayetin reddedilecektir çok yüksek ihtimalle.

roket adam

aidat yasal bi şey. hesap işletim ücreti olsa geri alırdın, ama aidat sözleşmelerde var.

jelly bear

Bireysel müşteri hakem heyetine e devletten başvurdum. 1 yıla yakın süre sonra cevap geldi. Reddedilmişim. Puan teklif ettiklerinde keşke alsaydım diyorum.

ykyt

bana kestiler. mail attım form doldurdum. 2 hafta içinde geri yatırdılar.

ShadowOfMoon

@roket adam ben de diyorum ki öyle bir şeye banka zaten aidat kesmez. Kesse bile yanlış kesmişsiniz dediğimde düzeltirler onun çakallığını da yapmazlar artıj. Salak değillerdir herhalde. Aldım diyenler nasıl alıyor onu baz alıyorum ben.

eksisozluk.com

Unde bach canim
1

mobil görünümden çık