[]

iki hdmi kablosu arasındaki fark nedir?

1 --> 17,70 TL: urun.gittigidiyor.com

2 ---> 90 TL: www.teknosa.com

iki kablo da 5 metre. 1. linktekini ya da ona çok benzer bir kabloyu almıştım ve 1,5 seneye yakın sorunsuz olarak kullandım. daha yeni sorun çıkarmaya başladı. yine görüntüyü led tv'ye aktarabiliyorum ama ses bilgisayardan geliyor, bir türlü tv'den gelmiyor.

ben 1. linkteki ucuz kablodan memnunum. görüntü de gayet kaliteliydi bana göre. tabii 2. linktekini denemediğim için kıyaslayamayacağım ikisini ama bu yüzden başlık açtım zaten: ikincisinin, birincisinden farkı nedir? görüntü olarak çok daha kaliteli bir aktarım mı yapıyor?

konuya dayanalıklılıktan yaklaşırsak da, bendeki 1-1,5 sene dayandıysa, 90 liralık olanın 5 sene dayanması gerekiyor.

 
goruntu kalitesi olarak bı fark olmaz hdmi standardı bunu getiriyor.

ikincisinin su avantajı var, hdmi 1.4 veya uzeridir. 3d goruntu ya da 4k goruntu verebilir. digeriyle yapamazsın. sanırım ıhtıyacın da yok buna.

ses ıcın, playback devices dan hdmi beliriyor hdmi takınca, set default dıyorsun cozuluyor.
  • bryan fury  (27.09.15 01:03:18) 
ses konusu: denetim masası'na girip "ses" bölümüne giriyorum. orada "amd hdmi output" yazıyor, onu "varsayılan yap" desem bile ses hoparlörden geliyor. bunun çözümü var mı? yoksa kablonun ömrü doluyor mu?


  • oymak beyi  (27.09.15 01:06:28) 
Özet geçeyim kabloları.

1-ALTIN UÇLU yazanları alma. Altın uçlu değildir ve ucunun sarı olması dışında bir bok yoktur.
2-Eyi de altın uçlu olsa ne olacak diyorsan da, tak çıkar tak çıkar daha dayanıklı oluyor. Takıcam ellemicem diyorsan gerek yok, kaliteyi değiştirmez.
3-Dayanıklılık gibi şeylere girmiyorum.
4-En önemlisi bu, 1.4 2.0(a) gibi şeyler belirliyor ne taşıyabileceğini. Mesela elindeki kablo 1.4 değilse, titanyum uçlu baryum kaplamalı platin telli bir kablo da olsa 4k görüntü iletemezsin.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (27.09.15 01:10:57) 
dolmuyor.


  • bryan fury  (27.09.15 01:11:07) 
dandikleri standart bile olsa azcık kıvırınca parazit cart curt yapıyor. ucuz alcaksan da kalın olsun bence.


  • yuto  (27.09.15 02:34:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.