[]

bu karikatürdeki olay ne?

kurban bayramı'nın olduğu gün çıkmıştı dergi. belki alakası vardır.




 
hareket halindeki adamın daha önce eşekle bi münasebeti olmuş ve ağacın arkasındaki adam havuçla diğerini kendilerine çekiyor, eşek de adamı vurmaya hazır bekliyor diye yorumladım ben ama tam da bilemiyorum tabi, bu haliyle pek komik değil çünkü


  • tejeve  (03.10.15 23:21:31) 
diğerini derken çalının öbür tarafında da mı bi eşek var yani. neden havuç vs. neyse. önemli de değil sadece anlamadığım bişey var mı acaba demiştim.


  • tepedeki psychedelic adam  (03.10.15 23:27:28) 
eşekleri, bir sopanın ucuna havuç bağlayarak (aynı karikatürdeki gibi) ve onu eşeğin başı önüne koyarak yürütürler, eşek sanır ki ha yakaladım ha yakalayacağım havucu ve yorgunluk inat falan dinlemeden havucun peşine düşer, tabii havuca ya hiç erişemez yahut sahibinin işi bittikten sonra yiyebilir onu.
muhtemelen karikatürde buna bir atıf var; "eşeğin intikamı" minvalinde.

  • dafaiss  (03.10.15 23:28:28) 
Eşeğe istediğini havucu kullanarak yaptırıyor.
Normalde eşeğin yürümesini istedikleri için önüne yem sarkıtırlar, burada da tetikçilik yaptırıyor. Manipülasyon yani.

  • yirmisantim  (03.10.15 23:42:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.