[]

Opeth ne ayak?

1 şarkısını bile dinlemedim. Ama jazz'ımsı rocktan tut, death/black metale kadar her albümleri var. ne yani bu, ortaya karışık olduğu halde başarılı mı bu elemanlar?




 
the night and silent water'i dinleyin bir, sonra moor, sonra closure. bakis aciniz cok yanlis soruda. opeth iyidir. evet, melankolik bulundugu icin sevilir buralarda daha cok... da sevilecekse de progressive'e calan isler sevilsin, yegdir.


  • e haliyle  (01.10.15 02:48:16) 
altılıda beşinci ayak


  • e a p  (01.10.15 03:31:58) 
opeth hicbir zaman black yapmadi. oncelikle bunu belirtelim, ilk iki albumde grup isimleri falan album kapaklarinda yazmiyordu ama bu bir nevi o zamanin trendi gibi bir seydi.. hayvan gibi cift gitar kullanimi, rahatlikla secilebien basslar ve akustik gitarin yogun kullanimiyla opeth zaten kendi soundunda yogruldu. ozellikle morningrise albumu kult olarak degerlendirilse de fanlar arasinda maykil okarfeltin neredeyse nefret ettigi bir albumdur. daha sonra ciarilan albumler benzer dogrultuda ama daha kaliteli ve daha genele yaygin olarak hedeflendi. progresif death metalden progressive metale dogru kaydilar ozellikle watershed albumunde. maykil abimizin 70leri prog rock sevgisi damnation albumuyle tam anlamiyla ortaya cikmisti zaten. heritage albumuyle ise koklu bir degisiklige gittiler. tam anlamiyla deneysel bir album oldu ve belki de ilk defa yadsinamaz sayida olumsuz elestiriyle karsilasti. deneyselliginden ziyade albumde bir olmamislik, yetersizlik ve vasatlik hakim bence. pale communionda ise progresif yani ile eski opeth soundunu harmanlamayi basardilar zaten biraz. yani bir nevi elestirilere kulak vermis oldular. ciktiklari serite biraz olsun geri donmus oldular.

bu kadar cok sevilmesinin sebebi opethin kendine ozgulugu ve kalitesi.
  • baldur2  (01.10.15 07:36:10) 
  • synesthesia  (01.10.15 09:00:36) 
Bak twitter'da kendilerini nasıl tanımlıyorlar:

"The forward-thinking Swedish titans, who seamlessly and fluidly combine metal, classic rock, prog and jazz."

Ben kendi cümlelerimle anlatmaya kalksam sayfalarca yazarım. Bu yüzden girişmiyorum.
  • yirmisantim  (01.10.15 09:39:41 ~ 09:39:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.