[]

yds- öss ygs ? google translate

merhaba arkadaşlar. bir sorum olacak. benim liseden mezun olduğum zamanda öss diye bir sınav vardı şimdi 50 tane sınav oldu kafam karıştı.

sorum şu; liseden sayısal çıkışlıyım herhalde artık puan kırılması fln durumu çok fazla yok. yds den 70-75 alabilecek bilgiye sahip birisi anadoludaki bir üniversitenin ygs ile ( artık adı oysa ) ingilizce öğretmenliği vb. bölümlerini kazanabilir mi ?


 
Öncelikle ygs'den(mart ayında yapilan herkesin girmek zorunda olduğu sinav) barajı geçmelisiniz. Ardından sadece dil sorularının olduğu lys-5'e girip (haziran'da yapılıyor ) 80 üstünden 70 almanız durumunda ki yds ile eşdeğer zorlukta bi sınav, ankara izmir gibi illerde bile ingilizce öğretmenliği kazanırsınız.


  • tikiforov  (02.10.15 22:54:16) 
80 üstünden 70 fazla olmuş net ve puanı karistirmisim. ygs'den ortalama bi puan alıp lys-5'ten 50 net yapsanız büyük şehirlerde değil ama küçük şehirlerde ing öğretmenliği kazanırsınız. Ama büyük şehirlerde diğer dil öğretmenlikleri rusça, arapça vb ve dil edebiyat bölümleri düşük puanlarla kapatıyor.


  • tikiforov  (02.10.15 22:57:34) 
hocam cevap için teşekkür ederim. hani kendi kendime acaba yds de bu kadar yaparsak lys' bi yere yerleştirir mi dedim. elbette soru içerikleri fln farklıdır da merak işte :) eskisi gibi puan kırılması durumu da kalktı herhalde demi ? yani benim zamanımda bir sayısalcı belki fulle yakın çıkarsa ancak girerdi şimdi durum değişti herhalde.


  • sutu seven kamyoncu  (02.10.15 23:17:30) 
Evet puan kırma gibi bi durum olmuyor sınavın seviyesi ve soru tipleri yds ile aynı


  • tikiforov  (04.10.15 14:36:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.