[]

Sonradan alevi olmak mümkün mü?

Alevilik doğuştan gelen bir durum mu yoksa sonradan benimseyen bir insan da olabiliyor mu?




 
:) dostum sen kendini nasıl hissediyorsan o'sun. öncesi sonrası olmaz. ditelim ki alevi bi ailede doğdun büyüdün kendini oraya ait hissetmiyorsan da alevi olmazsın. rahat ol. canın ne olmak istiyorsa onu ol :)


  • ergenpezeveng  (25.09.15 13:53:14) 
bizdeki sunni islamcılara gore dın degistireiblirsin ama mezhep degistiremezsin.

sonradan da olur.
  • bryan fury  (25.09.15 13:59:31) 
Ergenpezevengin dediği sen kendini nasıl hissediyorsan osundur cemevine gidipte ailen alevimi. Yada sen alevimisin diye soranı görmedim


  • topraam  (25.09.15 14:00:52) 
yazılı bi kuralı yok bunun. dediği gibi sen o inancı benimsersen sana kimse olamazsın diyemez, demez de zaten. seni yadırgayacak olanlar sunnilerdir.


not: sünni.
  • periyodik muharrir  (25.09.15 14:30:51) 
aleviler içeride biiraz tutucudur.
tamam sana kimse ayrımcılık yapmaz (zaten yapılmaz da), herkes güzel karşılar vs. orası ama alevi olduğun için değil alevilik felsefesini benimseyen açık görüşlü bir insan olduğun için.

alevilik her ne kadar mezhep dahi olsa dışarıdan kız alıp verilmediği için (israiloğulları-yahudilik şeklinde bir inanç olmamakla birlikte) bir niş soy olmuştur. türkmen alevisi, arap alevisi, kürt alevisi vs. annen baban sunni ise tutucu bir alevi yine kız vermek istemeyebilir örneğin.
nerenin alevisisin deyince ne diyeceksin en basiti mesela.
  • cenkertem.afc  (25.09.15 14:39:27 ~ 14:44:35) 
kız alıp vermekteki sıkıntı, sunni'ye kız vermemekle ilgili olması lazım. çok da yadırgadığım bir durum değil o da. başkalarının inançlarına saygı konusunda pek başarılı değil koyu dindar sunniler.

sen istediğini ol, neye inanmak istiyorsan onu takip et arkadaş. ortamlarda osmanlıdan beri devam eden arap aşkı yüzünden sunni devşirme olmuş yoksa biz de aleviydik de. kim bilecek? zaten türksen büyük ihtimalle öyle olmuştur.
  • nawar  (25.09.15 14:51:14) 
Dostum Alevilik, sunnilik, müslümanlık, musevilik, yahudilik ya da herhangi bir inanç için hepsini kastediyorum. Bu işler kimsenin vereceği onayla olmuyor. Her ne kadar bazıları kendilerinde o yetkiyi görsede yok öyle bişey. Adama sorarlar; sen kimsin arkadaş benim kim olduğuma, kim olacağıma, kime/neye inanacağıma karar verme yetkisini kendinde görüyorsun. Sen kendini alevi hissediyorsan içinden o geliyorsa O'sun ötesi yok. Bişeye inanıp inanmaman için kimsenin onayına ihtiyacın yok. Lisans mı verecekler. Kim arkadaş onlar. Sen ne hissediyorsan öyle yaşa. Sağa sola bakma.


  • draconas  (25.09.15 19:17:02) 
ALEVİ OLUNMAZ ALEVİ DOĞULUR ULAN!

Bro sen neye inanıyorsan inan, ben sana bakıp bu alevi değil ben saymıyorum desem ne olacak? Ben mi yargılıcam seni?
  • gunde 3 litre kola icen adam  (25.09.15 19:25:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.