[]

Okullar, öğretmenlere bilgisayar sağlamak zorunda mıdır?

eşim öğretmen, okulunda bilgisayardan iş yapmasını bekliyorlar ancak okulun bilgisayarı hem çok eski hem de bozuk, çalışmıyor. idarecileri de durumu önemsemiyor. yapması gereken işi yapabilmesi için kişisel bilgisayarımızı okula götürmesi gerekiyor.

bilgisayarlı işleri "bilgisayar çalışmıyor" deyip yapmasın ve müdürü ile zıtlaşsın mı yoksa modern zaman kölesi olup her gün okula bilgisayarını götürüp getirsin mi?

ne yaptığını merak edenlere edit:

word de yazı yazıyor, + kurum net. bilgisayar söylediğine göre açılıp 5 dakika çalışıp şak diye kapanıyormuş. idareciler önemsememiş.
ben de merak ettim, bilgisayarda ne yaptığının ne önemi var? sonucu değiştiriyor mu?

 
bilgisayar çalışmadığından yapamıyorum desin.


  • zgrydn  (29.09.15 10:38:57) 
Götürüp getirsin(dizüstü bilgisayarsa tabii). Devlet okulları imkansızlıklarla boğuşuyor. Bu konuda idarecilerin yapabileceği bir şey yok.
Bilgisayarla ne yapıyor merak ettim?

  • Simrug  (29.09.15 10:45:02 ~ 10:54:07) 
imkansızlıklarla boğuşmaktan çok gerizekalı idarecilerle boğuşuyordur devlet okulları. şu zamanda devlet okulunda adam gibi bilgisayar yoksa o idarecinin milli eğitimden bir şey istemeyeyim tasarruflu durayım çabasından başka bir halt değildir. bence de kurumundaki bilgisayarla ne kadar oluyorsa o kadar yapsın, yapamıyorum da demesin.


  • red g  (29.09.15 10:55:38) 
kurumdaki pcler kadar yapsin ama bu cocuklarin egitimine negatif etki edecekse laptop goturmeli diye dusunuyorum.


  • chaotic good  (29.09.15 10:59:45) 
Ne yapıyor çok merak ettim gerçekten. 3dsmax falan mı kullanıyor bilgisayarda?


  • Simrug  (29.09.15 11:01:03) 
işimi yapamıyorum desin. herkesin evinde dizüstü olmak zorunda mı? kurum bunu sağlamak zorunda. bilgisayar öğretmen için zorunlu araç artık, seçenek değil.

ne yazık ki özel okullarda da durum benzer. benim eşim de öğretmen. onlarda da bilgisayar adedi sıkıntı. iş yapmak için sıraya girmek gerekiyor. o da millete bulaşmamak için mecburen götürüyor.
  • merhum  (29.09.15 12:51:27) 
yapamıyorum desin


  • basond  (29.09.15 12:54:00) 
ben olsam götürürüm nolcak kaçı kaç para laptopun sanki. o kadar basit işlemlerden ibaretse netbook da alabilir 300 500 liraya on numara laptoplar var ikinci el alıversin bitane okula hibe etsin ne olacak. yapamıyorum demem şahsen çaresizliği de kabullenmem çözüm üretmeye çalışırım.


  • bana da mi lolo  (29.09.15 13:01:12) 
Aslında zorunda. Az önce "işe fedakarlık" sorusunu cevaplarken "Kendi bilgisayarınızı götürür müsünüz" kısmı vardı. Ben bir devlet üniversitesinde çalışıyorum. İlk iki sene bir bilgisayar verilmişti ama açılana kadar canı çıkıyordu. Ben de kendi laptop'ımı taşıdım. Çünkü bir mağdur olursa o yöneticiler olmuyor. Doğrudan öğrenciler ve kendiniz oluyorsunuz. Özel kurumsa işler biraz daha değişik olabilir, çünkü devlette en son noktada dert anlatılacak ve onu dinleyecek kişi kalmıyor. Laptop'ı yollarda getirip götürürken dağıttım ve omzum kopunca okuldaki bilgisayarı aldım, ona ram ve birtakım yüklemeler yaptım. Maaşımın üçte birini o bilgisayarı toparlamaya verdim. 1 sene kadar da o şekilde idare ettim. Sonra birkaç sene fedakarlık yaptım diye imkanları zorlayarak 12 çekirdekli iş istasyonu verdiler ve şu an çatır çatır kullanıyorum.

