[]

komplekslerim varmış

arkadaşım söyledi.öce büyük ikramiye çıkarsa ne yaparsın dedi.ben de yapacaklarımı sıraladım.ardından ''senin komplekslerin var,önce bunları aşman lazım ''dedi.yapacaklarım arasında dişlerimi yaptırmak,saç ektirmek falan vardı.bunlar mı kompleks oluyor.eğer öylese para olunca bunlardan kurtulmuş olacağım işte.öyle değil mi?hem ne yaparsın diye soruyor,söyleyince de komleks diyor.kafam karıştı bi el atın.

ha bu arada kopleks tam olarak nedir ve bunlardan nasıl kurtulurum?


 
ya o arkadasının amk. biraz götmüş. mal mal insanlar işte.


  • all girls dream  (02.10.15 23:32:15) 
İnsan tabii ki daha güzel görünmek ister ya da aynaya baktığında kendini beğenmek ister. Başkası beğense bile, kendinde beğenmediği bir nokta insanı rahatsız edebilir. Sonuçta birileriyle buluşurken giyiniyoruz, saçımızı tarıyoruz. Kadınım ben, en basitinden ağda yapıyoruz. Ağda ile saç ektirmek, traş olmakla diş yaptırmak arasında çok da fark görmüyorum. Niye daha iyi görünmek istemesin insan? Ancak bunun bir getiri-götürü hesabı var. Atıyorum, bunun için ameliyat olmanın götürdüklerinin ile ameliyat sonrası halin getirdiklerini insan kendi tartıyor ve kendi karar veriyor ne olması gerektiğine. Ben sanmıyorum ki Ajda Pekkan kadar estetik ameliyat yaptırabileyim. Bu da ikimizden birinin anormal olduğu anlamına gelmez, sadece değerlerimiz farklıdır.

Diş yaptırmak, saç ektirmek istemek tek başına kompleks değildir ama arkadaşın bunu söylüyorsa, bunun bir evveli olabilir. Demek ki davranışlarında daha önce de bir şeyler görmüştür veya sürekli bunu düşünüyor olabilirsin.

Kompleksin başlangıç noktasının tarifi değişebilir. Kusur olarak görülen ne varsa, o kusurun kendine güveni yemeğe başladığı nokta olabilir belki bir tanım. Bu güvensizlik ile de o kusurun olmayışını standart haline getirmek ya da kusura abartılı bir önem atfetmek olabilir. Örneğin, lisedeyken kilolu bir arkadaşım bana "Fazla kilon da yok pek, niye sevgilin olmadığını anlamıyorum" demişti. Kızın gözünde neredeyse tek sevgili bulma kriteri kilo olmuş. Bu durum bir kompleks belirtisi olabilir. Annemde boy kompleksi vardır örneğin. 150 boyundaki bir arkadaşım da yüksek bir mevkide çalışmaya başlayınca, "Kısa demediler, X işini verdiler kıza. Boyuna rağmen işi aldı" dedi. Belki ileride bir çalışma boy-makam ilişkisini inceler ve anlamlı bir sonuç bulur ama şu anda bakıldığında insan "Ne ilgisi var, işini iyi yapıyor işte" diyor insan. Anneme göre kızın kendine güvenmemesi gerekiyordu boyu nedeniyle. Bu kompleks, arkadaşım ve annemdeki gibi kendilerinde "kusur" olarak gördükleri şeyden de gelebilir, toplum tarafından da işlenebilir. Örneğin, evde kalmış kız kompleksi veya "Paran yoksa kızlar bakmaz" kompleksi biraz da toplum tarafından oluşturulan kompleksler. Özetle, kusur olarak görülen kavrama abartı bir anlam yükleniyor veya standart haline getiriliyorsa, ona kompleks derim ben. O o şekil der, şu şekil der, özgürlüğü bidir.

Sadece bunları istemek bir kompleks belirtisi değil, istediklerin basit şeyler. Ancak bunları ne kadar istediğin ve bu kusurdaki insanları neye layık gördüğün kompleksi belirleyebilir.

Nasıl kurtulunur? Herhalde psikologa falan giderek. Hem o daha güzel tanımlar.
  • aychovsky  (03.10.15 00:08:36 ~ 00:11:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.