[]

Kulaklık takılıyken müziğin sesini açmak şarjı daha çok götürür mü?

Harici bir cihaz olduğu için ses yüksekliğinin şarjı etkilemediğini düşünüyorum, en sığ gözlemlerim (bozuk kulaklığı açıp mıknatısıyla ehe ehe diye oynamak) bana bunu gösteriyor. İnternette açlığımı tatmin edecek bir kaynak bulamadım ya da derdimi anlatamamış da olabilirim.

Kulaklıkların nasıl çalıştığıyla ilgili (telefonun kablo ile gönderdiği verinin şekli, bu verinin fiziksele dönüşüm süreci vs.) popüler bilim olmayan teknik kaynaklarınıza talibim. Başlıktaki soru da hala kafamı kurcalıyor.


 
Sesi kısan zamazingo basit potansiyometre tarzı bir düzenekse, sesi açsanda kıssanda aynı enerjiyi harcaması gerektiğini düşünüyorum. Detaylı teknik açıklama için beklemedeyim.


  • zombi  (24.09.15 21:30:01) 
@acemi neden?


  • bi sey dicem  (24.09.15 21:39:22) 
ne kadar para o kadar köfte. hiçbir şey yoktan var olmaz. ses artıyorsa bi yerden kayıp olmalı. bu da enerji. arabayla 100kmh ile 200kmh hız gibi düşünebilirsiniz. daha çok enerji harcarsınız birim zamanda. kulaklıkta da öyle.


  • she was my baby  (24.09.15 21:53:33 ~ 21:54:29) 
şurada biraz farklı olsa da tartışılmış: www.reddit.com

edi: şu daha kısa ve doğrudan cevabını veriyor: www.thenakedscientists.com
  • fusion2dx  (24.09.15 21:53:51 ~ 21:56:35) 
İlk mesajıma bir açıklama getireyim: Sesi açsanda kıssanda aynı enerjiyi harcar derken, fazla sese dönüşmeyen fazla enerjinin ısıya çevrileceğini düşünerek böyle söylemiştim.


  • zombi  (24.09.15 22:00:00 ~ 22:00:09) 
Ses seviyesini değiştirmek kulaklığın çıkış gücünü değil, voltaj aralığını değiştirir. Kulaklığın çapı, kulaklık tipi (kulakiçi, askılı vb.) hatta kablonun uzunluğu dahi harcanan enerji seviyesine etki etmektedir. Müzik dinlerken hep aynı ses kalabalığında (gürültülü bir otobüste vb.) Ve ses seviyesinde (örneğin en son seste) dinliyorsanız bu değişimi fark edemezsiniz. Ancak sessiz bir ortamda (evde vb.) kulaklığınızın sesini çok açarsanız rahatsız olacağınızdan mecburen daha düşük bir ses seviyesini tercih edersiniz. İşte böyle anlarda enerji sarfiyatını, aslında tasarrufu daha net gözlemleyebilirsiniz. Yani sorunuza yanıt olarak "evet" diyebiliriz. Ses ne kadar yüksekse, o kadar çok enerji harcanır.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (24.09.15 22:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.