[]

Düğün tarihi belirlemede geleneklere göre söz hakkı kimindir?

Soruyu şöyle sorsam daha doğru olur sanırım.

Olması gereken nedir? Olan nedir? Teşekkürler.


 
Dugun tarihi geleneklere gore veya bir taraf tarafindan belirlenmez.

Dugun, her iki taraf icinde en uygun zaman ne zamansa o zaman olur. Bunun gelenegi veya belirleyicisi olabilir mi? Mantikli geliyor mu?
  • mahone  (27.09.15 18:23:27) 
Gelin ve damat birlikte belirler, gelecek akrabaların ve çağırılacak dostların bulundukları şehirler göz önünde bulundurularak.

Aileler belirlenen tarihlerde başka akrabaların düğünleri dernekleri varsa, bir hafta önce olsun- sonra olsun tarzı tavsiye ve fikirlerle gelebilirler. Gerekli düzenlemeleri ya gelin damat yapar ya da akrabalar aynı tarihe denk gelen düğünler arasında o piti piti yapar.

Ha, gelin ya da düğün isteyen taraf diyelim, kır düğünü filan istiyor ise, ya da kışın evlenmek/kapalı yerde evlenmek istemiyor ise belli bir ayda ısrar eder, edebilir, olduğu görülmüştür. Hak vermek lazım
  • kaymaktutmayansicaksut  (27.09.15 18:26:41) 
Soz hakki genelde dugun mekani isletmecisinin oluyor.


  • crown  (27.09.15 18:27:08) 
Bugün "nişanı kız tarafı, düğünü erkek tarafı belirler " diye bi şey duydum. Geleneklerimiz tamamen mantığa dayanmıyor bence


  • sen olmayan cocuk benim  (27.09.15 18:28:06) 
tek tarafın söz hakkı değil de mesela şöyle şeyler olur
taraflardan birinin yurtdışında, askerde, doğum yapmak üzere veya evlenecek ikinci bir kardeşi filan vardır onun için uygun bir tarih gözetelim derler (diğer taraf da eşek değilse kabul eder)
maddi veya iş gibi sebeplerle bir şeyler söylenebilir kredi bitsin, tayini çıksın, ev inşaatı bitsin tekrar taşınmasınlar gibi gibi
maddiyat eğer erkek tarafının üstüne yıkılacaksa belirleme hakkı da daha çok erkeğe kalır doğal olarak yok iki taraf da çalışıyorsa iki taraf da eşit katılıyorsa ortak karar verilir.
yani bizde öyle en azından
bir de bizde pek nişanlılık süresini uzatmak istemezler mümkün olan kısa sürede yapılır biter gider.
gayet de gelenekçi bir ailem var.
  • niye ama  (27.09.15 18:35:30) 
nişanı kız tarafı yapar düğünü erkek tarafı. ama tarihi belirleme kısmı ortak


  • sta  (27.09.15 18:56:44) 
masrafı daha çok erkek tarafı yapacağı için oğlan tarafı biz şu tarihlerde olabilir diyoruz, sizin için de uygun mu diye sorar. kız tarafı da tamam bizim için de uygun derse uzaktan gelecek olan varsa gelebilecekleri tarihler konuşulur bir ay belirlenir. aynı ay içinde yakın akraba düğünleri varsa onlar konuşulur, adabınca kıza sorulur uygun mu şu günler diye ( düğünün kızın regl olmadığı gün olması lazım) sonra belediyede uygun olan tarih seçilir.
kız tarafı biz o tarihe hazır olamayız da diyebilir o zaman her ikisi için de uygun olan tarih bulunur.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (27.09.15 19:21:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.