[]

Okul Kayıt Parası, Okul Aile Birliği Toplanan Bağışlar Yaptırım?

Duyuru'nun sevgili öğretmenleri, idarecileri, velileri, iş bilenleri;

Olayı kısaca özetleyeceğim bana bir akıl verin hele.

Kızım bu yıl anaokuluna başladı, zor da olsa evin yanı başındaki devlet okuluna kayıt ettirdik. Kayıt öncesinde defalarca gittik geldik. Okul müdürü sürekli yalanlarla dolanlarla oyaladı beni. Nihayetinde okul aile birliğinin iki üyesi kadının karşısına çıkabildik. Kıran kırana bir pazarlık sonucunda bin lira bağış yapmak üzere anlaştık. 500 lirasını peşin verdik, makbuz istedik böyle bir uygulamalarının olmadığını söylediler, para gitti. (pazarlıktan sonra okul aile birliği başkanı hanımefendi, işim dolayısıyla benden bir ricada bulundu ve yeni bir tekne alacağını tekneyi nereye bağlayabileceği hatta benim bir kıyak geçip geçemeyeceğim konusunda benden yardım istedi. Ben burada benimle alenen taşak geçtiğini düşündüm doğrusu)

Okul başladıktan sonra da, temizlik parası olarak 100,00 TL, kırtasiye parası olarak 500 TL daha istediler. Aylık 110 lira aidat da mevcut. Kayıt esnasında sınıf mevcudunun 25 kişiyi geçmeyeceği söylenmişti, şu anki mevcut 30'un üzerinde. İngilizce dersi olacağı söylenmişti, öğretmenin ayrıldığını, dersin yapılmayacağı da sonradan söylendi.

Sözün özü, yalanlar yalanlar. Yanında da üstten bakan ahlaksızca tavırlar.

Öncelikle derdim para ile değil, temizlik parası, kırtasiye parası, aidat gibi paraları ödemeyi düşünüyorum. Bunun yanında dans, müzik gibi ekstra dersler için de her branş için aylık 100-150 lira para istiyorlar onları da ödeyeceğim. Ancak kayıt parasının geri kalanını vermeyi düşünmüyorum.

Soru 1: Kayıt esnasında söz verdiğim 1.000,00 TL'lik bağışın geri kalan 500,00 TL'sini ödemezsem ne olur? Çocuğa zorluk çıkartırlar mı, yada okula almama gibi durumlar olabilir mi?
Soru 2: İlk olarak ödediğim ve makbuz vs alamadığım 500,00 TL ile ilgili yapabieceğim bir şey var mıdır?
Soru 3: Şikayet etsem bir faydası olur mu? Nereye gitmeliyim?
Soru 4: Okul aile birliği yada müdürle ileride çıkması muhtemel kavgada söylemem gereken etkili olacak şeyler var mıdır?

Şimdiden Sağolun.

 
1. ödeme. 500 elden vermek/almak saçma imiş. okul aile birliği hesabına yatırılır para benim bildiğim. yok onlar yatırdıysa dekont isteyin.
2. elden para aldılar diye ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe ile şikayet edebilirsiniz. soruşturulur mutlaka bi dalavere var ise.
3. ilk olarak ilçe milli eğitim müdürlüğü.
4. "elden para aldınız parayı cebe mi indirdiniz ne bileyim ben" diyebilirsiniz.

okul aile birliği hesabı okul aile birliği başkanının denetimindedir. müdür ondan habersiz para çekemez. yaptığı harcamaları ona bildirmek zorunda. okul aile birliği başkanı da sizin gibi veli olduğundan normal şartlar altında kaygılanacak bi durum olmaması lazım paranın harcanmasıyla ilgili.
  • optum kib bye  (02.10.15 14:38:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.