Giriş

İştirak nafakası

tekel200001
Merhabalar. Geçen sene boşandığımızda oğlumun bakıcı masrafı vs. çok fazla olduğu için iştirak nafakası miktarını fazla belirlemiştim. Ancak şimdi oğluma babaannesi ve dedesi bakıyor, doğal olarak bakım masrafları hayli azaldı. Mahkemede nafaka miktarını azaltma davası açmak yerine annesiyle anlaşıp
Merhabalar. Geçen sene boşandığımızda oğlumun bakıcı masrafı vs. çok fazla olduğu için iştirak nafakası miktarını fazla belirlemiştim. Ancak şimdi oğluma babaannesi ve dedesi bakıyor, doğal olarak bakım masrafları hayli azaldı. Mahkemede nafaka miktarını azaltma davası açmak yerine annesiyle anlaşıp noterde de onaylatıp daha makul bir ücreti belirlemek yeterli olur mu? Yoksa önümüzdeki senelerde mahkeme kararı olmadığı için herhangi bir yasal sorumlulukla karşılaşır kıyım?

Not: eski eşim de kabul ediyor miktarın azaltılma fikrini.
0
tekel200001
(14.12.24)
(3)

ehliyet ve kimlik birleştirme sonrası

tekel200001
merhaba duyuru ailesi. ehliyet ve kimlik kartını birleştirince ehliyet kartım iptal oluyor mu yoksa yine de kullanabiliyor muyum acaba?
merhaba duyuru ailesi. ehliyet ve kimlik kartını birleştirince ehliyet kartım iptal oluyor mu yoksa yine de kullanabiliyor muyum acaba?
0
tekel200001
(15.02.24)
İkisi de duruyor. Teoride ehliyeti yanında taşımana gerek kalmıyor sadece o kadar.

ama geçen beni polis durdurdu kimliği verdim. ehliyet nerde dedi birleştirdim ikisini dedim. O yasa daha geçmedi falan dedi. Ama ne kadar doğru bilmiyorum polis memurunun da bilgi eksikiliği veya üşengeçliği olabilir .
0
nuevo
(15.02.24)
@nuevo polis yanlış biliyor. beni 2 yıl önce kadar polis durdurdu. Kimliği verdim ve direkt kendisi dedi ehliyetle birleştirmişsiniz diye, oradan devam etti.
0
eisberg
(15.02.24)
memura bak konuda haberi yok :) nufus mudurluklerine banko koydular bu islem icin, o kanun gecmedi demek ha

iptal falan yok tabi, ehliye evde benim zaten arabam yok binde bir araba kullanirken cevirme falan olunca kimligi veriyorum sorun yasamadim. sadece arac kiralaryacagim zaman ehliyeti aliyorum yanima.
0
bay b
(15.02.24)
(7)

Boşanma sonrası evi çocuğun üstüne yapmak

tekel200001
Merhabalar. Eşimle yakın zamanda anlaşmalı olarak boşanmayı düşünüyoruz. Kredisi 3 yıl daha devam eden bir evimiz var ve ev tapuda benim üstüme. Evi 3 yaşındaki oğlumun üstüne 18 yaşına kadar satılmamak şartıyla bırakabilir miyim? Ya da ev hakkında nasıl bir paylaşımda bulunmalıyım sizce?
Merhabalar. Eşimle yakın zamanda anlaşmalı olarak boşanmayı düşünüyoruz. Kredisi 3 yıl daha devam eden bir evimiz var ve ev tapuda benim üstüme. Evi 3 yaşındaki oğlumun üstüne 18 yaşına kadar satılmamak şartıyla bırakabilir miyim? Ya da ev hakkında nasıl bir paylaşımda bulunmalıyım sizce?
0
tekel200001
(10.12.23)
Sorunuza cevap değil ama, Şu an geçmeyi düşündüğünüz yollardan yıllar önce geçmiş birinden bir Abi nasihati kabul edersen, birkaç ev daha alacak maddi durumda biri değilsen romantizmi bir kenara bırakıp evi çocuğa bırakma kararını bir kez daha gözden geçirmeni öneririm.
0
Mirket
(10.12.23)
mirket +1
0
sta
(10.12.23)
mirket +1
0
VIPCH
(10.12.23)
zaten çocuğa miras kalacak, eşin ve oğlun orada oturaksa, kira bedeli istemeyceğim gibi bir madde eklersiniz protokole
0
mantık
(10.12.23)
mirket +1 , yoğun duyguların etkisiyle bir karar verdiğinizi düşünürüm.

