[]

Kedi kedi kedi

Arkadaslar tirsan biri olaraktan almaya da niyeti olan biri olarak duyuruyu açan biriyim. Simdi ben bu sokaktaki kedilerden birazcik korkuyorum aslinda tekirlerden. Ama böyle nette gördüğüm şirin kediler var, onlari da cok tatli buluyorum. Yani kediyi sevebilmem icin basta sirin tatli gelmesi lazim sanirim. Bu yuzden kucuklukten alayim diyorum. Ama korkuyorum buyuyunce kendisinden korkar miyim diye. Huyu da guzel olsun diyorum.

Hele beni bi aydinlatin lütfen. Biseler diyi cesaretlendirmek icin tabi gerçekçi olsun lütfen.


 
kendi büyüttüğün, baktığın kediden korkmazsın ki. Benim köpeğim var, büyük ırk bir köpek kocaman bişey. Ben küçücük kalıyorum yanında ama hiç korkmuyorum. Tanımadığım bir köpek olsa korkabilirim.


  • rock n roll  (30.09.15 21:59:05) 
korkuyorum dedin, şimdi radikal (onları böyle tanımlayabiliyorum ancak), itici, aksi hayvanseverler toplanıp linç etmeye kalkarlar seni.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (30.09.15 22:06:58 ~ 22:07:17) 
Ne alakasi var ama ya? His bu sonuçta.


  • evc  (30.09.15 22:14:29) 
@evc evet, alakası yok da işte öyle manyak tipler var duyuruda, sözlükte. sanki bir tek kendileri hayvanlara değer veriyorlarmış gibi davranıp başkalarını eleştirmeye meraklılar. o yüzden dedim.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (30.09.15 22:16:09) 
elinde buyurse, alisirsan korkmazsin bence :)


  • chaotic good  (30.09.15 22:42:45) 
Senin korkun kedilerin ani sayılabilecek hareketleri olabilir mi? Benim bir arkadaşım tam o sebepten kedilerden korkardı. Sonra kapısının önüne gelen yavru bir kediyi evine aldı. Şu an bir sorunu yok.
Alışılıyor yani.

  • sesee  (30.09.15 23:14:48) 
Kediye alışınca, hareketlerini anlamlandırınca büyüklerinden de korkmamaya başlayabilirsin. Sokaktaki tekirlerden korkman aslında anlaşılabilir bir şey, çünkü onlar birer "survivor", hepsi ayrı ayrı birer çetin ceviz (tabi büyüyebilmiş olanlar). Haliyle saldırılara hazırlıklılar. Sen iyi niyetle bri şey yaparsın ama kedileri tanımadığın için pek de hoşlarına gitmeyecek bir şey yaparsın, o durumda yersin tırmığı, korkmakta da haklı çıkarsın.

Halbuki kedinin neye kızıp neye kızmadığını, neyi nasıl yorumladığını öğrenince sokaktakilere de zaten farklı bakmaya başlayacaksın bence.

Korkacak bir şey yok, ama bir canlının sorumluluğunu üstlenmeden önce iyice düşün taşın derim. Geleceği de düşünmen lazım. Şöyle bir yazılar karalamıştım bakmak istersen: kedinmivar.blogspot.com.tr
  • whimsical  (01.10.15 02:32:30) 
whimsical +1 bir kediyle beraber yaşadığınız zaman kedi denen canlının genel anlamda dertlerini, hani bir insanın anlayabileceği kadar da düşünüş şeklini anlıyorsunuz. dolayısıyla korkacak tek durum bir kediye baktıktan sonra birden iki kediye sonra üç kediye... falan baktığınızı fark etmek :D

tekirler özel bir tür değil denilerek reddedildiği için*** çoğu "street smart" diyeceğiniz feleğin çemberinden geçmiş ve ayakta kalmayı öğrenmiş hayvanlar.

ancak hangi yavru kediyi alırsanız alın büyüdüğünde korkmanız neredeyse imkansız. kedinin aslında kendisi korku kaynaklı ve savunmadan ibaret olan korkutma hedefli davranışları elinizde büyüyen bir kedide -en azından size karşı- olmuyor, çünkü bu kedi sizi tanıyor. zaten kediler ancak yabancı bir tehdit olarak algıladığı durumlarda bu davranışları sergiler.

inanın tamamen gerçekçiyim şu anda ve korkmanız için hiçbir sebep görmüyorum. ayrıca bir kediniz olunca göreceksiniz ki her kedi güzel, hepsi ayrı.
  • godoşu beklerken  (01.10.15 03:09:19 ~ 03:12:54) 
sokaktan aldığın bir yavruyu büyüttüğünde onun sana olan sevgisinden sonra korkmanın imkanı bile yok. özellikle sokaktan diyorum; çünkü cins olanlar biraz artiz olur. kaç minik tekir yavruyu yuvalandırmadan koynumda uyuttum bilemezsin. eğer gerçekten niyetliysen iyi düşün çünkü oyuncak değiller, bakımı çok zor değil ancak sorumluluğu büyük.


  • piremses  (01.10.15 08:21:23) 
hayvanların kendi karakterleri var ama sizin ona davranışınız daha etkili. siz ona sakin yaklaşıp sevgi dolu olursanız büyüyünce hırçın bir kedinizin olma ihtimali çok düşük. bir de yavru kedi sahiplenecekseniz oynadığınız oyunlar davranışını şekillendirecek. mesela atlamalı zıplamalı, bir şey kapmalı oyunlar atik bir kedi olmasını sağlıyor. evde bir avcınız olabilir. kıl, tüy takıntınız yoksa bir yavruyla çok rahat uyumlu ev arkadaşı olabilirsiniz. yalnız ömürlerinin 10 yıldan uzun olduğunu unutmayın.

@bir fincan kahve ile film izlemek kimse kediden, köpekten korkuyorum diyene saldırmıyor. kediden köpekten korkuyorum, sokaktakileri toplasınlar, öldürsünler diyene tepki gösteriyor. aradaki farkı anlayabildiğinizi umuyorum.
  • madarch  (03.10.15 08:48:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.