[]

freelancer yazılımcılar

çoğu projem için yazılıma ihtiyaç duyuyorum. bu sebeple mesleğimle alakam olmamasına rağmen üç-beş bir şeyler öğrendim. tabi takıldığım,zor gelen yerler oluyor. bunları da yazılımcıya vereyim yapsın istiyorum.. netten oradan buradan buluyorum bir kaç kişi.

diyorum ki hacı bak..şuraya kadar ben getirdim..şurada takıldım..şurayı yapsan ben zaten devamını getireceğim..sana hazır şablon tüm kodları veriyorum. şurayı yap lan. al sana 100-200 TL (bazen 50-60).

ama yok. sanki silikon vadisinde milyon dolarlık proje kolluyorlar. 10 dakikasını almayacak şey için 1000$ istiyor adam. dışarda zaten günlüğü 100TL'ye çalışırken ben yarım saatine 100TL ödeyeceğim ama beğenmiyor Code Master.

derdiniz ne lan sizin? yevmiyeniz 3.000$ mı sizin? ben de yapıyorum çizim falan salak sulak yerlere beş kuruş para almadım şu ana kadar. freelancer.com'da allahın hintlisine çinlisine dert anlatıcam diye ölüyorum lan. bi boku anlamıyorlar zaten. freelancer head hunter'ı oldum lan sizin yüzünüzden. mal mı lan bu adamlar 20-30$'a okiy okiy derken siz '60-70 TL beni kurtarmaz o yüzden hiç projeyi incelemeyeceğim' diyorsunuz? dünya kadar parayı sana mı gömeceğim sanki lan daha hiç birşey yapmadan? California mı lan burası? Monaco mu? Seul mu amk?

delirtmeyin lan adamı¡¡¡

 
Sakin ol ve klavyeyi kır :)
Türk insanı işte ne bekliyon. Bende yazılımcı olsam havalara girer para beğenmezdim herhalde

  • fatih baker  (03.10.15 16:42:55) 
clientsfromhell.net

tahminim buraya yakışan bi müşterisin.
  • masa penisi  (03.10.15 16:55:36) 
@acemi +1

Yazılımda saatlik iş yoktur, en az bir günlük iş ve sonraki günkü düzeltmeler vardır, tecrübe bunu gösteriyor.

Ayrıca o yarım saatlik is bile olsa hemen sonraki yarım saat başka işr geçmiyor adam. Haftada birkaç iş buluyordur en fazla, öyle olunca iş başına bir haftalık ücret istiyordur. Yarım saat surecek dediğin işi anlamak, çözmek, müşteriye sonucu anlatmak vs derken gün gider zaten.
  • harzem  (03.10.15 17:19:00) 
o yapamadığın yeri yaptığında senin yazdığın yerde sıkıntı çıkarsa bütün gün uğraşır, birde allahın hintlisi, çinlisi için 20-30 dolar büyük para ama türkiyede yazılımcıya 50-60TL önermek küfür gibi birşey.


  • kuzey li  (03.10.15 17:23:13) 
Hindistana 30 dolarla gidince günlük 30 dolara krallar gibi yaşaya bileceğin bir ülke aynı Çin gibi. TR'de 60 lirayla ne yapılır diye sorarsan hele ki İstanbul gibi bir yerde en fazla karnını doyurursun. Ayrıca burası bir California olmasada ki California'da böyle bir freelancer mantalitesi yok burası Türkiye. Sandığın gibi çok küçük paralar dönmüyor bu işlerde. Özetle 50/60 liraya köle bulamıyorsan kendin yap..


  • Yehova  (03.10.15 17:34:53 ~ 23:00:08) 
al işte kafa yine aynı kafa.. 60 TL'ye garanti'nin yeni sitesini yada yandex'in türkiye işlerini yaptırmıyorsun aslanım.. projeyi zaten 'ben' yapıyorum takıldığım yeri soruyorum sonrasında yine 'ben' yapacağım.. get it? ama beyin başka şeye çalışıyor tabi.. duyuru'da küfür etmeme alışkanlığı da bozmayacağım.. oku anla sonra tekrar geri gel moruk..