Çoçuğunuz 18 yaşına gelecek ama finansal bilgi ve psikolojik olarak nasıl bir durumda olacak, bana göre çok erken bir yaş ki arkadaş ortamının etkisi ile sizden habersiz evi satıp, harcama, vaya riskli varlıklara yatırım yapmaya kalkabilir vs.
İçerisinde çok büyük riskler barındıran bir karar bu.

illaki bırakmayı ( tapu devir ) düşünüyorsanız bence onda çoçuğunuzun yaşını almasını, olgunlaşmasını beklemeniz daha isabetli olur düşüncesindeyim.
0
Rao
(10.12.23)
Mirket +1
15 yıl boyunca satılmayacak. ya o arada paraya ihtiyacınız, daha iyi bir yatırım fırsatınız vb olursa?
çocuğa devretmekten beklentiniz ne?
Bir hukukçuya danışın, duygusal değil mantıklı bir önerisi olacaktır eminim
0
sagini solunu bilmez cahil
(10.12.23)
Mirket + 1. Annesiyle evde otursunlar ama boyle bir sey yapmayin derim. Ha 2 3 eviniz daha olur ya da cok rahat ev alacak gucunuz vardir baska. Tek eviniz ise sakin boyle bir sey yapmayin
0
oscar
(11.12.23)
(3)

Proje isim önerileri.

tekel200001
Merhabalar. 0-36 ay arası engelli çocukların eğitime daha aktif katılabilmesi için bir proje çalışması yürüteceğiz; ancak proje adı bulmakta zorlanıyoruz. Siz değerli kullanıcıların belki bir yardımı dokunur diye düşündük. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar. 0-36 ay arası engelli çocukların eğitime daha aktif katılabilmesi için bir proje çalışması yürüteceğiz; ancak proje adı bulmakta zorlanıyoruz.

Siz değerli kullanıcıların belki bir yardımı dokunur diye düşündük. Şimdiden teşekkür ederim.
0
tekel200001
(05.07.21)
geleceğime engel olma,
güneşime gölge olma,
kanatsız melekler,
0
reanarchy
(05.07.21)
Acıma, şefkat belirten ifadelerden kaçınmanızı ve mutlaka engelliler alanında çalışan farklı uzmanlara son isim önerilerini danışmanızı öneririm öncelikle.

Akıllı Sincap Eğitim Portalı vb olabilir
0
kaset
(05.07.21)
Kaset+1
Şu engelsizsiniz tarzı kelime oyunları da hiç hoş değil bence.
0
Deathrow
(05.07.21)
(2)

Ayıplı Ürün İadesi \ Tüketici Hakem Heyeti

tekel200001
Merhabalar. Enza Home'dan aldığımız birkaç parça ev eşyası yaklaşık 15 gün önce teslim edildi. Ancak yemek masasının üzerinde beyaz bir leke olduğunu ve masanın sallandığını kurulum esnasında tespit edebildik ve montaj yapan elemanlara tutanağa geçirmelerini söyledik. Şimdi sorum şu masanın ayıplı o
Merhabalar. Enza Home'dan aldığımız birkaç parça ev eşyası yaklaşık 15 gün önce teslim edildi. Ancak yemek masasının üzerinde beyaz bir leke olduğunu ve masanın sallandığını kurulum esnasında tespit edebildik ve montaj yapan elemanlara tutanağa geçirmelerini söyledik.

