[]

Bankada altin bozdurma

Daha once tecrube eden var mi?

Demek istedigim fiziksel altini bankaya goturup altin hesabi acmak ve altin hesabini tl hesabina bozdurmak. Anladigim kadariyla banka alirken 10 gram altini 9,5 gram gibi aliyormus, e bozarken de alis satis fiyati farkindan girecek epeyce. Kuyumcudan daha mi ucuza geliyor tecrube eden var mi?


 
kuyumcuda daha kârlı olması lazım. zaten bozduracağınız ya da alacağınız zaman birkaç yer gezmekte fayda oluyor. aynısını yap. banka ve birkaç kuyumcu gezip değerlendir. en iyi sonucu böyle alabilirsin.


  • air  (01.10.15 03:33:04) 
bankada altın bozdurma.


  • kaledekiyalnizlik  (01.10.15 03:43:22) 
bankada altın bozdurmak her zaman daha avantajlı kuyumculara göre. kuyumcu kafasına göre işçilik mişçilik adı altında kesiyo paradan.
alış fiyatı en yüksek olan bankaya bozdurabilirsin. banka alırken sadece ayar çevirmesi yapıyor örneğin 22 ayar 10 gram altının varsa banka bunu alırken 10*0,98= 9,8 gram 24 ayar altın olarak alıyor. başka bir olayı yok.

  • hayatbirfilm_basroldesensin  (01.10.15 07:39:05) 
kuyumcu daha karlı.
diyelim bilezik bozduracaksın, banka direk 15 gr altın diye değerlendirir.
kuyumcuda o bileziği almaya kalksan ama 15 gr altın + işçilik vermiş oluyorsun. kafadan zarar. ama kuyumcu tanıdıksa, bileziği de satabileceğini düşünüyorsa işçiliğinin bir kısmını da sana ödeyebilir.
  • joe dalton  (01.10.15 08:48:21) 
düğündeki altınları iş bankasına götürdük. orada, bankanın içinde çalışan ama esasen altın borsasının elemanı olan bir görevli vardı. masasına oturdu, altınları tek tek verdik, kontrol etti, notunu aldı, hesapladı, altın hesabımıza yatırdı. banka 10 gram altını nasıl 9.5 gram alır, çok emin değilim; zira adamın masasında hassas terazi vs. her türlü ekipman vardı.


  • starborn  (01.10.15 13:00:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.