  • dedim dedim de kime dedim  (03.10.15 17:48:02) 
@dedim dedim de kime dedim

Projeyi "sen" yapmıyorsun. Eğer bir yazılımcının bilgisine ihtiyaç duyuyorsan onu sen yapmıyorsundur. Buna ortak çalışma denebilir. Sen benim yazdığım şeyleri bir oku istersen. İş gerçekten "1" saatlik bile olsa bu senin vardığın bir kanı. Hatasız kod yazdığının garantisini verebiliyor musun? Sen yazılımcı mısın? O 50/60 lirayı ancak senin mantalitende olan bir insana verebilirsin. O fiyatı teklif ettiğin adam gerçekten bir yazılımcı ise sıkı bir takiple elance.com üzerinden saatlik o fiyatlara çalışacak. Ve gelen projede ne üdiğü belirsiz heriflerin yazdığı kodların üzerinden devam etmeyecek. Bu adamların 3.000$ kazanmadığını nereden biliyorsun? Tekrar ediyorum bu fiyatlar ülkeden ülkeye göre değişir. Taylandlı bir adam için 30$ iyi bir para çünkü o adam akşamına bir escort çağırsa geceliği 20$. Hint içinde aynısı geçerli fakat sen o parayı bir almana teklif etsene? Garanti ederim hayatında duymadığın kombinasyonlarla küfür işitirsin. Günümüzde en ufak bir elektrik arızasında çağırdığın adam bile 20 dakikalık iş için maksimum 500metre yürüyerek gelip senden minimum 50 lira para alıyor. Sence hangisi daha komplike bir iş? Sendeki mantalite şu: Projeyi ben yapıyorum adamın işi 1 saatlik (ki bu sana göre "yazılımcı değilsin") 50 60 liraya yapmalıdır çünkü bu adamlar zaten 3000$ kazanmıyor zaten değil mi :). Bu mantalitenin aynısı hiç bir konudan anlamayan Türk patronlarda mevcut zaten herkes asgari ücretle köle bana da köle olsunlar mantığı. O fiyatları adam kabul etmiyorsa buraya gelip ağlamayacaksın. Yahut git o iki cümle edemediğin çinlilere yaptır madem?
  • Yehova  (03.10.15 18:06:58 ~ 23:02:10) 
he hoca he..


  • dedim dedim de kime dedim  (03.10.15 18:09:48) 
günlüğü 300TL ila 400$ arasında değişen freelance işler yaptım şimdiye kadar. günlük maaşımdan daha fazlasını almadan kesinlikle iş yapmam zira dinleneceğim zamanı bir işe ayırıp o işi güzel yapmam gerekiyorsa kazancı daha fazla olmalı.

ben profesyonelce çalışıyorsam, karşımdakinden de aynısını beklerim. al bu kod, şurası eksik kaldı, hadi 10 dakikada bunu yap diyen birisiyle çalışmam mesela. yarısındaki bir işi çok büyük ihtimalle almam çünkü bir kere, kodu anlamak büyüklüğüne göre yarım gün ila birkaç ay arası sürebiliyor(iş yerimde bazı projelerin tamamına hakim olmak için geçen süre) ve bu süreyi kolay anlayamıyorsun. işin ne kadarını daha yapmalısın ve önceden yapılmış kısma ne kadar dokunulacak bunlar bilinmeyen şeyler. o yüzden bu işin kalanı şu kadar gün sürer ve ücret bu kadar tartışmasına daha baştan girmemeyi tercih ediyorum.

kısacası tercih meselesi.

ha ama öyle bir proje olur, benim de hoşuma gider daha uyguna yapabilirim. sosyal sorumluluk projesini büyüklüğüne bağlı olarak ücretsiz yapabilirim. ortaklık önerilir, ona göre fiyatlandırırım ancak benim mantalitem bu şekilde.
  • saygilarefendim  (03.10.15 23:22:23 ~ 23:22:56) 
50-60 liraya ne yazılır diye merak ediyorum. Bir örnek proje yazabilir misin?
Hayatta '10 dakikani almayacak bir sey' diye bir şey yok, yemeksepetinden Sipariş vermem bile 10 dk sürüyor benim.

  • primusinterpares  (04.10.15 03:45:43) 
koda şöyle bi bakıp şıp diye ne olduğunu anlayıp 10 dakika içinde çat diye eksik yeri tamamlayıverecek adam ne diye günlüğü 100 liraya çalışsın ki? bu mantıklı mı sence gerçekten? o kapasitesi olan adam zaten çok daha iyi paralara çalışır ,sabit bir iş yapıyor ise. freelancer ise zaten 60 liralık teklifi ciddiye bile almaz.

takıldığın yeri yapacak adam arıyorsun. yani öyle öğrenci, sıradan birini vs. değil iş yapacak adam arıyorsun ama aynı zmaanda günlüğü 100 liralık adam arıyorsun burada tezat yok mu?

