[]

gss

Hiç çalışmamış 30 yaşında evli bir kadın için soruyorum.

Bugüne kadar yapılan gelir testi başvuruları için eski borçlar silinecekmiş. Ben bakıverdim, ssk da borç görünmüyor.
"TC Kimlik Numarasi icin Herhangi Bir Hareket/Aktivasyon Kaydi Bulunamamistir! ." diyor. son güncelleme (30/09/2015)

Borç tahakkuku olup olmadığı en sağlıklı nereden öğreniliyor? "turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu" adresi doğru bilgi veriyordur değil mi?

şimdi borç yok , sonradan geçmişe ilişkin borçlandırma yapabilirler mi?

bu gün çok kalabalıkmış sonra yapılsa olur mu?

 
Eşi çalışıyor mu ? Çalışıyorsa muhtemelen ondan faydalanıyordur


  • murty  (30.09.15 14:25:41) 
eğer 30 yaşındaysa zaten gss olmaz. eğer kadınlar 90dan önce doğmuşlarsa evlenene kadar babasından evlendikten sonra da kocasından sigortalı oluyor


  • sta  (30.09.15 14:31:43) 
e devlette borcun yoksa yoktur. @murtynin dediği gibi eşinin sigortasından faydalanıyosun muhtemelen. olmaz da, eşinden boşanırsın vs baban sigortalı/emekli ise ondan faydalanmaya devam edersin. teknik olarak kadınlara borç çıkmıyor yani.

@sta aslında öyle olmasını planladılar. yani 90dan sonra doğan kadınlarada borç çıkaralım dediler. ama sistem ptarikte işlemedi sanırım.

@ hakbfu yani şu an için e devlette borcu görünmediği için gitmesine gerek yok ki. sonradan geçmişe yönelik borç çıkarırlarsa o zaman gider. hani borcu olsaydı bugun gitsin derdim ama borcu görünmüyosa gitse ne yapacak? bence şu kalabalık azalınca en yakın sgk'ya gidip bi danışsın.
  • elorelia  (30.09.15 14:32:06 ~ 14:48:19) 
çalışmıyor, daha doğrusu o durum biraz karışık. eşi yabancı

Edit:
Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız arkadaşlar:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (30.09.15 14:32:29 ~ 15:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.