[]

Sony Vaio klavye değişimi

Merhaba,

Öncelikle belirteyim, tenkoloji özürlüyüm. Özellikle donanımsal açıdan. Fakat küçükken atarinin bozulan birkaç kolunu birleştirip sağlam bir kol yapardım. Şimdi de kafamda yanan ampul sonucunda buradayım. Şöyle ki;

Elimizde 2 adet Sony Vaio laptop var. Biri tenkik özellik olarak diğerinden daha iyi. Fakat klavyesinin üzerine kola döküldüğü için klavyesi çalışmıyor.

Diğeri ise sağlam ama dediğim gibi; düşük özelliklere sahip.

Aklıma gelen fikir ise şu; iyi olanda klavyenin altındaki o manyetik ve muhtemelen kola yüzünden bozulan şeyi çıkartıp yerine kötü olanın çalışan klavyesini koysak, böyle bir düzenleme işe yarayabilir mi?

Klavyelerin şekli aynı duruyor, dizilim ve tuş büyüklüğü vs.

Modelleri veriyorum;

Dandik olan VPCEH1E1E
İyi olan VPCF21L1E

Şimdiden çok teşekkürler.

 
İnternetten uyumluluklarına bakabilirsin. Ben zamanında vaio'nun üstüne ağız bakım suyu dökmüştüm. o da baya yapışkanlıydı kuruyunca. yurtdışından almıştım, burda türkçe karakterli bi klavye alıp takmıştım. (sony'den)


  • she was my baby  (26.09.15 14:02:35) 
@she was my baby teşekkürler, uyumluluğu nerden kontrol edebilirim acaba?


  • deliyimben  (26.09.15 14:22:31) 
yanlış hatırlamıyorsam: modeli falan google'a yaz. keyboard change vs diye arat. abd'de bu işi yapan baya site çıkıyor. onların sitelerinde modeller falan yazıyor uyumlu diye.


  • she was my baby  (26.09.15 16:01:05) 
Gittigidiyor'da da bu tür yedek parçaların satışını görmüştüm, oradan da bir aratın derim.


  • clia  (27.09.15 02:30:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.