[]

hediye kabul etme adabi.

benim bildigim, gördüğüm dogum günü, ev tebrigi vs gibi seylerde yani topluluk icinde hediye verildiği/alındıgı zaman hediyeyi veren kısının yanında acılır. bugun bir sohbette hediyeyi hemen acmanın ayip oldugundan bahsedildi. yani eskiden böyleymiş.

Bende asıl hediye verildiginde acilmassa ayip oldugunu, sanki verenin hediyesine değer vermiyor, siklemiyor gibi oldugu soyledim. ve neden yanına acılmadıgını sordugumda da diğer hediye alanların yanında daha tırt hediye alınmıssa bu hediyeyi alan mahcup olmasınmıs?

siz hangi goruse katılıyorsunuz?

 
hediye geldiği an açılır. Hediyeyi alan da açmanı bekler. Öbür türlü, alıp köşeye atmış gibi olur.


  • oğlum çok zor lan  (25.09.15 00:11:42) 
genelde hediye geldiği an açılır ama bence de açılmamalı, çünkü maddi değeri daha düşük olan hediye alan insanları gücendirmek istemem. Ama hiç böyle bir ikileme düşecek kadar hediye almadım zaten hiç öyle dertlerim yok :D


  • neferkitty  (25.09.15 00:13:06 ~ 00:13:20) 
neyin kimden geldiğini bilerek gizli saklı açmaya daha yatkınım ben. biri benim aldığım hediyeyi benim yanımda açınca da utanıyorum zaten.


  • devilred  (25.09.15 00:14:04) 
Hediyesine göre değişir.

Hediyenin kıyafet vb. bir hediye olduğu anlaşılabiliyorsa paket açılır, beğenilir, teşekkür edilir.

Hediyenin şekerleme, çikolata vb. bir gıda maddesi olduğu açıkça anlaşılmaktaysa paket açılmaz, tadına bakılmaz, beğenilir, teşekkür edilir.

Hediyeyi umursamamak ile hediyeyi abartmak arasındaki uygun noktayı bulmak gerekir.
  • praetor  (25.09.15 00:22:43) 
Verdiğim hediyenin ben halen kişinin yanındayken açılmasını istemem, açmam da. Adabı umrumda değil.


  • kadirgali huseyin olmayan adam  (25.09.15 00:24:34) 
@ kadirgali huseyin olmayan adam

nie la?
  • all girls dream  (25.09.15 00:26:29) 
bence de sonradan açılmalı. hatta millet olarak rus hediye kültürünü benimsememiz lazım. adamlar doğumgünü, yılbaşı yaklaştıkça "ne istersin, ne alalım" diyorlar. eğer pahalı bir şey istiyorsan aralarında para toplayıp alıyorlar. çoggzel bence.


  • lesmiserables  (25.09.15 00:28:37) 
ben sorarım şimdi mi açayım sonra mı diye. benim için 2si de eşit mesafede. ya da verirken söylerim şimdi ya da sonra diye.


  • she was my baby  (25.09.15 00:29:22 ~ 00:29:38) 
hediye kişinin yanında hemen açılmalı. Hiçbir hediye tırt değildir, değeri fiyatıyla ölçülmez. Hediyelerin hepsi değerlidir.


  • rock n roll  (25.09.15 00:33:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.