[]

yaramaz yavru kedi hakkinda

efem 2.5 aylik bi kedim var kendisi kocaman bir cilgin fekat son gunlerde $oyle bir $ey olmaya ba$ladi kedi kafasina gore camdan a$agiya atliyor evin 2. katindayiz ve gayet yuksek ama anlamiyorum 2 dir bugun bahceden topladim geldim kediyi bunu bir hobi haline getirdi. sonra sicaktan bunalip buzdolabine giriyor dun 1 saate yakin buzdolabinin sebzelik kismina yatmi$ cikardigimda biyiklari ve patileri buz tutmu$tu i$in ilginci di$ari cikmak istemedi yine buzdolabina kacmaya cali$ti.

bu kediyi ben nasil terbiye edebilirim buzdolabina girmesi sorun degil de camdan atliyo bi gun gec farkedicez kedi kacicak :(


 
buzdolabına girmeyi her kedi yapıyor, hatta kedimin kavun karpuzun arasında yatıp mayıştığı fotoğrafı hala saklarım :)

balkondan atlama olayı genelde çiftleşme isteği duyan kedilerin marifetidir ama 2.5 aylık kedi cinsel erişkinliğini tamamlamamıştır. kuş, böcek vs görüyorsa atlıyor olabilir. arada çıkarıp dolaştırırsan vazgeçer diye tahmin ediyorum.
  • kimlanbu  (20.07.07 21:14:36) 
bunun aynından bizde de var ama tek fark bizim 8. katta oturuyor olmamız. biz pencere pervazlarına kolonya dökerek vazgeçirmeye çalışıyoruz, kolonya kokusu oraya sinince gözlerini kırpıştıra kırpıştıra uzaklaşıyor pencere kenarından. ama en iyi çözüm sanırım pet shoplarda satılan kedi uzaklaştırıcı spreyler. ben de onlardan alıp pervaza sıkmayı düşünüyorum.


  • bulanti  (20.07.07 21:31:55) 
buzdolabına sadece sıcakta değil kışları da ilgi duyuyorlar o konuda endişelenecek birşey yok...
kedi eğitimi kanımca olmayan böyle birşey varsa dahi çook zor olan bir durum..eğitilebilirliklerine diyecek yok fakat tamamen kendi isteklerine göre davranışları gelişiyor. camdan büyük ihtimalle atlamamış düşmüştür, kediler düşebiliyorlar, benim kedim de iki kez balkondan düştü..pervazda uyuyakalıyordur ve yuvarlanırken kendini aşağıda buluyordur..bunu bilinçli bir şekilde sık sık yapmaya başlarsa (yani biraz gözlemleyeceksin)endişelenebilirsin..büyük ihtimalle bir daha olmayacaktır..

  • haunan  (21.07.07 09:47:10) 
buzdolabina girme istegi soguk olmasindan degil, kediler boyle kutu, poset ne bulsalar icine girmeye bayiliyorlar. kediler karakter sahibi hayvanlar, yani kedin yaramaz huyluysa bunu degistirmen cok zor, ama yine de boyle bir sey yaptiginda kizdigini belli edersen en azindan senin yaninda yapmaz, evde olmadiginda da balkonu kapatirsin.

bizim kedi de mesela yemek masasinin uzerinde dolanir surekli ama gordugumde kizacagimi bildiginden ben varken yapmaz. tabi arkamdan ne isler karistiriyor onu bilemiyorum...
  • alpinsamuray  (23.07.07 11:24:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.