[]

Ayak mantarından bıktım

ortaokul yıllardımdan beri çekiyorum bu siktiğimin şeyini. siktimin ülkesinde 12 saat bazen daha fazla çalışmamı gerektiren bir işim var ve sol ayak parmaklarım hep mantardan kaşınıyor ve su topluyor. hatta sanırım bu gün sağ ayağıma da yayıldı.

anti fungal krem aldım doktordan sanırım direnç kazandı mantarlar çünkü aylardır sürüyorum geçmiyor. bayram tatili, yada haftasonu falan olunca hafifliyor ayaklarım ayakkabıya girdiği gün tekrar başlıyor.

her gün farklı ayakkabı giyiyorum yine aynı. her akşam ayaklarımı sabunla yıkıyorum yine aynı.

eczaneden tek dozda geçiren ilacı 4 sene önce falan 1 kere kullanmıştım geçirmişti ama ona da, anti fungal kremde olduğu gibi, bağışıklık kazanılacak diye korkuyorum.

tavsiyeniz var mı şu amına kodumun hastalığına? ayağımı kesmeye ikna etmeye çalışırsanız da kabul ediyorum yeter ki yardım edin.

 
Kına yakmayı dene öyle bir şeyler duymuştum.


  • nasrettinhoja  (30.09.15 01:22:14) 
bazı ilaçların kullanımı mantara neden oluyor, belki ilgisi olabilir. mantarı tetikleyen şeyleri de araştırın ama bir kere mantar olmuşsanız artık hep tekrarlar -deniliyo.


  • sayns  (30.09.15 01:23:13 ~ 01:23:47) 
İlacı değiştirir; gerekirse antifungal hap, ayak banyosu ekler. Tekrar gidin.


  • Lim5  (30.09.15 02:13:00) 
nasrettinhoja ya katılıyorum. ayrıca ceviz yaprağını suda kaynatın ve o su ile ayaklarınızı yıkayın. askerde kaptığım mantardan ceviz yaprağı ile kurtuldum.


  • predecessor  (30.09.15 02:45:33) 
sabun mantara iyi gelmez iyi kurulanmassa nemli nemli çorap giyilirse vs...


  • celcius  (30.09.15 04:48:26) 
Mantazol bana iyi gelmisti ayak mantari icin.


  • annesharley  (30.09.15 09:09:21) 
bilmiyorum dikkat ediyor musunuz ama ayakkabılarınız suni deri olmasın. hava aldırmadığından uzun süreli kullanımda mantar oluşur sürekli.


  • pokerface  (30.09.15 09:44:47) 
bendede tinactin sprey gecirmişti. ama ısrarla gunde 2 3 kere en az 1 ay kadar kullanmak gerekiyor.


  • cptxxx  (30.09.15 11:45:23) 
bir kere sabun kullanma ayağın için. yağ mantarı coşturur. oilfree yıkama jeli bulursan onlardan kullan. veya ayak mantarı için mutlaka özel şampuanlar vardır.


  • groove salad  (30.09.15 11:51:21) 
dusuk kalorili diyete gecin. sekeri birakin. ayakkabilarin icini duzenli olarak temizleyin; spreyler is gorebilir. gerekirse gun icinde corap degistirin. kullandiginiz coraplarin pamuk orani yuksek olsun ya da bambu corap edinin. ayaginizi sikan ayakkaplarindan ziyade havadar olanlari tercih edin. want2die iyi anlatmis; kulak verin.


  • e haliyle  (30.09.15 14:07:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.