[]

Accent era lastik ebadı

Üstündekiler 185 65 r14. Ben tabanı genişletmek istiyorum 195 60 14 seçeneği var ve 205 60 14 . Bana göre 205 60 14 taktırırsam daha iyi fakat lastikçi sürtme yapabileceğini söyledi ama adam emin değilmiş gibi konuştu konu hakkında bilgisi olan var mı sizce sürtme yaparmı o ebatta lastik? Ya da 195 lik olan daha mı avantajlı sizce? Maksadım lastik kalın olsun ki yol tutsun




 
lastiği kafana göre kalınlaştırmak aracın dinamiklerini bozacağı için yol tutsun derken yoldan savrulmana neden olacaktır. o kadar mühendis bir araya gelmiş araç için en uygun ölçüleri belirlemiş eh vardır bir bildiği demeli ve kafamıza göre şeyler yapmamalıyız.


  • bunalimlardertleryumusaklarsertler  (28.09.15 16:56:52) 
jantları buyultup yanakları kısarsan yol tutusun bir miktar artar, ancak konfor azalır. mesela 185 65 14 senin arac bunu 185 55 16 yaparsan arabanın yol tutusu artar, konfor duser. yol tutus ıstıyorsan arabanın yerle olan kısmından cok yanak ve jant boyutları ile de oynaman lazım. 185 i 205 yaparsan tam olarak ne olacagından supheliyim surtme yapabilir dediyse lastikçi onu dinlemek lazım en kotu baska yere sor adamlar uzman sonucta, ama sundan eminim araba daha fazla yakmaya baslayacak, son hız vs falan da etkileniyor bu durumlardan bir araştır. he accent için bu işlerle ugrasmaya değer mi dersen kesinlikle değmez bro takıl gitsin boyle keyfin kacmasın sonradan.


  • t joe  (28.09.15 17:05:16) 
1. 205/60/14 lastik ebadı az bulunur. bugün bulsan yarın bir gün birini değiştirmen gerektiğinde yine sıkıntı yaşarsın.

2. 205/60/14 orjinal lastikleri 185/65/14 olan bir araç için fazla büyük. yüksek ihtimalle sürtme yapar. aracı ölçümleyerek sürtme yapıp yapmayacağı anlaşılır ama onunla kimse uğraşmaz. lastikçi bu yüzden çok emin olmadan konuşmuştur.

3. 195/60/14 muhtemelen takılabilir.

4. aracın orjinal ebadı dışında lastik kullanımı özel nedenler dışında tavsiye edilmez. daha iyi yol tutuşu sağlayıp sağlamayacağı sadece lastik tabanı genişliği ile anlaşılmaz. aracın yol tutuşunu etkileyen bir çok farklı etmen var. kaldı ki daha geniş taban daha düşük sürat ve daha çok yakıt tüketimine de sebep olabilir. aracınızın yol tutuşunu arttırmak istiyorsanız ebadı büyütmek yerine kaliteli lastik tercih ediniz. çin malı geniş bir lastik yerine premium marka orjinal ebadlı lastikler size daha fazla yol tutuşu sağlayacaktır.
  • sijwocaq  (28.09.15 17:39:28) 
www.lastiknet.com

linkteki hesap tablosundan değişimin yaratacağı farkı görebilirsin
195 takarsan lastiğin toplam çapı %1 azalıyor, 205 takarsan %1 artıyor
%2.5 üzerindeki değişim tavsiye edilmiyor.Lastik ebatlarını değiştirirsen
kilometre ölçüm bilgilerinin değişimden sonra hatalı olacağını da hatırlatmak isterim.

Lastiğin tabanını kalınlaştırırsan teoride yol tutuş artar, ama yakıt tüketimi de
artar. Yanak inceldiğinde (195 takarsan yanak inceliyor ama 205 takarsan yanak kalınlaşıyor) aracın daha sportif hale gelir, lastikler direksiyon hareketlerine daha iyi tepki verir ama konfor azalır. Çukurlardan takır tukur geçersin.

Bu bilgiler ışığında kararını ver fakat 185 bile 14 jant için kalın sayılır, 205 biraz abartı olur.
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (28.09.15 18:28:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.