[]

mamografi sonrası ulrtason istediler

pek bişe çıkmamış da, aile geçmişi nedeniyle her ihtimale karşı yapallım dedi doktor. bu gün ultrason randevum vardı gidemedim.

mamografi sonucumu yazayım bi bakıverin bi zahmet. git derseniz yeni randevu alacağım, olmasa da olur derseniz sallıyacağım, veya bir iki hafta sonra da gitsen olur derseniz biraz ara verip gideceğim. zira kontrollerden çok sıkıldım.

"her iki meme parankimi liposkleroze patern göstermektedir.
her iki memede malignite ile uyumlu parankimal distorsiyon, spiküler yer kaplayan lezyon, pleomorfik mikrokalsifikasyon kümesi saptanmadı.
her iki meme parankiminde net demorkasyon ile ayrılan kitlesel lezyon izlenmedi.
her iki aksillada benign görünüme multipl LAP lar izlendi.
sağ aksillada aksesuar meme ile uyumlu görünüm izlendi.
sonografik verifikasyon önerilir. "

ne yapayım?

 
emin olmamakla beraber,
liposkleroze paternden dolayı usg istenmiş sanırım. her tetkikte her doku iyi gözükmüyor. ultrason, uygulayan kişiye çok bağımlı bir tetkik. gözden kaçabilen şeyler olur. bir de kanser konusunda mamografi daha üstün diye biliyorum. mamografide bir sorun işaret edildiğinde bir de ultrason isteniyor üstüne.

bir de mamografi radyasyonunu abartmamak lazım.
  • la noix  (01.10.15 20:02:16) 
teşekkür ederim la noix, evet abartmamak lazım da, tümden kontrol oluyorum, mr da çekildi batın için. nebileyim işte :)

edit: ben de aynı şeyi düşünüp serzenişimi siliyordum, o arada sen de cevap yazıyormuşsun :)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (01.10.15 20:09:16 ~ 20:13:41) 
40-50 yaşından gençsen mammografinin pek bir değeri kalmıyor. usg çok daha sensitif değerlendirme yapıyor özellikle 40 a kadar. kanser belirtisi öncülü bir şey yok. ama ultrason da yaptırmalısın mutlaka. bence usg siz mammografinin bir değeri yok çünkü. sende kötü bir şey olduğundan değil. bana göre öyle..


  • shotgunwoman  (01.10.15 21:57:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.