[]

bir insani neselendirmek - agir depresyon iceriyor sanirim

gonul isleri olmasa da hafiften oraya kayabilir de. ancak mevzubahis kisinin sevgili degil de herhangi bir arkadas gibi degerlendirilmesi daha dogru olacagindan gonul isleri kategorisinde acmiyorum. "kankam bunalimda, ne yapayim?" bile olabilir aslinda bu baslik.

elimde bir adet asiri hassas ve simdilerde depresyonda bir sevgili var. depresyonun sebebi, biraz benimle yasadigi sorunlar ve benim onda yarattigim bi nevi hayalkirikligi bi nevi kirginlik, biraz da ailesi gibi gordugu, cocuklarinin 'daddy nr 2' dedigi ciftin bosanmak uzere olmasi. kendisi bu ciftin iki tarafinin da yakin arkadasi oldugu icin butun surece bunu da dahil ettiler ister istemez ve bundan asiri bunalmis durumda.

ben uzun zamandir yaninda degildim, yeni geldim ve geldigimizden beri adam akilli gorusmedik hep hasta hissettiginden dolayi. artik baski yapiyormusum gibi hissediyorum biraz. bugun ev arkadaslarim sehirde devam etmekte olan bir festivale gidecek. sevgilimi de cagirdim, hava almam lazim, gelebilirim dedi. sonra yazisma iyice depresife baglayinca aradim, telefonu aglayarak acti. butun gun perdeleri indirmis, karanlik odasinda oturuyormus, yemek yememis haftasonu boyunca. odandan cik, hava guzel, etrafinda insanlar olsun, farkli bir seyler yap diye yardim etmeye calisinca bana insanlardan sikildigini, bir sey yapmakicin hicbir motivasyonunun olmadigini, hicbir sey yapmak istemedigini soyledi daha da siddetli aglayarak. biz zamaninda birbirimizin en iyi arkadasi olmak icin soz verdik, o sozu hatirlattim, konu ne olursa olsun, eger canini sikan seylerle ilgili konusmak isterse sonucu beni ne kadarkotu etkileyecekse etkilesin, ona objektif bir bicimde yardimci olmak istedigimi soyleyip, bizimle gelmek isterse haber vermesini isteyerek telefonu kapattim cunku ben de daha fazla aglayip onu daha kotu yapmak istemedim. ama eminim su an - yaklasik 15 dk gecti - hala agliyor.

ya ben cok uzuluyorum. kendisine sevgilim degil, bir arkadasimmis gibi yaklasmaya calisiyorum daha cok bogmamak icin. ne yapabilirim ki onu neselendirmek icin? pozitif olmanin insanin icinden gelmesi gerektigini, bir yerden baslamazsa degisimin hic gelmeyecegini, isigin kendi icinde oldugunu soyledim ama ise yaramadi. ne yapayim ben?? :(

 
mesela star wars'u cok sever. bana geldiginde vereyim de mutlu olsun yavrucak diye star wars stickeri veren danone yogurt aldim. kapisina gidip onu versem gecici de olsa gulumsetir diye dusunuyorum ama haber vermeden gitmeme kizabilir de.


  • letheavendangered  (27.09.15 18:35:27 ~ 18:35:38) 
iyi yemek+iyi müzik+iyi mekan


  • cenkertem.afc  (27.09.15 18:38:21) 
Tabii ki bir yerden başlayacak ama insan "Evet, bugün mutlu olacağım" diye karar vermez ki buna. Daha çok içinden mutsuz olası gelmez, mutlu olası gelir; öyle başlar. İnsanın içinden ağlamak, evi karartmak, insan görmemek gelirken "Ya evet, ben üzgünüm, neşeleneyim" deyip de kendine gelemez. Festival varsa, festivale gidin; göbeğiniz birlikte kesilmedi ama festivalin olmadığı zamanlarda kapın bir dondurma, çikolata ya da sevdiği bir şey. Yanına gidin ve bırakın konuşsun, ağlasın, sümüklü sümüklü dolansın. Hatta sessiz kalın, sarılsın ve hönküre hönküre ağlasın. Yine de sizinle ilgili sorunlarını tarafsız bir kişiymiş gibi dinlemesi biraz garip olacaktır.


  • aychovsky  (27.09.15 18:40:35) 
Madem Star wars'u çok seviyor kapısını çalıp sevdiği hazır yemek ve sonradan yenecek atıştırmalık ile misal dondurma, kapısına gidin. ''Haydi film izleyelim.'' deyin?


  • kaymaktutmayansicaksut  (27.09.15 18:41:55) 
Aychovski, gel gidelim diyorum gelmiyor. Kotu hissediyorum diyor. Sunu yapalim yok, bunu yapalim yok. Disari cikaramiyorum, cikmak istemiyor

Kaymak, onu yapsam da olumlu bir tepki vereceginden supheliyim. Ev arkadaslariyla arasi bozuk, ben evine hic gitmedim bile. Birlikteligimiz basladigindan ben tatile gidene kadar resmen benim evime tasindi. O yuzden de bilmiyorum oyle bir sey yapsam iyi olur mu.
  • letheavendangered  (27.09.15 18:47:23) 
Zaten çıkmak istemez, içinden gelmeyeni zorla çıkarmanın anlamı yok, niye çıksın? Demek istediğim de o zaten, festival varsa siz tek başınıza gidin, onu götürmeyin. (Yukarıda ikiniz birlikte gidin gibi anlaşılmış, okuyunca fark ettim) Atıyorum festivalden sonra, siz gidip ona sıkıcı evinde eşlik edin, beraber bunalın ve sıkılın.


  • aychovsky  (27.09.15 18:49:20 ~ 18:50:17) 
Ben sarsmak gerektiğini düşünüyorum, kendini kapattığı ortamı bozup aslında kendini hapsettiği ortamın ona ne kadar kötü geldiğini göstermelisiniz.
Bu şey gibi, doğumgünü kutlaması istemeyen insanın aslında tek kutlama geldiğinde bile mutlu hissettiğini fark etmesi.

Evden çıkmayacak ise, ki çıkmıyor diyorsunuz, siz kapısına gidip onu dışarı sürüklemeden veya evde ona eşlik etmeden ve sonradan dışarı çıkmaya teşvik etmeden çıkmayacak. Haliyle buhran halinden de sıyrılamayacak.

Onun rahatını bozmadan onun için bir şey yapamazsınız, ileride doktora götürmek isteseniz yine rahatını bozmadan ve kavgalar etmeden yaptırmayacak. Durumu iyi değil erkek arkadaşınızın, bunu fark etmesini, yardım sizden gelebilecek durumda ise(sizin yardımınız ile iyileşebilecek durumda ise) sizin, yoksa bir profesyonelin ona müdahalesi gerekiyor. Öncelikli olarak ona dışarıda bir hayat olduğunu ve onu önemseyen insanların o ne derse desin yanında olduğunu hatırlatmanız lazım, gerekirse kafasına vura vura. Tepkisine aldırmadan evine gidin derim ben. İçeri almayacak hali yok ya.
  • kaymaktutmayansicaksut  (27.09.15 18:52:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.