Eşinizin okuldaki bilgisayarı kişisel mi, yoksa ortak kullanım mı bilmiyorum. Kişiselse kendi bilgisayarını götürmektense o bilgisayara bir iki ekleme yaparak kullanabilir. Ortaksa arkadaşları ile birleşip o eklemelerin maliyetini paylaşabilirler. Bir bakımdan geçip okula hibe edebilirler. Öğretmenlik biraz da öğrenciler için devletin yapmadığı fedakarlığı kısmen üstlenmek demek. "Maaşı komple bırakın" diyemem tabii ki ama eşinizin rahat çalışabilmesi, hatta çalışabilmesi için minimum ihtiyaçları karşılanmalı. Bunların olmaması gerek tabii ki, bunu da dile getirmek gerek bol bol, hatta isyan etmek gerek bence ama o zamana kadar da işi yapacak ve ceremesini çekecek olan o. Orada "Yapamıyorum" dese iş eve kalacak.
  • aychovsky  (29.09.15 13:22:55 ~ 14:20:52) 
Red g idarecileri gerizekalılıkla suçlamış, ama durum öyle kolaylıkla üstesinden gelinecek bir durum değil. Hele idarecilerinde tasarrufunda olan bir şey hiç değil. Bu böyle olsaydı, idareciler birkaç yılda bir bilgisayarlarını yenilerlerdi.
Eğer okulda malzeme eksikse okul MEB’e malzeme ihtiyacı konusunda yazı yazar ve çoğu zaman bırakın bilgisayarı, sıra masa dahi göndermezler. MEB’in bilgisayarları depoladığı bir yer yok. Her isteyen idareciye bilgisayar göndermezken, sayıca daha kalabalık olan öğretmene birer bilgisayar verirler mi? Düşünün ki Ziraat Bankası’nın yenilenen sistemleri sebebiyle gönderilen eski bilgisayarlarını kullanıyoruz.
Bizim müdür, müdür yardımcıları ve memurun odasında bulunan bilgisayarların en yenisi 2005 yılına ait. 10 seneden eski dandik Vestel bilgisayarları kullanıyorlar ve her işlerini de görüyor. Xp veya windows 7 kurduktan sonra Word, Excel 2010’ u da takır takır çalıştırıyor. Fakat birinin mutlaka ilgilenmesi gerek. Bu okulda ikinci yılım ve bir fen öğretmeni olarak, okul işleri aksamasın diye, geldiğimden beri bilgisayarların bakım ve onarım işleriyle uğraşıyorum. Aşağıdaki hurdalardan bilgisayar topluyorum. Yeri geliyor internetten parça istetiyorum. Kulağımı tıkayıp kendi işime de bakabilirim, ama bu durumda okul işleri yürümez. Herkesin yardımcı olması gerekiyor bence.
Konu sadece bilgisayar konusu değil. Diğer malzemelerde de bu böyle. Projektör lazım, MEB’i beklersek iş bayağı uzuyor; gittik başka okuldan tutanakla teslim aldık. Mesela aşağıda boş sınıfa sıra lazım, müdür yazı yazdı; baktı bir şeyin geldiği yok, gidip başka okuldan sıra masa bulup okula getirtti. Köyde çalışırken hizmetlilerin başlaması geciktiği için bizim müdür yrd. bildiğin paçaları sıvayıp tuvalet temizliği yapıyordu. Öğrencilere iş yaptırmak yok. Veli zaten okulu ahırından daha değersiz görüyor. Ben zaten o manzarayı gördükten sonra, okul için elimden ne geliyorsa yapmaya başladım.
Sizin sorununuz, idarecilerin başka okulları arayarak artan bir bilgisayar getirmeleriyle çözülebilir; ancak bu her zaman mümkün olmuyor.
Okullar böyle maalesef. Ben daha okulda fen dersiyle ilgili eksikleri anlatmadım, anlatırsam bir sayfa yazı daha çıkar. Uzatmadan diyeceğim; bu tür ufak tefek şeyleri dert etmesin. Her okulda olabilecek sıkıntılar bunlar. Hocamız biraz cefakar olsun. Bir şey olmaz.
  • Simrug  (29.09.15 22:04:45 ~ 22:20:21) 
sürekli bilgisayarda yazı yazmayı gerektirecek bir yer değil ki okul. yani her gün buna ihtiyaç duymuyordur herhalde. bilgisayarda ne yaptığı önemli bence. ne bileyim zümre kararı mı yazıyor plan mı yapıyor mesela? bunlar kendi işleri olduğu için kendi bilgisayarında yapması çok normal olur. okul bir evrak yazmasını istediyse o zaman idarecilerin bilgisayarını kullanmayı talep edebilir. kabul etmezlerse de benim bilgisayarım yok yazamam diyebilir.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (29.09.15 22:15:15) 
ya açıkçası o zaman milli eğitim bakanlığı ciddi leş. cezaevlerinde bile her memurun elinin altında 2015 model bilgisayar var, 17' wide screen filan. devletin eğitime ayırdığı bütçeye tüküreyim valla.


  • red g  (30.09.15 09:16:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.