[]

Surucusuz otomobillerin gelistirilmis olmasi sizi de sevindiriyor mu?

Tamam, henuz trafige cikacaklari kadar kusursuz degiller ve yasal zemini de hazir degil Dunya genelinde, o konuya girmeyelim.

Ama surucusuz otomobil teknolojisi cok ilerledi ve trafige gonul rahatligiyla salinabilecekleri gunlere az kaldi. Her ne kadar onlerinde hala buyuk sorunlar olsa da bazi durumlarda insanlari goremediklerini bile goruyor, bazi seyleri insandan once farkedip daha erken tepki verebiliyorlar.

Sizde de hayranlik uyandiriyor mu? Bir an once su teknoloji harikalarini etrafimizda gorsek diyor musunuz siz de?
Isledikleri veriyi, algoritmalarini hesaplamarini dusunuyorum da hayret ve haz karisimi degisik bir "sevindiriklik" hali yasiyorum. Ayni sey son yillarda basini alip gitmis olan robot teknolojisi icin de gecerli.

www.ted.com

 
merakla bekliyorum, bu kişisel kullanım kadar yük taşıma sektörü için de önemli


  • freebird5406_2  (25.09.15 12:34:09) 
Bu benim de hayalim. Kendim icin pek olmasa da yaslilarin ve gorme ya da yurume engellilerin topluma karisabilmeleri icin bir firsat.

Arabalarina kadar gidebildikten sonra tek yapmalari gereken gidecekleri yeri navigasyona soylemek olacak.

Ancak hayalim ayni zamanda uzaklik ve sertlik taramasi yapacak eldivenlerin ve ayakkabilarin piyasaya surulmesi. Arabanin kendini kontrol edebilmesi gibi, eldiven ve ayakkabilar da gorme engellilere yol gosterecek. Ornegin bardaga elini yaklastirinca eldiven bardaga gidecegini onceden algilayacak ve birkac santim ilerisi yerine kolu bardaga yonlendirecek.
  • Traveller  (25.09.15 12:43:56) 
tabi ki aklı başında her adamı meraklandırır. manuelden otomatik vitese geçiş bile devrimdir. ha bizim ülkemizde ya abi öyle zevki mi olur arabanın diyen apaçiler çıkacaktır. onlar otomatik de sevmezdi ama şimdi otomatik vites daha çok tercih edilir oldu. bana kalsa araca hiç dokunmadan beni götürse en güzeli. yahu ben şöför değilim arabanın amacı beni bi yerden bi yere götürmek. neden 700 800 km boyunca aracı kullanayım. bineyim o götürsün ben de o arada daha keyifli bişeyler yapayım. üstelik bu teknoloji gelişince daha verimli araba tasarımları görürüz iç mekanlar daha kullanışlı ve geniş olur. ha bunları biz görür müyüz bilemiyorum :)


  • ergenpezeveng  (25.09.15 13:35:19) 
bizim göreceğimiz zamanlara denk geliceğini düşünmüorum bu ve benzer teknolojilerin.


  • sayns  (25.09.15 13:39:57) 
Evet, bizim ulkede bence de zor.

@acemi
O dedigin tr icin gecerli. Dunya kalabalik. Araba amac degil, arac bircok yerde. Bizim burada bir kesim tarafindan araba amac olmus, arac degil. Apache zihniyeti bizim burada gecerli.
  • stavro  (26.09.15 00:08:54) 
kamyocuların tır şoförlerinin saçmalıkta sınır tanımadığı canım ülkemde(!) yapay zekaya güvenmem. ha tırlarda yapay zeka ürünü olursa açarım dizimi filmimi keyifle giderim gideceğim yere.


  • kuzey li  (26.09.15 00:25:09) 
En azindan ticari amacla kullanimi yayginlasabilir.


  • stavro  (26.09.15 10:51:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.