[]

Ortaklık Sözleşmesi nedir ?

şimdi bir firmayla ortak olma durumumuz var. firma bir otel işletiyor bizse yarı yarıya ortak olacağız. şahıs şirketi oluyoruz sanırım çok net bilmiyorum işleyişi.

şimdi burda karşı tarafla yapılacak sözleşme olan ortaklık sözleşmesi zorunlu değil sanırım ama yapılması iki tarafı da bağlayıcı hükümler barındırıyor. yani mantıklı birşey. bunun dışında bu firmaya ortak olduğumuz zaman dikkat etmemiz gereken şeyler var. yani genel bir ortaklık durumunda uyulacak kurallar gibi. benim bunlarla ilgili hiç bilgim yok. acaba tecrübeli arkadaşlardan bilgi alabilir miyim bu konular hakkında kaynak olursa oda çok iyi olur

teşekkürler.

 
Soruya cevap değil ama; konuyla ilgili olarak bir avukattan profesyonel yardım alsanız daha iyi olur.


  • mylord  (30.09.15 20:55:37) 
Merhaba avukatım. Şahıs şirketi olarak tabir edilen işyerleri kişi adı ve unvanı ile işletilen yerlerdir. Tüzel kişi ve esasen bir sirket olmadigindan bilinen anlamda ortaklık kurulama. Adi ortaklık sözleşmesi yapılması gerekir.

Limited veya anonim şirket ise pay devri ile ortak olunabilir.

Adı ortaklikta yine adına işyeri kurulu olan dışarıya karşı tek yetkili olarak çalışır ama iç işleyişte bir ortaklık ve tabi olarak şartları vardır.
  • pomolilik  (02.10.15 10:21:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.