[]

Alıngan mıyım?

Ulan böyle gerzekçe bir soru açıyorum ya, kendimi hiç affetmeyeceğim. Ama söz verdik bir kere.

Dün akşam arkadaşımla msn'de konuşurken aramızda bir diyalog geçti. Ben bu diyalog karşısında sinirlendim, arkadaşım "alınganlığın lüzmu yok" diyerek konuyu kapatmak istedi. Loglar aşağıdaki gibidir.

---msn log---

A: Ben
B: Arkadaş
x: potansiyel sevgili

A (22:34):
x'le dün bıdı bıdı oldu
A (22:35):
Damn it!
B (22:35):
çok pis mkarı düşürüp (sansür) vsar
A (22:35):
Sus lan (sansür)
B (22:35):
(sansür) ordan
bak x sakata gider
A (22:36):
(sansür) lan seni doğru konuş
x'e laf yok
B (22:37):
valla tanımam sakat bi tarafıma denk gelir
A (22:38):
Lan (sansür) şakam yok
B (22:38):
aa şakam yok diyo bide

--- msn log---

O konuşmadan sonra ufak çaplı bir tartışma yaşandı.

Şimdi durum şu: O benim çok alıngan olduğumu, sadece espri yaptığını ve hatalı olmadığını, dolayısıyla özür dilemesine gerek olmadığını söylüyor; ben ise herkes hakkında her esprinin yapılamayacağını, bu yüzden sinirlendiğimi ve arkadaşın özür dilemesi gerektiğini savunuyorum.

Biliyorum çok gerzekçe oldu ama onun istediği üzerine ekledim bu durumu.

Sizce kim haklı?

Not: "Bu yanlış anlamalar yüzünden çıkıyor hep cinayetler" diyecek ilk 10 arkadaşa kalem seti hediye

 
potansiyel sevgiline laf söyletmek istememişsin normal bir şey bu aslına bakarsan..ama arkadaşınında halden anlayıp devam ettirmemesi gerekirdi sonuçta sen kızı savunmak istemişsin arkadaşında biraz eğlenmek istemiş..pek büyütücek bir şey olduğunu sanmıyorum samimiyetinize göre değişir


  • joe.higashi  (05.10.09 13:31:55) 
çok samimi arkadaşınsa geyiğe vurulabilir bir konuşma. sonuçta henüz sevgili değilsiniz. Yalnız rahatsızlığını belirtmene rağmen devam etmiş, bence sen haklısın.

"Bu sayfada ki yazilarin hepsini okudum ve Mahmut, sen
haksizsin (sansür). Seni kiniyorum, ve sana laflar
hazirladim."
  • kimlanbu  (05.10.09 13:44:18) 
hayır kardeşim. sen bu tavrı yüzünden arkadasını (sansür)mek hakkına sahip olmasan da darılmak hakkına sahipsin. Herifin seninle ne kadar yakın olduguna baglı olarak beğendiğin bir kız hakkında saçma sapan konusması bro-code'a göre yasaktır.


  • eleventh american esme has met  (05.10.09 13:54:27) 
bence çok iyi arkadaş olsanız bile B nin söyledikleri kabul edilir bişey değil. özür dilemesi gerekir, sonuçta arkadaşının hoşlandığı kişi hakkında böyle konuşması hiç doğru değil.


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (05.10.09 15:11:41) 
b mallık yapmış


  • jamswety  (05.10.09 16:04:02) 
ana-bacı-sevgili(potansiyel de olsa) dokunulmazlardandır. alınganlık yapmamışsınız, arkadaşınız ayıp etmiş...


  • vejeteryan vampir  (05.10.09 16:16:02) 
b haksiz tabi ama cok samimiyseniz olabilir bu durum. sen tam olarak belirtememissin. yani rahatsiz oldugunu yine kufurle belirtiyorsun, kufurle belirtilen bir rahatsizlik ciddiye alinmaz :)


  • ermanen  (05.10.09 16:46:14) 
en yakın arkadaşımla "koçum benim be, hastanım senin" demek üzere en sık kullandığımız cümle "annemi sik babam ol" ve muadilleri. ama o adamdan başkası yapsa dalarım.

anahtar nokta samimiyet yani. ne kadar samimi olduğunuza göre değişir alınganlık mı etmişsiniz yoksa başka bişey mi.
  • karapolisnas  (05.10.09 17:02:07) 
samimiyet de olsa nerden almış olabilir ki bu cesareti, yani acaba şu baştaki bıdı bıdı kısmında siz mi, x le ilgili öyle bir sinyal verdiniz ona istemeden. acaba sizin için pek de önemli olmadığını mı düşündü. belki. gerçi öyle de olsa arkadaşınız da terbiyesizmiş baya.


  • pinking of you  (05.10.09 19:27:31) 
her ihtimalde haklısınız. diyelim çok samimisiniz; o zaman böyle bi durumda nası cevap vereceğini bilmesi gerekir, böyle bi şaka(!) yapmaması gerekirdi. ha diyelim şöyle böyle bi arkadaş, o zaman kendisine "neyine güvenip böyle bi şaka yapıyosun" diyip defterden silinmesi gerekir diye düşünüyorum.


  • selim pusat  (05.10.09 22:42:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.