[]

gss işlemleri

Şimdi bunu tabii ki ödemedik. Geçen sene Kasım'a kadar babamın sigortasından faydalanıyordum ama yaş doldu, bitti.
Öğrenciydim ama yaş haddini geçtiğimden herhalde etkilemiyor. Bir ara sgk'dan baktım borç görünmüyordu ama şimdi vardır, nasıl öğrenebiliriz? -edevlet şifrem yok.

İkinci olarak ben ödeme taraftarı değilim ama annemler emekliliğin gününden sayılacaksa ödeyelim diyor ama sanırım sayılmıyormuş. Bu durumda isteğe bağlı sigorta mı düşünsek mantıklı olur? Ayda 100-150 falan çıkabilir çünkü. Ya da özel sağlık sigortası falan yapabiliyor muyuz daha ucuza falan bunun yerine?

Son olarak ben hastaneye gitmesem özel hastaneye gitsem de olmuyor mu? paramla da mı muayene vs. olamıyorum, muhtemelen öyle değildir de. Öyleyse gitmiyorum hastaneye, ödemiyorum kardeşim. İşe bak.

 
Özele gidip cebinizden ödeyerek muayene olabiliyorsunuz tabi ama daha fazla tutuyor. Ha devlet "Madem sen cebinden ödüyorsun, ben sana boş yere borç yazmayayım" diyor mu? Hayır. Bir yandan borç yazmaya devam ediyor. Özel sağlık sigortası yaptırsanız bile durmuyor.

Gss emekliliğe sayılmıyor. İsteğe bağlı sigorta yaptırırsanız onu sayıyorlar ama onun fiyatı gss'den falan yüksekti. En son kaç oldu bilemiyorum.

Ödeyemeyen ya da ödemeyen milyonlarca insan var bunu. Sözlükte konuyla ilgili başlıklara göz atın. Herkes isyan ediyor, ödemeyeceğini söylüyor. Yalnız değilsiniz yani. Benim de binlerce lira borcum var ve ödemeyeceğim.

Borç Ziraat Bankası'nın sitesinden de öğrenilebiliyordu bir ara. Hala öğrenilebiliyor mu bilmiyorum. Ben takip etmeyi uzun zaman önce bıraktım.
  • youkoso hitori bocchi  (29.09.15 02:01:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.