[]

yoksa ben ufo mu gördüm?

şöyle söyleyeyim, parlak bir ışık, uçak değil ama uçakların uçtuğu uzaklıkta olabilir. bir anda parlak ışık görünüyor, sonra zank diye kayboluyor. sonra random bi yerde tekrar ortaya çıkıyor. ilk başta yıldız kaydı sanmıştım ama yıldızdan çok daha parlak bişidi bu.

şimdi ben ufo mu gördüm? yoksa uydu muydu mu gördüm? ne gördüm?


 
kayıt var mı elinde, kayıt yoksa ne desek boş.


  • dead and broken  (30.09.15 23:01:23) 
uluslararası uzay istasyonunu veya tiangong'u (çin uzay istasyonu) görmüş olabilirsin. kaybolup tekrar görünmesi anca bulutlar yüzünden olabilir ama, yoksa mantıklı değil.


  • king lizard  (30.09.15 23:05:36) 
valla çekmeye çalıştım telefonla ama bi daha görünmedi. (demek ki böyle oluyormuş)

bunun dışında, bulutların belirgin olmadığı açık yerde böyle bir saniyelik güçlü bir ışık, ardından yok oluyor, misal bi dakika sonra tekrar görünüyor başka bi bölgeden ya da aynı yerden. uçak olmadığına eminim ama. ve ışık çok güçlüydü.

galiba ben ufo görmüşüm.
  • durme  (30.09.15 23:21:38) 
Ya Uzay İstasyonlarından biridir ya da uydu görmüş olabilirsiniz. Yıldız kayar gibi ama sürekli ve parlaklığı az olanlar uydu oluyor genelde. Parlak olan Uzay İstasyonu gibi.
Sonuçta king lizard + 1

  • aychovsky  (01.10.15 05:56:05 ~ 06:01:46) 
sabahın şu saatinde ürperdim duyuruyu okuyunca, kendi gördüğüm zımbırtıyı getirdi aklıma. herkes bu tip kendince "tanımlanamayan cisim" görmüştür birkaç kez ama ben az sonra anlatacağım anımdan sonra ciddi ciddi üstün teknolojili uzaylıların bize görünmeden ara sıra gelip şöyle bir baktığına inanmaya başladım. daha doğrusu, açıklayamadığım için buna inanmak istiyorum.

8 sene önceydi sanırım, izmit'teki yengemlere gitmiştik. evleri apartmanın üst katlarından birindeydi. akşam kuzenle balkonda oturuyoruz, bayağı uzakta ama ışığı net bir şekilde görülebilen parlak bir cisim gördüm. uçak gibi ama olmadığı çok bariz, yoğun ve yeşil bir ışık. üstelik genelde sabit duruyor, ara sıra sağa sola hareket ediyor. bizim bildiğimiz bir hava taşıtı olmadığı çok bariz. ben "o neydi gız?" diye olup biteni izlerken, bir anda ışık kayboluyor.

havacılıkla amatör de olsa az çok ilgiliyimdir, herhangi bir hava taşıtını o yaşta da olsa tanıyabilirdim diye tahmin ediyorum, hatta o dönem çok daha meraklıydım o işlere. gördüğüm şey kesinlikle alikoptü, uçak veya ona benzer bir nane değildi. sadece ışık da değildi çünkü göremesem bile hareketinden kütlesinin olduğunu anlayabiliyordum. ve en çok ürperten de o ışığın sönüşü oldu. yavaş da değil ama hızlı da değil, nasıl tarif edilir bilmiyorum, böyle birisi "uyku vakti geldi" deyip de yanağımdan öpmüş gibi kapandı lan. sakin sakin. yavaş değil, tek hamlede ama keskin de değil.

ben evrende yalnız olduğumuza zaten inanmıyorum. uzaylıların izmit körfezi civarında takılıp "az bebeleri kesek" diyeceğini de zannetmiyorum ama ne bileyim, güzel yer lan pişmaniyesi sahilleri falan seviyorum ben. gelmiştir belki onlar da.

sadece bu değil, tanımlayamadığım birkaç tane şey daha gördüm böyle. başta mesela dilek balonunu da ufo sanmıştım ama sonra öğrendim onu. bu birkaç tanesiyle ilgili hiçbir mantıklı açıklamam yok. serbest salınmıyorlar. kütleleri var. hareketlerinin birileri tarafından yönetildiği bariz. buna karşılık hava taşıtı değiller. ha geceleri görünmez zeplinle uçan birileri varsa odur ama sanmıyorum. çok şey şeyler bunlar.

son olarak ekleyeyim, benim gördüğüm şey uydu da değildi sanırım. çünkü yakın görünüyordu bayağı. ışığı çok netti. o an dürbünüm falan olsa neye benzediğini görebilirdim belki ama yoktu yanımda hiçbir şey. bir keresinde de dürbünle bakmayı istediğim bir cisim, nasıl olmuşsa ben dürbünü alıp gelene kadar kaybolmuştu. büyük resmi gör ey cehape seçmeni.
  • der meister  (01.10.15 06:33:57 ~ 06:35:03) 
öncelikle amatör pilot olduğumu; gündüz 2500ft altında ve yakın görüş mesafemde seyreden uçakları tanıyabildiğim gibi karanlıkta da kanat, gövde veya kuyrukta yer alan strobe, beacon gibi ışıklarından da havadaki cismin uçak olup olmadığını anlayabilirim.

