[]

Çok mu kilo vermişim?

Selamlar duyurunun fit insanları,

Geçen sene eylül ayında 99 kilo olarak başladığım spor/dikkatli beslenme macerama gün itibariyle 82 kilo olarak devam ediyorum. Boy 1.88 bu arada. Sorun şu ki benim bacaklar, yüz falan hep inceldi, ama göbek kısmen duruyor halen. Boy/kilo orantısı sebebiyle daha fazla kilo vermek istemiyorum ama istemsizce de gidiyor kilolar. Programım 40 dakika kardiyo, 40 dakika orta ağırlıklar çok tekrar şeklindeydi. Şimdi ağırlıkları arttırsam göbek bölgesindeki yağlar nasıl olacak? Kardiyoyu azalttım 2 aydır ama kilo gidiyor, durduramıyoruz göbek olduğu gibi duruyor efendim.

Gittiğim spor salonu üniversitenin olduğundan salonda aman aman program yazıp yardımcı olan kimse yok, her sorumlu kendi aleminde takılıyor. Beslenmeyi mi, programı mı değişmeli sizce?

 
Sikinny fat olmuşsun. Kardiyoyu kes, ağırlıkları yükselt. Kas kütlesi artınca o göbekli görüntü yok olur. Problemin yağ fazlasından ziyade kas kütlesinin azlığı.


  • angelus  (03.10.15 18:42:52) 
Ama bildiğin simit şeklinde göbek. Yine de gider mi dersin o görüntü? Bu arada profiline bakayım dedim sözlükten, direk kilo vermek başlığındaki entry geldi. Gayet bağlantılı olmuş benim soru ile:)


  • hadi hadi  (03.10.15 18:48:46) 
kilo vermeye başladıktan sonra bi 4-5 ay kadar sonra vücut oturmaya başlıyor. eriyor o göbek yavaşça. bende öyle oldu enazından.


  • yamuklu sucurta  (03.10.15 19:07:17) 
O bölge insülin bölgesi bir de, yani yüksek insülin salgılatan yiyecekler tüketiyorsan kaybolması daha çok zaman alır. Onun dışında, böyle bir problemin yoksa, kardiyoya fazla yüklenmek yağ yakımı sağlar ama kas kıyımı da yaşatır. Bu da bahsettiğin şekilde bir görüntüye neden olur. Benim önerim orta ağırlıkla çok tekrar yerine yüksek ağırlıkla az tekrarlı yüksek setli güç antrenmanlarına yönelmen. Zira bu düşük ağırlık çok tekrar ağırlık çalışması sadece küçük kas gruplarında etkili olur, büyük kas gruplarında işine yaramaz. Yüksek ağırlıklarla çalış. Tabii yüksek ağırlıkla çalış derken 200 kiloyla squat'a gir demiyorum; senin için maksimum yüksek ağırlık neyse onu bul %80'iyle çalış, hafta hafta ağırlık yüklemesi yap. Yani sürekli aynı şekilde aynı ağırlıklarla çalışmak da bir işine yaramaz. Dönem dönem ağırlık yüklemesi yapman belli bir çalışma programı çıkarman şart. Aksi halde boşa kürek sallarsın. İlla bunu yap demiyorum ama Stronglifts 5x5 programına bir göz atan, başlangıç seviyesinde oldukça işine yarar.


  • angelus  (03.10.15 19:09:03) 
@yamuklu sucurta neredeyse 13 ay oldu, ki ben bu 17 kilonun belki ilk 10 kilosunu 4 ayda vermiştim. oturamadı vücut:(

@angelus baktım şimdi bahsettiğin programa. 1 ay deneyeceğim, yapabilirim gibi duruyor.

Evet beslenme düzenim çok iyi değil, haftada birkaç gün alkol de var. Protein ağırlıklı olarak sadece idman sonrası beslenebiliyorum. Ama onu da değiştirdim bu ay, alkol ayda 2 olacak şekilde ayarladım kendimi.

Teşekkürler.
  • hadi hadi  (03.10.15 19:16:30 ~ 19:18:11) 
aynı bölgede yağlanma vardı beslenmeyle düzeltiyorum azaldı şu sıralar sadece yanlarda kaldı. beslenmen sorunlu ve yetersiz bence. off günlerde bile beslenmene dikkat etmelisin.


  • tirt star  (03.10.15 19:25:09) 
Evet beslenme dertli aslında ama ben hazır kilo veriyorum diye çok takılmamıştım beslenme işine. 1 yıl sonrasında biraz da o tarafa dikkat edeyim dedim.


  • hadi hadi  (03.10.15 19:31:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.