[]

ERP benzeri yazılımlardaki DB ihtiyacı

ERP benzeri böyle çok kullanıcılı her yerden veri girişi yapılabilen bir yazılımımız var diyelim. Bu tip bir yazılımda MySQL gibi free bir DB ve linux kullanarak koşturan arkadaşlar mevcut mudur? Programı satmaya çalışan arkadaşlar illa MSSQL olacak yoksa şişer falan gibi bence sallamasyonlarda bulunuyorlar. Her DB ile çalışabiliri diyip sonra MSSQLden başkası olmaz laflarına da karnım tok acayip bir şekilde. Varsa bu konuda çalışan eden yorumları duymak istiyorum.




 
Bu arkadaslar buyuk ihtimalle .Net kullaniyodur programlama dili olarak. Yoksa siscegini hic sanmiyorum, mysql'i hatirladigim kadariyla oracle satin almisti zaten ordan hesaplamak lazim yani. Bide bunun parali surumleride var.


  • badseed  (20.07.07 08:37:01) 
Visual C++ kullandıklarını beyan etmişlerdi sanki.


  • ozdek  (20.07.07 09:09:33) 
dil olarak power builder tercih edilen cok yazilim var. benim de tani$tigim bu tur programlar ya mssql ya oracle kullaniyor. vardir diyorum bi bildikleri, ama ne ben de merak ettim.


  • notorious  (20.07.07 09:41:40) 
belli aralıklarla log üzerinde bişilerle oynamak lazım şişmemesi için. bi de baştan düzgün tasarlanmalı veritabanına erişim. transaction kullanılmalı falan filan.

sadece mssql satmaya çalışanlar için muhtemelen yazanlar datalayer'ı esnek yapmamışlardır. o yüzden platforma bağlıdırlar. şu an benim yazdığım proje bi kaç parametre ile hem mssql hem mysql hem xml ile bile çalışabilir.
  • her kuyuya tas atan deli  (20.07.07 11:04:06) 
efendim her database in kendine gore artilari eksileri vardir. ama cikipta hic indexi olmayan bir tabloda select * from diye saldirirsan hayvani oracle db clusteri bile $oyle bir ihh der. her query nin database uzerinde belli bir cost u vardir. query optimization gayet onemlidir. bu arada mysql henuz oracle tarafindan satin alinmadi. ama kullandiginiz applicationa gore oracle in db sini bile kullanbilirsiniz (oracle db 10g bedava belli bir tablo boyutuna kadar, ibm db2 express c bedava vs.) ayrica eger database abstraction yapiyorlarsa her database uzerinde cali$irlar her kuyuya tas atan deli dedigi gibi.

ki (bkz: hibernate) ve (bkz: apache cayenne) vs. vs.
  • cosysop  (20.07.07 16:29:15) 
bana kalırsa tamamen kodu yazan kişinin becerisine kalmış bir durum, tabi şimdi sql server döver diyebilirsiniz ama,mysql kullanarak, haldur huldur kodlanmamış efendi gibi tasarlanmış yapılar gayet güzel çalışabilir bence. mysql kusursuz olmasa da orta ölçekli uygulamalar için gayet yeterli bence,iyi birileri yönetirse büyük projelerde de belki kullanılabilir.


  • alwaysdrunk  (20.07.07 18:09:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.