sabahın şu saatinde ürperdim duyuruyu okuyunca, kendi gördüğüm zımbırtıyı getirdi aklıma. herkes bu tip kendince "tanımlanamayan cisim" görmüştür birkaç kez ama ben az sonra anlatacağım anımdan sonra ciddi ciddi üstün teknolojili uzaylıların bize görünmeden ara sıra gelip şöyle bir baktığına inanmaya başladım. daha doğrusu, açıklayamadığım için buna inanmak istiyorum.
8 sene önceydi sanırım, izmit'teki yengemlere gitmiştik. evleri apartmanın üst katlarından birindeydi. akşam kuzenle balkonda oturuyoruz, bayağı uzakta ama ışığı net bir şekilde görülebilen parlak bir cisim gördüm. uçak gibi ama olmadığı çok bariz, yoğun ve yeşil bir ışık. üstelik genelde sabit duruyor, ara sıra sağa sola hareket ediyor. bizim bildiğimiz bir hava taşıtı olmadığı çok bariz. ben "o neydi gız?" diye olup biteni izlerken, bir anda ışık kayboluyor.
havacılıkla amatör de olsa az çok ilgiliyimdir, herhangi bir hava taşıtını o yaşta da olsa tanıyabilirdim diye tahmin ediyorum, hatta o dönem çok daha meraklıydım o işlere. gördüğüm şey kesinlikle alikoptü, uçak veya ona benzer bir nane değildi. sadece ışık da değildi çünkü göremesem bile hareketinden kütlesinin olduğunu anlayabiliyordum. ve en çok ürperten de o ışığın sönüşü oldu. yavaş da değil ama hızlı da değil, nasıl tarif edilir bilmiyorum, böyle birisi "uyku vakti geldi" deyip de yanağımdan öpmüş gibi kapandı lan. sakin sakin. yavaş değil, tek hamlede ama keskin de değil.
ben evrende yalnız olduğumuza zaten inanmıyorum. uzaylıların izmit körfezi civarında takılıp "az bebeleri kesek" diyeceğini de zannetmiyorum ama ne bileyim, güzel yer lan pişmaniyesi sahilleri falan seviyorum ben. gelmiştir belki onlar da.
sadece bu değil, tanımlayamadığım birkaç tane şey daha gördüm böyle. başta mesela dilek balonunu da ufo sanmıştım ama sonra öğrendim onu. bu birkaç tanesiyle ilgili hiçbir mantıklı açıklamam yok. serbest salınmıyorlar. kütleleri var. hareketlerinin birileri tarafından yönetildiği bariz. buna karşılık hava taşıtı değiller. ha geceleri görünmez zeplinle uçan birileri varsa odur ama sanmıyorum. çok şey şeyler bunlar.
son olarak ekleyeyim, benim gördüğüm şey uydu da değildi sanırım. çünkü yakın görünüyordu bayağı. ışığı çok netti. o an dürbünüm falan olsa neye benzediğini görebilirdim belki ama yoktu yanımda hiçbir şey. bir keresinde de dürbünle bakmayı istediğim bir cisim, nasıl olmuşsa ben dürbünü alıp gelene kadar kaybolmuştu. büyük resmi gör ey cehape seçmeni.
0