[]

Tunç Parlatma

Tunç bir ürünü (kapı tokmağı) evdeki imkanlarla nasıl parlatabilirim?

Meraklısına açıklama : Safranbolu'dan gelecekteki evim için safranbolu kapı tokmağı aldım ama benim o evi almama 30 sene var, o zamana kadar böyle sapsarı parlasın istiyorum. İnternette tuz ruhu falan denmiş ama güvenemedim.


 
limon suyu ve tuzu karıştırıp silmeyi deneyin


  • vincenzo  (28.09.15 14:45:39) 
tuzruhu olmaz ilk başta parlatır sonra daha kötü olur. önce kuru bezle iyice sil hatta çok paslı ise tel fırça zımpara ikilisine girebilirsin. sonra bir nalburdan kaol alıyorsun pamuğa sürüp onunla iyice bastıra bastıra siliyorsun. sonra kurumasını bekleyip pamuklu bir bez ya da kadife bir bezle parlatıyorsun. bu birinci yöntem. ikinci yöntem daha zor

araba için olan pasta ve cila. pasta pas tabakasını alır sıvı zımpara gibi. yine pamukla uygula iyice sil. sonra cila ile parlat ışıl ışıl parlar. ama sonra kararır onun için sprey akrilik vernik sıkabilirsin. varsa saç spreyi de olur..

kararan gümüşleri sigara külü parlatıyor onu deneyebilirsin ama tatmin edici sonuç vermeyecektir.
  • mr fusion  (28.09.15 14:57:01) 
sirke limon tuzu ve karbonat karışımı denenebilir.


  • kaledekiyalnizlik  (28.09.15 15:17:50) 
sapsarı parlasın ise tunç değildir o, pirinçtir. tunç = bronz. koyu gri/yeşil arası bir rengi olur tuncun.

pirinç parlatmak için de gümüş parlatıcı gibi kimyasallar var sanıyorum. o şekilde arayın.
  • kibritsuyu  (28.09.15 15:32:42) 
Aldığım esnaf abi tunç bu hiçbir şey olmaz dedi satarken ama tamamen siyah, bazı kısımları yeşile benzer sarı.


  • sotw  (28.09.15 15:40:28) 
Tokmak şu an paslı olmadığına göre en iyisi fazla paslanmadan saklamaya çalışmak. Gres yağıyla iyice yağlarsan paslanması biraz geciktirebilirsin.


  • zombi  (28.09.15 17:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.