[]

oleyazan yavru kedi ilk yardim sureci

zibilyon tane duyuru var da, mumkunse bir ozet gecebilir miyiz? aksam kapima birakmislar bi yavru kedi. aldim eve, gozlerini sildim. ama yemek fln vermedim, bisey yoktu cunku evde. ogle arasinda gidip ilgilenicem.

-simdi gozleri akintili, bunu borikasitle mi silsem, sadece suyla mi sileyim?
-piresi var ama o konuda simdilik bisey yapmiyim diyorum. yakaladiklarimi ezerim.
-eski kedilerden kalan biberon, toz mama vs. leri hep dagitmistim saga sola. buna ne icireyim? biraz anne sutu almis sanki. sutu sulandirsam olur mu ilk etapta?

son olarak, yavru kedi isteyen var mi? dikilitas elden teslim :)

 
ne kadar yavru olduğu önemli. eğer mama yiyebilecek gibi büyümüşse sulu süt olabilir. ama daha küçükse gözleri açılmuş mı, düzgün bakıyor mu göz bebekleri, kulakları yeterli büyüklüğe gelmiş mi buradan anlayabilirsiniz ne kadar büyüdüğünü, eğer henüz tam gelişmemişse eczaneden mama almanızı tavsiye ederim.

pire ilacı için küçük olabilir. bizim yavrulara toz vermişti veteriner ama herkes farklı bir şey diyor bu konuda. toz zehirler de dediler sonradan, ama biz azıcık sürmüş bulunduk, neyse kir bir şey olmadı. bence şimdilik önceliğiniz bu olmasın.

gözleri borikasit bilmiyorum, ben çaylı pamukla siliyordum, temizleyici göz damlalarından damlatıyordum. sadece az akıntılı ise bunlar iyi gelebilir.

iç parazit olma ihtimali de vardır onlarda ama işte daha küçükse onun için de erkendir.

bence siz önce karnını doyurun sonra da imkanınız varsa bir veterinere götürün acil olması gereken bir tedavi varsa sorun. inşallah sonra da yuva bulursunuz..
  • kaputt  (01.10.15 11:41:25) 
gözleri için gent gut damla kullanın, çok ucuz eczanelerden kolaylıkla temin edilebilir.

yavru cok kucukse pire için harekete geçmeden mutlaka veterinere danışın. bazıları hassas oluyor pire tozu da onları zehirleyebiliyor, damlayı yanlış yere damlatırsanız yalayıp yine zehirlenebiliyorlar. eğer yakalayacaksanız kedinin tüylerini hafifçe ıslatıp yapıştırın, bu sayede pireleri de hareketsiz bırakmış olursunuz. ayıklama yapabilirsiniz biz öyle yaptık.
kedi ne kada rminik besleme konusu ona bağlı. katı besin yiyebiliyorsa süt yerine tavuk salam vs tercih edin derim. süt ishal yapıyor. çok minikse, bütçe ayırabiliyorsanız ve yakında gidebileceğiniz bir veteriner var ise oradan anne sütü alıp onunla verin derim.
bir de çok minikse tuvaletini de yaptırmak gerekit yoksa hayvan çatlar... bunun için nemli pamukla karnına ve cinsel organ bölgesine masaj yapmak gerekiyor, annesinin yalamasını simule eder gibi...
  • maviyazar  (01.10.15 11:45:37) 
sabah baktim kakalamis bi koseye. kivami da iyi gorunuyordu. gent damlaya bakayim o zaman. yani deneyimlerimden en fazla 2-3 haftalik diyebilirim. kati mama yiyebilecegini sanmam. belki bebek yas mamasi yer.


  • jimicik  (01.10.15 12:14:20) 
2-3 haftalık bebeğin henüz gözleri açılmamış oluyor. sizinki tahminen 6 haftalıktır. birinci ayda gözler ve kulaklar gelişiyor. kakasını filan yapıyorsa 6 haftalıktır ama zayıf kalmıştır.
kaka yapıyorsa mama da yer. ona eczaneden bebek kedi maması ya da eğer maddi imkanınız varsa royal canin kitten mama gibi şeyler alıp verebilirsiniz. eğer zorlanırsa sütle yumuşatıp verirsiniz. merak etmeyin yiyorlar.

su vermeyi unutmayın. kakası katıysa kanlı değilse bu iyi belki iç parazit sıkıntısı da yoktur. güzel beslenmesi lazım. yavru kedi maması alırsanız çok iyi olur onlar bebek dişine uygun ve çok vitaminli olarak üretiliyorlar.
  • kaputt  (01.10.15 13:15:22) 
kaputt 'a katılıyorum. yalnız kuru mamayı süt yerine su ile yumuşatın ki mamanın tadını alsınlar sütün değil. boylece kuru mamaya alışması dah akolay olur.

soylenildiği gibi kaka yapıyosa katı besin de yiyebilir. iç dış parazit için biraz daha bekleyin. hatta net zamanı için veterinere danışmakta fayda var. ucuz yollu bile olsa kitten mama alın çünkü onlar yavru kedilerin sistemine gore düzenlenmiştir..

şanslı bıdıkmış pisicik, ilgilendiğiniz için onun adına biz teşekkür edelim :)
  • maviyazar  (01.10.15 13:19:18) 
herkese ek olarak; gözleri çok kötü değilse ılık çayla silebilirsiniz temiz peçete yardımıyla. onun dışında gentagut + "göz" teramisini de iyi gelir. totalde 5 tl bile etmez bunlar. bir de sıcak tutun, üşümesin :)

ne kadar küçük bilemedim ama çalışıyorsanız onların sık sık beslenmesi gerekiyor. mümkünse iyi bakabilecek birilerine sahiplendirmeye çalışın. olmazsa da evinizde kalsın lütfen, kış geliyor. :(
  • piremses  (01.10.15 13:32:22) 
iki foto ekledim.
gozleri kapanmisti gene. ilik sulu pamukla silip gentagut damlattim.
kutudan cikmayi basarmis. koltuga da ziplayabiliyor. cok da hareketli. ve surekli kucagima gelmeye calisiyor. sicakkanli bi velet.
kakada biraz kan vardi. yani kirmizi az bi jelimsi bisey. kandir saniyorum.
sutu sulandirdim verdim. icti likir likir. yas mama alacaktim, kapanmis aldigim yer. aksama kaldi.
  • jimicik  (01.10.15 14:25:21) 
fotolardan tam anlaşılmıyor ama 5-6 haftalık gibi.
yaş mama derken büyükler için olan yaş mamalar ona iyi olmayabilir henüz çok küçük. bebek maması yavru kedi maması alın mümkünse. gözler çok kötü değil gibi, devam edin damlaya.
kakada kan varsa iç parazit vardır. bunun için veterinere ne zaman yapılabilir sormak lazım.

hareketli olması iyi, demek iyi hissediyor kendini oyun oynatın iple filan :)

yalnız ikinci fotoda burnu yok gibi çıkmış burnunda bir sorun mu var?
  • kaputt  (01.10.15 15:51:48) 
yoo, burnu iyi. kurumus sumuk var biraz, biyik gibi duran. ama burun islakligi fln yerinde. biraz kendine geldikten sonra yalanir temizlenir saniyorum.

ic parazit kotuymus ya. gideriz artik bi veterinere haftasonu.
  • jimicik  (01.10.15 15:55:52) 
çok iyi olur bence de veteriner.. çok sevindim ilgilendiğiniz için.. inşallah iyi bir yuva da bulursunuz, olmadı belki ayrılamaz siz bakarsınız:)


  • kaputt  (01.10.15 16:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.