Şimdi sorum şu masanın ayıplı olduğunu biliyorum ve tüketici hakem heyetine masanın bedeli kadar ücretin tarafıma geri ödenmesini isteyeceğim. Ancak masayla birlikte gelen ve birlikte bir takım oluşturan sandalyelerin de (herhangi bir ayıp yok sandalyelerde) ücret iadesini isteyebilir miyim aynı şikayet metninde?

not: Masa ve sandalyelerin toplam ücreti hakem heyeti başvuru sınırlarını aşmamaktadır.
0
tekel200001
(15.10.19)
firma ile iade ve değişim için görüştünüz mü? kendi kurulum ekiplerinin görüp tutanağa geçtikleri hatayı kabul etmediler mi?

istemeye istersiniz de masa ve sandalyeler bir takım değilse, sandalyeleri ayrı olarak almışsanız ve faturada falan da bu şekildeyse hakem heyetinden sadece masa ile ilgili yaptırım kararı çıkar.
0
hadsafhada
(15.10.19)
Hocam heyete geçmeden önce firmadan iade değişim alabilirsin.neden direkt işi büyütüyorsun ki?
0
lcha
(15.10.19)
(2)

Askerlik tecil ve celp dönemi..

tekel200001
Merhaba sevgili duyuru ailesi. Uzaktan öğretim yüksek lisansa kaydolmuştum, ancak bazı sebeplerden dolayı ağustos celbinde askere gitmem gerekiyor. Yüksek lisansta ikinci dönem kaydı da yenilemeyeceğim için ocak-şubat gibi tecilimi bozacaklar. Mayıs celbine kadar hiç askerlik şubesine uğramasam ve m
Merhaba sevgili duyuru ailesi. Uzaktan öğretim yüksek lisansa kaydolmuştum, ancak bazı sebeplerden dolayı ağustos celbinde askere gitmem gerekiyor. Yüksek lisansta ikinci dönem kaydı da yenilemeyeceğim için ocak-şubat gibi tecilimi bozacaklar. Mayıs celbine kadar hiç askerlik şubesine uğramasam ve mayıs ayında ağustosta askere gitmek için başvuruda bulunsam sorun oluşur mu? ağustos'ta askere alırlar mı?
0
tekel200001
(25.12.17)
ağustos celbinde gidebilmen için mayıs ayının son iş gününe kadar şubeye gitmen gerekir.
mayıs celbinde gidebiliyor olman için de şubatın son iş gününe kadar gitmiş olman gerekiyor. yani şubat ayını bir şekilde atlatıp mayıs ayında şubeye gidersen yırtarsın.
0
ogcet
(25.12.17)
Yukarıda da açıklanmış. 1 mart itibariyle mayıs sonuna kadar tecil bozulursa muhtemelen ağustosta askere alınırsın. Tabi farklı tarihlere de verilebilir mi bilmiyorum.

Bunun dışında mayısta askere gideceğin kesinleştikten sonra gitmezsen de başka tarihe alınırsa bakaya dediğimiz durum ortaya çıkar. Para cezası filan olabilir yani. Bu bilgiler çok da sağlıklı değil, bilmediğimiz şeyler olabilir. En iyisi bir şubeye gidip yüz yüze öğrenmek. Hayırlı teskereler. Son olarak askerliğini yapanları temsilen:

Bem mi gideyim?
0
havadakarada
(25.12.17)
(1)

Almanca Çeviri ( Nazi Almanyası Afişleri)

tekel200001
Engellilerin topluma yük olduğunu anlatan iki afiş mevcut. Ne yazık ki internet çevirilerinden olumlu sonuç alamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Engellilerin topluma yük olduğunu anlatan iki afiş mevcut. Ne yazık ki internet çevirilerinden olumlu sonuç alamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
0
tekel200001
(23.12.14)
Çeviri bu haliyle gayet güzel olmuş ellerinize sağlık, teşekkür ederim.
0
🌸tekel200001
(23.12.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.