[]

Çamaşır ve bulaşık makinesi tavsiyesi

Fiyat/performans oranı yüksek, fiyat olarak iyi, güzel makine arayışındayız. Siz neler kullanıyorsunuz, memnun musunuz?




 
Çamaşır makinesi olarak Bosch diyorum. Yıllar yılı Bosch önerdiler, gittik daha ucuz diye başka (ama bilinen) markalar aldık, daima bir yerlerden bir sorunları çıktı tat vermedi veya adam gibi yıkamadı. Nihayetinde Bosch aldık, 6 aydan uzun süredir çamaşır + kurutma makinesi altlı üstlü aldık ve kullanıyoruz, aşırı memnunuz.

Bulaşık makinesi konusunda da Bosch deneyimim yok ama muhtemelen en iyisidir. Bizde Hotpoint var mesela, üzüyor sürekli. Bozulsa da Bosch alsak diye bekliyoruz.

**

Ek olarak (soruyu bir daha okudum):
1) f/p en iyisi bence yine Bosch ama o kadar para vermek istemiyorum diyorsanız Ariston'un en ucuz çamaşır makinesini alın (birkaç sene evvel ARL-62 idi, şimdi nedir bilemiyorum), memnun kalacağınızı düşünüyorum.
2) Bulaşık makinesinde de Regal önerebilirim (ben de Vestel düşmanıyım ama yapacak bir şey yok). Mümkünse 2 (hadi bilemediniz 3) programlı olsun. Bizde 10 (belki daha fazladır) programlı makineden daha iyi yıkadığına birinci elden şahidim.

Ama nihayetinde bu beyaz eşya işinin bir yüzünün de piyango olduğunu unutmayın. En kralına tonla para döküp üzülebilir, en dandiğini yok parasına alıp gayet memnun olabilirsiniz.
  • gonion  (25.09.15 18:31:52 ~ 18:37:01) 
İkisi de bosch ve memnunuz ama buzdolabı için farklı markaları değerlendirin derim


  • candanag  (25.09.15 18:36:21) 
ekşiye yazmıştım:
çamaşır makinesi için
eksisozluk.com

bulaşık makinesi için notlarım:
eksisozluk.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.09.15 18:43:24) 
siemens almıştım tam bi fiyasko çıktılar. f/p için indesit derim ben.


  • ergenpezeveng  (25.09.15 19:45:46) 
çamaşır makinelerinde 30 dakikalık kısa programı olan bir tek beko vardı (araştırdıklarımın içinde)

edit: önceki cevabı okuyanlar olmuştur, gözden kaçabilir diye yeni cevap yazdım.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.09.15 20:11:48 ~ 20:16:26) 
Her ikisi de miele çok memnunuz. İndirim zamanında uygun fiyata almıştık tavsiye ederim.


  • kya  (25.09.15 23:28:07) 
Çamaşır makinem annemden kalma, 15+ senelik. Markası Vestel.

Bulaşık da aynı şekilde. Markası Siemens.

1 kere bile arızalanmadılar, servis yüzü görmediler. Tabi biz de hor kullanmadık.
  • whimsical  (25.09.15 23:31:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.