[]

Launchpad onerisi (elektronik muzik ekipman)

Merhaba,

Bir suredir synthesizer programlama, minik produksiyonlar vs ileugrasiyoryum. Yeni yeni elektronik uzerine gitmeye basladim, bunun icin de ekipman ve software arayisindayim. Su ana kadar Fl studio ve Logic kullandim ve oldukca asinayim arayuzlere, ekipman olarak da 61 tus bir m-audio midi controller kullaniyorum.

Simdi yapmak istedigim muzik hem live, hem de producing icin calisabilecegim seviyede olsun istiyorum. Fasttrack ses kartim var, bilgisayar cikisi guzel sound alabiliyorum ama yeni kontrol ekipmanlarina ihtiyacim var. Kisa bir on calismayla zengin sekilde kullanilabilir (drumlar ve sampling icin kullanacagim) bir launchpad ariyorum. Ayirdigim butce max. 1000 lira. Detayli ve yol gosterici beni cok mutlu eder.

Ayrica software alaninda da bir atilim yapmak istiyorum. Live olarak evde takilirken vs. hizli ve efektir kontrol edebilecegim, ekipmanla uyusan bir software ihtiyacim var, Ableton Live'i cok duydum, onerir misiniz?

Son olarak, uzerine ugrasacagim muzik su isimlerden ilham aliyir olacak: (isimler birbirinden cok uzak gelebilir, bunlarin kompoziti bir muzik dusleyin :) )

Daft Punk, Nicolas Jaar, Younger Brother, Ott, Jon Hopkins

Onerilerinİ ve yardiminiz icin simdiden cok tesekkurler!

 
launchpad sahibi degilim ama ben de almayi dusunuyorum. aklimda su an novation'dan baska marka yok, forumlardaki yorumlar olumlu.

daw konusuna gelince, canli performans icin ableton live tek tercih olmali diyorum ben. nicolas jaar'dan bahsetmissiniz, o ve pek cok muzisyen de onu tercih ediyor. gayet stabil ve her turlu ekipmanla uyumlu. arayuz olarak fl studio ve logic pro'dan farkli gelebilir ama kolayca alisirsiniz.
  • hopeless  (30.09.15 12:27:00) 
tam da aradigim baslik. ben de bu tip sorularla kafayi yiyordum. iyi olmus. ben de sunu sorayim o zaman diyelim bir parca olusturdum elektrik gitar ile ama tabi bunun davulu yazilmadi, islenmedi. midi controller ile marka bagimsiz. kick, drum vs. bu midi kontollerin tuslarina atayabilip, kayit yapabiliyor muyuz ?

bu arada launchpad olarak ben de novation da aklim kalmisti taa ki aka'nin cihazini gorene kadar. akai'de de saglam cihazlar var. hatta ableton live'i kullaniyor.

www.youtube.com
  • evimin paspasi  (30.09.15 12:39:05 ~ 12:44:20) 
@evimin paspasi evet ama tek farki sureci hizlandirmak olacak ve belki hatalar olabilir. davul setiniz varsa daw uzerinden kayit yapmak kalite bakimindan getirisi olan bi sey ama midi ile davul yazacaksaniz tek tek mousela kontrollu bir sekilde pattern hazirlamak daha saglikli olur diye dusunuyorum. logic pro, ableton live ve fl studio'yla bunlari yapabilirsiniz. vsti'leri arastirip kullandiginiz programlar ustunde deneyebilirsiniz. oldukca basit, bir iki denemeyle ogrenirsiniz.


  • hopeless  (30.09.15 13:08:25) 
@hopeless

tesekkurler. kullanisli ve basit davul programi biliyor musunuz peki ? iyisinden, orta hallisine ?
  • evimin paspasi  (30.09.15 13:21:13) 
ez drummer'a bakin. gercekci sesleriyle nam salmistir. tum dawlarla da uyumludur. malum ortamlarda bulabilirsiniz sanirim.


  • hopeless  (30.09.15 13:41:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.