[]

Erasmusla polonya ya gidiyorum para sorunum var

Soyle ki. Euro ile gidip zloty ye cevirip oradan hesap mi acayim yoksa direkt turkiye deki hesabimdan mi cekeyim




 
yanında götür çevirip hesaba yatır, diğer türlü %10 gibi komisyon gidiyor, komisyon almayanı da düşük kurdan çevirip veriyor.


  • perloneth  (28.09.15 23:26:59) 
Oncelikle 2 sene once polonyada erasmus yaptigimi belirteyim.
O zaman en karli yol ve benim yaptigim sey parami euro olarak yanimda nakit goturmek ve oradaki kantorlardan bozdurmakti. Bankalarin kur farkina ugramiyorsunuz boylece. Onun disinda yine en karli diger yol, eurolarim bitince de ziraat kartimla heryerde bulunan euronet atmlerinden tl' lerimi zloty olarak cektim.
Arastirirken yapi kredi hesabi acin ve bank pakeosa kullanin bilgisine ulasmissinizdir muhtemelen, ama ziraat+euronet kombinasyonu yapikredi+pakeosa kombinasyonundan cok daha iyi. Bizzat kurus kurus hesapladim o zaman deneme yanilma ile.
  • anil  (28.09.15 23:33:10) 
@anil ziraat hesabım var. Pakeosa kombinastonu derken ziraat ile ilgili bir sey yapmam gerekir mi burada yoksa paralari ziraate yatirip direkt orada cekmem yeterli mi


  • Gururbey  (28.09.15 23:46:53) 
kaç eurodan bahsediyoruz? bütün hibe mi? yolculuk hali yanında taşıma o kadar para. taşıyacaksan da 3-4 parçaya böl farklı yerlerde taşı.

ben swift yapmıştım. ziraat internet bankacılığını açmıştım. polonya'da bank wbk vardı. hesap ücreti falan almıyor, açtım ordan bi hesap swift yaptım. 20 euro mu ne ücreti vardı. 2-3 gün içinde geliyor hesabına. ihtiyacım oldukça gittim ordan çektim euro bozdurdum kantorda. bank wbk iyiydi.
  • nickimin hakkini veremedim  (28.09.15 23:56:30) 
paraları yanında götür bu bir.
bankalardan azar azar çekme, 30 - 40 çekeceğine 300-400 çek bu iki

  • yüzyıllık yalnızlık  (29.09.15 00:15:05) 
paraları ziraate yatırıp çekmen yeter oradan. ama euroları tlye çevirip ziraate atıp oradan çekme. euroları yanında nakit olarak euro olarak götür. ekstra tl'lerini at normal ziraat hesabına.
askerlikte kullanılan boyuna takılan cüzdanlardan al at koynuna öyle götür paralarını. riskli ama ben hiç bir hırsızlık yaşamadım. polonyaya gidince de bankaya falan atamadım euroları, kilitli dolaplarımız vardı orada tuttum ve kantorlardan bozdurdum. bankadan çekeceğin zaman kur farkında kaybın olacaktır her zaman. en karlı yol bu. yine de orada banka hesabı açıp da bankaya da yatırabilirsin denildiği gibi sen bilirsin.

  • anil  (29.09.15 00:30:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.