bu bilgiler ışığında ben de başımdan geçen bir olayı anlatayım. o güne kadar emin olamadığım bir kaç şey görmüş olsam da geçen sene beşiktaş-kadıköy seferini yaparken tanık olduğum şeyden sonra artık kesinlikle dünyada insanlara açıklanmayan bir takım hava araçlarının gezindiğine inanmaya başladım.

kasım ya da aralık ayıydı sanırım. akşam seferi yapıyoruz. hava yağmurlu ve soğuk olduğu için vapurun içindeyim. hava soğuk olsa da en azından vapurun ön kısmındaki yarı camekan kısmın ucunda oturup yine de dışarıda yolculuk etmeyi sevdiğimden, bi beş dakika içeride oturduktan sonra dayanamayıp dışarı çıktım. ancak bazı vapurlarda o yarı camekan kısım olmuyor maalesef. o gün bindiğimde de yoktu ve hava da oldukça soğuktu. şöyle bir tur atıp içeri gireyim diyordum ki gök yüzünde bir ışık takımı dikkatimi çekti.

ilk başta kabataş üzerinde görülen bu ışıkları atatürk havalimanı'na inmek üzere seyreden bir uçağın ışıkları olarak düşünüp bir saniye kadar tepki vermedim. ancak durun bakalım; hava yağmurlu ve karanlık. yağmur sağanak şiddetinde. hani bulutları geçtim zaten görüş mesafesi yok denecek kadar az. o sırada kız kulesi'ni geçmek üzereyiz ve ben bırakın galata kulesi'ni, topkapı sarayı'nın ışıklandırmasını bile zar zor seçebiliyorum.

şimdi bir iki bilgi daha vereyim. o gördüğüm ışıklar pist seyir çizgisinde bulunan bir uçağa ait değildi bir kere. çünkü konumu ve rotası itibariyle piste ya da pistten doğru değil gelişi güzel bir rota üstünde gidiyordu cisim. gel gelelim o yükseklikte ve konumdayken pist çizgisinde değilseniz oralarda dolaşamazsınız da zaten.

her neyse... gelelim uçaklardaki ve gördüğüm cisimdeki ışık sistemlerine. uçaklarda; burun, kanatlar, kuyruk ve gövdede ışıklar bulunur. bunların uçuş süresince sürekli kullanılanlarını; navigator(sol kanatta kırmızı sağ kanatta yeşil olup sürekli yanarlar), beacon(uçağın gövde bölümünün üstünde ve altında toplam iki tane kırmızı ışıklar, yanıp sönerler), strobe(kanatlarda bulunurlar ve beyaz renkte yanıp sönerler) olarak söyleyebiliriz.

benim gördüğüm cisimde ise yanıp sönen yeşil, kırmızı, mavi ve beyaz ışıklar vardı!

bakın mavi ışık diyorum, hani polis helikopteri falan diyebilirsiniz belki (:D) ama yok öyle bir şey. hava araçlarında mavi ışık olmaz. mavi ışık olmadığı gibi yanıp sönen yeşil ışık da yoktur. ama benim gördüğüm cisimdeki ışıkların hepsi sıralı ve düzenli bir şekilde yanıp sönüyordu.

bilgileri verdikten sonra şunu da söyleyeyim. bu cisim öyle hemen kaybolmadı. ben çıkardım bunun videosunu da çektim ancak o zamanki telefonumun dandik kamerasından bir şey anlaşılmıyordu. dışarıda benden başka bir tane de çift vardı. olayın şokuyla öpüşmelerini yarıda kesip şunu görüyor musunuz diye sordum. uçak işte ne olmuş diye cevap verdiler. hani birileri daha görsün diye biraz da belki bir umut havacılıkla ilgilenen birileridir de anlarlar ve tanık olurlar diye ümit etmiştim ama tahmin ettiğim gibi pek umurlarında olmadı. cisim de yaklaşık 30-40 saniye göründükten sonra kayboldu. tanık olduğum kadarıyla, sabit bir hızda seyredip en fazla yarım mil mesafe katetti. yani bu da uçak olmadığının kanıtı. uçak bu kadar yavaş hareket edemez. ayrıca görüş mesafesinden daralarak değil bir anda çıktı.

sonuç: gördüğüm kesinlikle bilindik bir hava aracı değildi. dünya dışı falan demiyorum ama envanterdeki askeri ya da sivil bir hava aracı olmadığını kesinlikle söyleyebilirim.
  • m murphy  (01.10.15 07:43:06) 
ben dünya dışı varlıkların olduğuna ve bize bir şekilde müdahil olduklarına inanan biri olarak şu yaşıma kadar hiç böyle bir şey görmemiştim. çok tuhaf gerçekten. sirius ufo bilimleri araştırma merkezine mail attım bakalım. sonuçtan sizi de haberdar ederim.

sevgiler..
  • durme  (01.10.15 13:00:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.