[]

ekteki görsele göre buradan dönerken araç sinyal vermeli mi? iddialı soru!

edit: kırmızı olanlar park etmiş araba.

evet şimdi arkadaşımla bu konuyu tartıştık.

ekte gördüğünüz rezil görsele göre, araç kuzeye doğru giderken sağa doğru dönüyor. birimiz dedik ki sinyal vermek zorundasın diğeri dedi ki yol zorunlu sağa veriyor o yüzden sinyal vermek zorunda değilsin.

şimdi görselle ilgili bilgiler de var belki etkilidir diye yazayım.

şehir içi, maksimum hız 10km olan bir yol orası. etrafta apartmanlar ve çocuk parkı var

en önemlisi de

yol sağa veriyor fakat ileri doğru 2 sıra arabaların park edebileceği uzunlukta bir çıkmaz sokak var. çocuk parkını da göze almak gerekebilir. sonuçta sinyal sadece araçlara verilmez yayalara da verilir.

evet ne diyorsunuz? kitapta yazan kurala göre verilmeli mi?

 
Ters taraftan bak olaya. O karşıdaki 2 sıra arabanın sahibi olsan oraya doğru girsen. Etraftaki çocuklar veya arabalar senin sağa döneceğini mi düşünür yoksa düz mü?

Karşı çıkmaz yola araba girmiyor olsa sinyale gerek yok ama o durumda var.
  • halilibo  (30.09.15 14:25:17) 
sinyal verilir burda. cıkmaz sokak olabilir ama ama adı ustunde sokak zaten. cıkıp cıkmaması birsey ifade etmez.


  • t joe  (30.09.15 14:27:37) 
çıkmaz sokak olmasaydı sinyale gerek yok derdim ama bu durumda var.


  • inheritance  (30.09.15 14:28:58) 
çıkmazda olsa orada sokak var o yüzden verilmeli.


  • kuzey li  (30.09.15 14:31:48) 
bunda bu kadar tartışılacak şekiller şemalar çizecek ne var yahu? altı üstü yukarı doğru tık yaptırcaksın sinyal koluna çok zor değil:(


  • yazar yazmaz yazan yazar  (30.09.15 14:35:24) 
elbette verilmeli. sokak çıkmaz olsa dahi belli bir yürüme mesafesi var. ayrıca sinyalden kısmaya çalışmanın mantığını anlamıyorum :) o sinyali kullanmak cidden bir şey kaybettirmiyor sürücüye. üstüne güvenli sürüş için çok önemli bir özellik. bu konularda gerekli gereksiz hesabının yanlış olduğunu düşünüyorum.

belki sürücü yanlış girdi ve u dönüşü yapması gerekiyor, bilemezsin. böyle bir sokakta arabayı bir miktar sağa doğru açarak tam solla geri dönmek mümkün olabilir. olmasa bile bir iki ileri geri ile dönülebilir. o yüzden arkadan gelen ezbere davranırsa sıkışıklık yaşanabilir. dönüş ve şerit değiştirmelerde sinyal kullanımı oldukça önemlidir.
  • air  (30.09.15 14:41:20) 
verilmeli.


  • delicevat  (30.09.15 14:46:19) 
ARKADAŞLAR HAKLI, ÇIKMAZ SOKAK OLMASAYDI SİNYAL VERİLMESİNE GEREK KALMAZDI ÇÜNKÜ MECBURİ TEK YOL. BU DURUMDA çıkmaz sokağa da girme ihtimalin olabileceği için sinyal vermek gerekir.


  • etna  (30.09.15 14:47:16) 
verilmeli +1


  • uuth  (30.09.15 15:07:59) 
sinyal verilmeli.


  • devilred  (30.09.15 15:09:34) 
verilmeli


  • gurdas mann  (30.09.15 15:43:32) 
osurmak için götümü havaya kaldırırken bile sinyal verdiğim için verilmeli diyorum.


  • dodi el ford  (30.09.15 16:15:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.