[]

icrada satılan ev almak

özellikle alan, satan ya da hukukçular cevap verirse sevinirim.
nedir bu işin artıları ve eksikleri? ağlayanın malı gülene hayır getirmez dışında.
bir de açık arttırmayla satılacakmış, nasıl işliyor prosedür? arttırıma girmek için önceden bir para yatırmak, teminat göstermek gibi şeyler var mı? ya da evin bedeli dışında ekstradan dosya parası şu bu gibi ödemeler var mı?


 
teminat yatırma durumu var.
bu ve bunun gibi soruların cevapları için detaylı bilgi burada esatis.uyap.gov.tr

  • Improbable  (30.09.15 11:04:52) 
artısı şudur; evi emsallerine göre daha uygun bir fiyata alabilirsiniz.
eksisi şudur; ihaleye giren kişiler genelde karanlık tipler olduğu için biraz baskı ve tehdit görebilirsiniz.

açık arttırma usulüne göre ihaleye giren kişiler muhammen bedel üzerinden %20 oranında teminat yatırmak zorundadır.

ekstradan ödeme olarak da şunu söyleyebilirim; diyelim ki siz aldınız evi.. bu nedenle ihale damga resmi, KDV, tapu harcının 1/2’si ve taşınmazın teslimine ilişkin masrafların bir kısmı size kalır.
  • jesues  (30.09.15 11:15:11 ~ 11:15:40) 
peki şunu da sorayım o zaman. anladığım kadarıyla her hangi bir satışa katılmak için önce e-teklif vermek gerekiyor. yani e-teklif vermeden satışa katılmak mümkün değil. o zaman herkes e-teklifin son saatlerine kadar bekleyip ona göre bir teklif verir değil mi?


  • halanne  (30.09.15 11:29:54 ~ 11:30:51) 
şimdi efenim satış günü gidersin, teminatı orada verirsin sonra satışa katılırsın basit olarak. 2 tane araba aldım oradan biliyorum icradan, hı çok karanlık tipler gelir, haberiniz olsun, dışarıda konuşurlar sizi caydırmak için tehdit şeklindedir genelde bu konuşmalar ihaleye gireceklerin duyacağı şekilde. Orada polis filan var diye güvenmeyin polisin olmasına işler normal şekilde yürümüyor çünkü.


  • bin dokuz yuz sifir bess  (30.09.15 13:42:21) 
@ bin dokuz yuz sifir bess; siz de mi karanlik bir tipsiniz bu durumda :)
ya da nasi alt etmeyi basardiniz da iki araba alabildiniz, accik tuyo verin bize de.

Improbable'in verdigi linke bakilirsa ki ev burada goruluyor, once e-teklif vermek gerekiyor ki ihaleye katilinabilinsin diye anladim ben.
  • halanne  (30.09.15 18:40:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.