[]

Yumurta yiyemiyorum ama yemem lazim

Çünkü hamileyim ve çocukluğumdan beri yiyemiyorum ama vicdan azabı duyuyorum. Sabah saatlerinde ne yiyebilirim yumurta Muadil olarak?




 
menemen ya (melemen de der bazıları). en kolayı öyle. ya da evde blender varsa yumurta aklarını ayırıp peynir ve domates ile karıştırabilirsin, bunu bir dikişte içersin. tadı güzel oluyor.


  • yollarbenibekler  (30.09.15 17:58:56) 
Ben de yiyemiyorum kokusundan ve görüntüsünden tiksiniyorum. Bir tek iyice çırpıp içinde maydonoz olmak şartıyla bol malzemeyle omlet yapınca yumurta yediğimi bile fark etmiyorum. Hatta baharat da koyuyorum kokmasın diye hamilelikte dokunuyor mu bilmiyorum tabii. Sevmemenizin sebebi kokusuyla bende işe yaradı.


  • 1a2b3c4d  (30.09.15 18:10:19 ~ 18:10:56) 
krep olabilir?


  • e haliyle  (30.09.15 19:38:29) 
bende yumurta yemem lazım diye kendini şartlandırma, tadını sevmiyorsan yemezsin. ben de yıllardır yemiorum hatta yumurta olan sofraya oturmayı bile sevmem kokusu rahatsız ediyor.

belki mücüvel yapabilirsin, kabaklı, havuçlu, patatesli gibi değişik kombinasyonlar kullanırsın pek yumurta kokusu olmuyor. birde içine dereotu koy yumurta kokusunu hiç duymazsın.
  • kuzey li  (30.09.15 19:43:30) 
sabahları ekmek yerine yumurtalı kek, boaça türü şeyler yiyebilirsin. arkadaşlar bir çok öneride bulunmuş. krep (mantarlı ıspanaklı vb) olabilr. yumurtalı ekmek olabilir. yoğurt ve yumurtayla yapılan bir pişi var, keçi ayağı veya aslan ayağı deniyor. o olabilir.
gün içinde yediğin yemekleri yumurtalı yapabilirsin. terbiyeli çorba gibi. yumurtalı kabak/patates olabilir.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (30.09.15 20:08:54) 
Internetten omlet tariflerine bak. Sebze seviyorsan cok guzel alternatifler var ama bana kalirsa cig yeme.


  • duzsac  (30.09.15 20:30:07) 
muadilini bilemiyorum ama marketten alınan yumurtaların besin değerinin çok düşük olduğu ve yemden geçen katkı maddelerinin falan alıp başını gittiğini yakın zamanda okudum.
denetim yapan bir iki kişiden de "ne tavuk yerim ne yumurta" şeklinde itiraf duyduğum için de açıkçası ciddiye alıyorum. öncelik güvenilir doğal üretim yapan yumurtacı/marka aramak olabilir.
sonra da diğer duyurucuların yöntemlerini deneyebilirsiniz, hatta belki doğal yumurta iştah açabilir.
  • sibertenik  (30.09.15 20:58:45) 
yumurta yemeniz şart değil. yumurtada yülsek oranda demir ve protein olduğu için tavsiye ediliyor. yumurtadan alamadıklarınızın alternatifleri var. yeryuzuneozgurluk.wordpress.com beslenmemi buradaki bilgilerle destekliyorum ve hiçbir mineral ya da vitamin eksikliği yaşamıyorum.


  • madarch  (30.09.15 21:29:58) 
kek, krep, poğaça,...


  • bıdıbıdı  (30.09.15 21:36:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.