freelance çalışıyorum -yazılımcı değilim gerçi de- ancak 10 dakikalık iş diye bir şey yok. sürekli iletişim kanallarında olmak, iş teklifini almak, değerlendirmek, cevap vermek, işe hakim olmak, yapıp geri göndermek, sonrasında gelebilecek herhangi bir soruyu cevaplamak : bizim süreç böyle işliyor. 2 satır da olsa 10 dakika filan sürmüyor. Üstelik bir de fırsat maliyeti var. Senin 10 dakika dediğin işle uğraşırken çok daha güzel bir işe teklif veremeyip kaçırabilirim değil mi? Yahut elimdeki işi bölüp 60 lira için ne diye uğraşayım Allasen hatır gönül yoksa? Dahası freelance çalışılan bir işin birim saat ücreti zaten sabit bir işin birim saat ücretinden yüksek olur. Olmak zorunda. freelancer herşeyin masrafını kendi karşılayan insandır. Daha düşük fiyatlı çalışacak olsam girer sabit maaşlı işte çalışırım, ne anlamı kaldı freelancer olup bi sürü stres çekmenin?

bahsettiğin çinli hintli adamların maliyeti onlara bi b.k anlatmak mümkün olmadığı için o kadar düşük zaten. benim sektörde de var bol bol onlardan kedi köpek gibi kavga ediyoruz her gün.berbat işler çıkartıyorlar, o paraya anca o kadar. üstelik kafaları bir başka onların. ancak standart şeyleri seri üretim yaptıracaksan işe yarıyorlar.

evet, daha makul ücretlerle çalışacak kişiler bulabilirsin ama kolay kolay hiç kimse hem işi iyi bilip, hem senin 10 dakikalık dediğin ama sürekliliği olmayan, kendisine bişey katmayacak bir işe vakit ayırıp uğraşmaz tabi çoook zor durumda değilse. artı yazılım şu anda para kazandıran bir sektör bırak da bir kere de mantıklı bi iş yapıp piyasayı düşürmesin insanlar. Alternatif geliştirmen lazım. Ya nispeten tecrübesiz birine sürekli iş vermen lazım, ya totalde büyük bir proje olması lazım, ortaklık kurman lazım vs.

Üstüne üstlük internette güvenilirlik sorunu var (hem netten iş yapan hem yaptıran biriyim) sen düzgün eleman bulamadığın kadar -ki ben de bulamıyorum, çok zor bir şey :) iş yapan kişilerin de parasını tahsil etme sıkıntısı var sinirlerini zıplattığına değmiyor. Sen elance'dan freelancer'dan hintli coder bulabiliyorsun da kafası basan Türk coder, ABDli Avrupalı müşteri bulamıyor mu sence? Ne diye bu olaya sadece kendi tarafından bakar insan anlamam.Burası Seul olmayabilir de adam Seul ayarında iş yapıyorsa o fiyata misler gibi satar, satıyor, satıyoruz. Delirme, makul ol.
  • niye ama  (04.10.15 05:05:56) 
ulan ne abartınız be..
şu siteye paypal butonu nasıl eklenir.. şunun rengi nasıl değiştirilir.. siteme hazır kodları olan www.script-tutorials.com aha şunu nasıl eklerim gibi salak sulak şeyler benim bahsettiğim..yani adama kod bile yazdırmıyorum hazrı kodları nasıl entegre ederim onu soruyorum..copy-paste lan.. çoştunuz da çoştunuz kendi içinizde..50-60-100 TL'lik iş dediğim bildiğin sikimsonik işler işte..arkadaşın olsa bi yemek ısmarlarsın yada birşey istemez zaten..ama benim yok işte amk.olmayınca böyle salak şeylerde takılıyorum.. al diyorum sana şu kadar para.. şunu yap.. adam 1.000$ fiyat şöylüyor.. yarın saate yaparım diyor.. öyle öğrenci, sıradan dümdüz bir adam arıyorum.. bu adamın 30 yıllık senior coder @NASA gibi fiyat çekmesine delleniyorum..

  • dedim dedim de kime dedim  (04.10.15 09:56:39 ~ 10:07:23) 
freelancer'da danışmanlık yapan adamlar da var, çinli-hintli değil, saatlik ücreti yüksek ama birşey danışıp kapatıyorsun çok yüksek olmuyor.


  • acan99670  (04.10.15 14:23:53) 
senin çinliye hintliye derdini anlatamamandan daha doğal bişey olamaz
daha anadilinde derdini anlatma kabiliyetin yok ki
ulan da babandır
  • niye ama  (04.10.15 15:48:40) 
yarar hacı yarar. ben freelancer'da rent-acoder.com'da işimi görüyorum zaten.. benim kızdığım internete, üniversite forumlarına onca ilan koymama rağmen insanların burun kıvırması. istanbul'da ofisimde yada bir yerde buluşup iki kahve içip işimi halledebilecek iken skypedan dünyanın öbür ucuna bağlanıp bir insana dert anlatmak.. benim ofisim istanbul'da bir üniversitenin içinde.. ilan asıyorum, üni forumuna yazıyorum adama para beğendiremiyorum..ona kızıyorum..


  • dedim dedim de kime dedim  (04.10.15 16:11:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.