[]

Liseye giden kardeşe okutulacak kitap önerisi

Kardeşim liseye başladı. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorum. Okuyorken de sadece niteliksiz bestseller'lar yerine düzgün şeyler okumasını istiyorum. Yani hem kitap okuma alışkanlığının oluşmasına yardımcı olacak hem de işe yarar kitap önerileri bekliyorum. Hazır sahaf festivali varken alırız bir şeyler.
Dün Sofie'nin Dünyası, Sokrates'in Savunması, Martı, Şeker Portakalı ve Morgue Sokağı Cinayeti'ni aldım.



 
bülbülü öldürmek
beyaz diş
sineklerin tanrısı
hayvan çiftliği
yüzüklerin efendisi
harry potter
yerdeniz
  • nickimin hakkini veremedim  (29.09.15 01:23:10) 
yalnız kitap okuma sevgisi niteliksiz -gibi- şeylerle de başlayabilir.

Ben roman okumaya Harry Potter'la başlayıp Stephen King'le devam etmiştim. Sonra lisede gereksiz kişisel gelişim kitapları ve "Atatürk ve kayıp kıta Mu" gibi şu an saçma gelen şeylere vermiştim kendimi. Şimdi düzgün bir okuyucu olduğumu düşünüyorum mesela :D O yüzden sevdiği ne varsa okusun başlasın bence.

Sofie'nin dünyası +1
Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın birkaç kitabı olabilir "İnsanlar Maymun Muydu?" ve "Gulyabani"yi okumuştum ben mesela.

Odessia'nın hikayeleştirilmiş versiyonu güzeldir. (Robert Krugmann tarafından)

Madem Sokrates'ın Savunması var, Platon'dan Devlet de olabilir. Tamamını okuyamaz belki ama fikir sahibi olur.

Medyum - Stephen King
Göz - Stephen King bu ikisi çok akıcıydı diye hatırlıyorum.

Alfred Adler'in birkaç kitabı olabilir, kişisel gelişim kitabı niyetine.
  • rodriguez2  (29.09.15 01:53:27) 
steinbeck'in eğlenceli romanlrı ile jack london'ın herangi bi kitabı olur.


  • delarue  (29.09.15 09:02:29) 
Bende lise dönemi Grange, Maxime Chattam, Dan Brown, Tess Gerrittsen falan okuyordum.
Şimdi çok anlamsız ve saçma geliyor tabi ama @rodriguez2'nin dediği gibi bu kitapları okuyor olmak iyi bir okuyucu olunmayacağı anlamına gelmez.
Şu an daha çok klasikleri okuyorum, arada felsefe kitapları falan giriyor araya. Ama hala kitapçıya gidipte eski takip ettiğim yazarların kitaplarını görünce 'lan bi okusam mı acaba?' demiyor değilim. Ha o kitaplara para verip almam şuan, orası ayrı.

Ama çocuğu kısıtlamak yerine, ilgisini ne çekiyorsa onu okuması yönünde teşvik etmek daha doğru bence.
Ben lise dönemi bu kitapları okurken babam, dayım, dedem bile kızardı 'okuduğun kitaplara bak git adamakıllı kitaplar oku' diye. Ama ben okuma alışkanlığını ve okumayı o kitaplar sayesinde sevdim ve kazandım.

Şu an liseye yeni geçen kardeşim de aynı benim gibi vurdulu kırdılı, fantastik kitapları okuyoyor. Okumayı da çok seviyor. Okusun abi, okumanın her türlüsü güzeldir. İlerde zaten belli bi yaşa geldikten sonra o kitapları okumak yerine, kendine bir şeyler katan kitapları okumaya başlayacak. Bu süreci kendisi yaşasın daha iyi.
  • büyük engizisyoncu  (29.09.15 09:33:07) 
Teşekkürler. Ben de zaten şimdi sevdiği tarzda kitaplar götürüyorum kütüphaneden alıp. (Sherlock holmes, agatha christie falan). Diğer önerileri de göz önünde bulunduracağım.


  • turakin  (29.09.15 10:15:16) 
Umberto Eco; Gülün Adı, Somon balığıyla yolculuk (bak bu ikincisi kısa ve eğlenceli hikayelerden oluşuyor)


  • SiyamkedisiZorro  (29.09.15 11:04:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.