[]

mekke'deki izdiham

haber sitelerine biraz baktım ama doğru dürüst bi şey göremedim; izdiham deyip geçmişler, devlet açıklama yapmamış sanırım ya da bana denk gelmedi. benim aklım almadı bu olayı, 750 kişi nasıl ölüyor? birbirlerini mi eziyorlar, ne yapıyorlar? 20 değil 30 değil tam 750 yahu, birilerinin ezildiğini yaralandığını görünce durmuyorlar mı? işin bilmediğim başka bir yüzü mü var?




 
bu dönemler orası çok kalabalıktır, her ülkeden giden insanlar var. onbinlerce kişinin ufacık bir alana doluştuğunu düşün.

ayrıca gidenlerin çoğu yaşlı insanlar. büyük ihtimal ölenler de genellikle yaşlılardır. bir anda yüzlerce kişinin bir yaşlının üzerinden geçtiğini düşün.

oldukça trajikomik bir durum. şeytan taşlayayım derken katliam yapmak. güler misin ağlar mısın.
  • lesmiserables  (24.09.15 23:51:15 ~ 23:51:56) 
Koprulerden dusenler olmuş.giden grupla gelen grup karsilasmis.ezilmisler.
Para hirsi gozlerini bürümüş,kabeyi minkminnacik alana sıkıştırıp etrafini bina kalabaligi ile cevirmek de ayri bir arap gorguzulugu.yasanan olay kabe'den uzak ama vardir onda da kocaman bir ihmal.

  • safsafinaz  (24.09.15 23:55:42) 
suud yönetimi maalesef işi turizm olarak gördüğü için minimum maliyetle maksimum kazanç elde etmeye çalışıyor hacı adaylarından. sırf grupların o mina ve arafattaki trafiğini yönlendirmek için bir sistem kurmaları lazım. iki grup karşılaşıyor, arkadan gelenler de öndekilerin durduğunu farketmeyince devam ediyorlar ve aşağı düşenler, ezilenler vs. gerçekten çok acı. keşke imkan olsa da suudların elinden alınsa oraların yönetimi.


  • animalman  (25.09.15 00:01:38) 
hocam bir futbol sahasinin (sahanin icinin) full insan dolu oldugunu dusun. oyle kalabalik ki araya bir insan daha zor sigar.

Sonra sahanin ortasinda panik ciktigini dusun. Insanlarin bir yone dogru kosmaya basladigini dusun. Arada dusenler olacaktir. o panikle kosanlar ne yeri ne dusenleri gorebilecek pozisyonda degiller zaten, kosarken insanlari ezerek kosuyorsun. bazilarina takilip sen de dusuyorsun, arkadan gelenler de kosarken seni eziyor. kimisi de sana takiliyor dusuyor. Sen o ortamda insnalari ezdiginin farkinda bile olamiyorsun. bazen panikten farkli yonlere dogru kosan insanlarin arasinda kaliyorsun. Arada kalmak demek bedeninin binlerce kiloluk basinc altinda pert olmasi demek. Seni arkadan ve onden yuzlerce kisinin ayni anda ittigini dusun.

Sanirim burada olu yok ama insanlarin sıkışması soyle bir sey: www.youtube.com
  • robokot  (25.09.15 02:31:09) 
iyi de, ezmeyle insan mi ölür? bir degil beş degil. sicak deseniz anlarim, kalpten gitmis olabirler. ama izdihamdan 750 kisi olmez.


  • bigl0rd  (25.09.15 03:13:56) 
artık hac işlerinin yönetimi sefa ve para düşkünü suudilerden alınıp
dünya müslümanlarınca oluşturulmuş bir kurum tarafından yapılmalı.
afedersiniz a.kdular daha cok kar edicez diye malum yerlerin.
  • titiraprap  (25.09.15 03:26:23 ~ 03:26:51) 
izdihamda ölenler çoğu zaman ayaklar altında ezilerek değil göğüs kafesi sıkışmasından boğularak ölüyorlar. ne mi bu? o kadar çok bastırıyor ki çevredekiler, arkadakiler, insanların akciğeri havayı çekemeyecek kadar dar bir alana sıkışıyor. sonra boğulup ölüveriyor insancıklar.

ayrıca ya hacı bizim konya çöllerine taşısak şu hac organizasyonunu ne izdiham olur ne başka şey olur. koy bi karton kutu, 50 50 50 50 km her yönden boş. hem değişik bi atraksiyon olur hacılara da. ya da müslüman ülkeler olimpiyat gibi her sene farklı bi tanesine versinler. mesela ışid'in aldığı sene çok bomba olur, bomba gibi olur. hindistandakine bae'dekine ben bile giderim mesela. yani biraz yenilik katmak lazım bence.
  • mistreated  (25.09.15 03:31:01 ~ 03:34:17) 
biglord, insan cok rahat ölür. Ayak altinda kalmakla sinirli degil, seni onden arkadan ve yanlardan onlarca insanin ayni anda itmesinin etkisinin kamyon lastigi altinda olmaktan cok farki yok. Yuzlerce kiloluk baski gogus kafesinde, nefes alman mumkun olmuyor.


  • robokot  (25.09.15 04:22:24 ~ 04:23:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.