[]

acil - excel sorunu

bir sürü sayfadan oluşan excel dosyasındaki metinleri biçimlendirmek istiyorum. hepsinin ilk harfinin büyük olmasını istiyorum. nasıl olabilir bu?




 
metinler ne sekilde. Her noktadan sonra buyuk hafle mi baslaman lazim yoksa sadece 1 cumle ya da 1 kelime mi var.

galiba proper diye bi fonksiyon vardi tum kelimelerin ilk harfini buyuk yapiyodu eger bi kelime varsa bu isini gorurur. Eger bi cumle varsa sadece biraz daha ugrasarak yapabilirsin. once trim edersin sonra ilk harfi buyuk olarak yazdirirsin =upper(left(A1,1)) bunu direk kafadan uydurdum turkce bi excel var bende ama fonksiyonlara girerek bulabilirsin, geri kalan harfleride tam tersi sekilde kucultup yeni bi hucreye yazdirabilirsin. geri kalan harfler icin =lower(right(A1, len(A1)-1)) gibi bisi kullanabilirsin. lower ve upper yerine fonksiyon isimleri ucase, lcase olabilir bu arada.
  • badseed  (20.07.07 16:15:13) 
bedava bi uygulama var bi buton ekliyor tam o işi yapacak şekilde. adı neydi hatırlamıyorum gerçi. butona basıyosun text değişiyor falan anında.


  • ozdek  (20.07.07 19:42:06) 
dosyayı görme imkanı olursa yardımcı olmaya çalışayım ben de...gönderilebilecek birşey ise yani..


  • haunan  (21.07.07 09:50:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.