[]

Oktoberfest'e gitmek ya da gitmemek?

Erasmus'tayım ve Oktoberfest için yarın Münih'e giden bir araba bulduk. Kişi başı 45 euro istiyor. Kalacak yeri couchsurfingden bulabilirsek 1.5 gün her şeyle beraber 200 euro tutar diye hesapladık. Ben bu parayı verebilirim ancak arkadaşlarım veremeyecek gibi. Oktoberfest'i kaçırmak istemiyorum ama tek de gidersem çok saçma olacak. Buna değer mi? Napayım ne edeyim?




 
arkadasina borc ver gidin beraber.


  • chaotic good  (25.09.15 01:53:09) 
Onu teklif ettim ama sonra onlara para gelse bile o kadar parayı gözden çıkarabilir miyiz bilmiyoruz dediler. Ayın geri kalanı parasız kalabiliriz dediler haklı olarak. Ama benim için ne zaman verecekleri önemli değil gerçekten, yine de sanırım rahatsız olurlar.


  • rivulet  (25.09.15 01:55:25) 
tek gitme hocam. sıkılırsın.

chaotic'in dediği gibi halletmeye çalış.
  • zvonimir  (25.09.15 01:59:58) 
Dunyaya bir kez geleceksin. Gerekirse yalniz git ve orada insanlarla tanis. Eger sen de benim gibi ani yasarim, gezmeyi seviyorum, giriskenim diyorsan git ve eglen. Insanlarla da tanismayi unutma. Biraz bira sana gereken cesareti verecektir ki eminim orada bira oldukca coktur.


  • Traveller  (25.09.15 02:02:05) 
Zaten bilindik çadırlar için rezervasyon yaptırmadıysanız son dk planıyla gidip yer bulmanız çok zor. Eğer kurallar değişmediyse ayakta alkol kesinlikle verilmiyordu. Açıkçası biz gittiğimizde gördüğümüz kadarıyla en cümbüşlü ortamlar da bu çadırlarda oluyor. Çadırlada masaların başında yer beklemek de pek mümkün olmuyor. Güvenlik hemen uzaklaştırıyor. Diğer yandan o ortamı ambiyansı yaşamak için her türlü gitmeye değer. Naçizane görüşüm tek gitmektense kafa dengi grupla gitmek daha eğlenceli oluyor. Bu yüzden sizi çok zora sokmayacaksa borç verin gidin derim.
Son olarak; çadırlarda yer bulamayanlar için arka taraflarda loser çadırları oluyor:) 2 eu veriyorsunuz, bileklik takıyorlar. Genelde içeride bolca boş masa oluyor. Tabi daha çok yaşlılar ve son dk gelen turistler ağırlıklı oluyor.

  • mononoke  (25.09.15 02:05:52) 
Benim için para hiç sorun değil ama onları maddi açıdan da zora sokmak istemiyorum. Her şeyi ayarlarsam kendilerini gitmek zorunda hissedecekler ama sonradan maddi açıdan zora girerlerse kendimi çok kötü hissederim.


  • rivulet  (25.09.15 02:12:27 ~ 02:30:33) 
arkadaşlarına borç ver.daha sonra günlük faiz uygula.onları kendine köle et.eğer orada burada onları içerken görürsen "noldu lan hani paranız yoktu" de içtiklerini burnundan getir. asgari tutarı ödedikleri için sana hep borçlu kalsınlar böyle ufak ufak yolunu bulur, o oktoberfest bu oktoberfest takılırsın. hem yalnız da gitmemiş olursun . zamanla üstüne zimmetli bir silah alırsın. yanına da bir kaç tane eleman buldun mu oh değme keyfine.


  • darksdantes  (25.09.15 02:16:50 ~ 03:01:42) 
başka arkadaş yok, zaten hastalarmış gidemicez. tek başıma gitmeye de cesaret edemedim.


  • rivulet  (25.09.15 11:18:02) 
tek git yahu nolacak, orada bir sürü insanla tanışırsın.

ben hollandayı tek başıma gezdim, hiç de sıkılmadım.
  • peggy  (25.09.15 11:31:29) 
kesin birileriyle tanisirsin. git bence.


  • baldur2  (25.09.15 12:19:48) 
Arkadaslarinin imkani kisitliysa hic zorlama, onlari unut. Borc-morc olayina hic girme, zorlarsan arkadaslarini kaybedersin.

Dunya'ya bir kez geliyorsun, gitmek/yapmak istedigin hicbir sey icin - eger imkanin varsa - neyse birdahaki sefere, birdahaki seneye gibi seyler dusunme, tek basina git ve insanlarla tanis, kaynas. Insanlara kolay yanasamiyorsan da ilaci festivalde zaten Traveller'in da dedigi gibi.

Avrupa gezilerine hep tek basima gittim, bundan sonrakilere de buyul ihtimalle tek basima gidecegim. Hic de pisman degilim.
  • stavro  (25.09.15 12:33:47 ~ 12:34:13) 
Peki kadın olup da tek giden var mı :( Tanımadığım birinin arabasına tek binmek ayrı olay, o kalabalıkta tek başıma takılmak ayrı olay. Birileriyle tanışırdım belki ama azcık çekingenlik de var. Üstelik kalacak yerim de tam yoktu. Valla çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Sağolun tüm cevaplar için.


  • rivulet  (25.09.15 17:12:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.