[]

Sigarayı bırakanlara

Hayatınızda bi boşluk hissediyor musunuz hala?

Ciddi anlamda bırakmak istiyorum ama sonrasında hayatımda oluşacak boşluk hissi biraz korkutuyor açıkçası. Özellikle de yemeğin bitişini heyecanla bekleyip yakılan ilk sigara! :) Yeri doldurulamaz sanki?


 
1 sene bırakmıştım hocam. doluyor zamanla. herkesin dediği gibi bir uğraş bul yemek sonraları. kuruyemiş falan.


  • darksdantes  (27.09.15 17:29:56) 
Temiz havayı içine çekmek bile o boşluğu fazlasıyla dolduruyor. Bir an önce bırakmalısın. Yemeğini ye, hemen 15 dakikalık ufak bur yürüyüş yap. Ne bileyim merakın varsa al eline autoshow falan oku ufak ufak. Yapacak şey çok.


  • orient blue  (27.09.15 17:41:47) 
Türk Kahvesi için yemeğin üzerine, onu da heyecanla bekliyorsunuz. :)

Sigarayı neden bırakmak istediğinize dair bir liste yapın, o listeyi yanınızdan ayırmayın, her sigara içmek istediğinizde o listeye bakın.
  • whimsical  (27.09.15 19:01:24) 
Bir zaman sonra yemekten sonra sigara ictiginizi unutuyorsunuz. Doldurulacak bir bosluk kalmiyor yani. Ama tabi bu dedigim kisiden kisiye degismek suretiyle 4 ay ile 1 yil arasi olabilir. Sigarayi birakmayi planliyorsaniz bu surecin uzun bir surec olacagini unutmayin. Aylarca hatta 1 sene dolmasina ragmen hala caniniz cekecek. Ama istek bastiralbilir seviyelere gelecek ve zamanla 0'a yaklasacak. Hayat sigarasiz daha guzel.


  • japon askeri  (27.09.15 22:34:02) 
Benim gecici cozumum naneli seker ve naneli sakiz idi. Ilk zamanlar yardimi oluyor. Champix'i de arastirmani tavsiye ederim.


  • japon askeri  (27.09.15 22:35:21) 
o boşluğu doldurucam diye uğraşırsan çok zor bırakırsın çünkü sigaranın boşluğunu dolduracak bir şey yok. elektronik sigara falan, o tarz çözümler lazım geliyor. sen sigaranın boşluğunu doldurmaya çalışma, hatta sigara içmek iste ama içeme, bu sayede daha sağlam bırakırsın. doldurduğun sandığın boşluk birden tat vermez, bir daha başlarsın.

ben keyfine günde 4-5 kez içen, 3 gün içmese sigara aramayan biri olarak 1,5 sene içtikten sonra bıraktım. bırakalı 9-10 ay oldu, hala zaman zaman yemek sonrası, çay içerken canım sigara ister durup dururken. travmatik bırakmalarda sigaradan nefret etme durumu oluyor, onun dışında o his hayatın boyunca seninle birlikte olucak; bunu kabullenip bırak. yok ben dayanamam diyorsan bırakma, yeterince zarar görmüşsündür zaten pek bişeye yaramaz bu saatten sonra bırakman.
  • baba jo  (27.09.15 22:42:56) 
@baba jo,

"yeterince zarar görmüşsündür zaten pek bişeye yaramaz bu saatten sonra bırakman" cümlesi nasıl bir mantık ve çıkarımla yazıldı çok meram ettim cidden. Tanışıyor muyuz?
  • msb  (27.09.15 23:39:02) 
sigara bırakma arefesinde kendini bu kadar iradesiz hisseden biri yüksek ihtimalle sağlam içicidir, oradan çıkarım yaptım; tanışıyorsak da bilemiyciim.


  • baba jo  (27.09.15 23:45:04) 
Bir şey daha geldi aklıma: Bir liste de neden sigara içtiğinizle ilgili yapın ve o listedekileri bir bir çürütün.

Mesela o listede "Sigara içenler karizmatiktir" yer alıyorsa onu "Her sigara içen Clint Eastwood, Ayhan Işık değil ki; bizim bakkal Mahmut da içiyor" şeklinde yanlışlayın.

"Sigara içmek keyif veriyor" yer alıyorsa "Alkol de keyif veriyor ama her yemeğin üstüne içmiyorum, uyanır uyanmaz canım çekmiyor, bağımlısı olup olmamak benim elimde" diye bir benzetme yaparak kendi iradenizi pohpohlayın.

Başarılar.
  • whimsical  (27.09.15 23:56:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.