[]

Nasıl bir hayat yaşamak isterdiniz ?

Mesele nerede ne yapmak isterdiniz ? Ama hayat sizi nerede ne yaptırıyor ?




 
Kaliforniyali bir sorfcu olmak isterdim. Tam zamanli is olarak da arastirmacilik yapmak isterdim.

Istanbul'da yasiyorum. Denizi yuzmek icin bile iyi degil. Turkiye okyanus kiyisinda degil sorf yapamam. Arastirma yapmak zaman ve para aliyor. Ikisine de kismen sahibim.
  • Traveller  (24.09.15 02:33:14) 
iki "alfa hayat" ideali var kafamda.

1) torino veya roma'ya yerleşmek, yazar olmak. cesare pavese'yi çok seviyorum. onun gibi bi adam olsam (42'mde intihar etmek dışında) ve paramı yazdıklarımla kazansam çok mutlu olurdum. bu hayalin çok detayı yok aslında, tamamen zihinsel bi' mevzu. yazmak, yazabilmek, okunmak ve geçimini bununla sağlayıp torino gibi büyüleyici bir şehirde yaşamak. bundan iyisi şam'da kayısı.

2) bu daha "elde edilebilir" veya normal sayılabilecek türden. lojistik firmasında böyle sabah 9 akşam 16 arası, haftada 5 gün çalışabileceğim, severek yapacağım rahat ve bol paralı bir iş hayal ediyorum ehehe. hani bazı adamlar vardır, mevkii öyle boş değildir, önemlidir falan ama az çalışıp çok kazanır ya öyle bi şey olmak istiyom. bu limana yakın bir yerde olabilir. cenova mesela. ya da yine torino, roma falan. illa denize gerek yok. tırlarla, gemilerle ilgili bi iş olsun böyle. bi ayağım da rusya'da hatta sibirya'da olsun. orayla iş yapıyor olalım. şirket mesela beni 15 günlüğüne yekaterinburg'a, vladivostok'a falan göndersin arada. AS ROMA kombinem olsun, rusya'ya gidince avangard omsk maçı izleyeyim. şöyle iyi anlaştığım 2-3 arkadaşım, belki bi sevgilim falan olsun. yiyelim içelim zıçalım maç izleyelim, öyle sığır gibi yaşayıp ölelim. valla çok memnun olurum.

bu yani. bunun dışında antrenörlük, teknik direktörlük falan müthiş olurdu ama bu saatten sonra olmaz onlar.
  • der meister  (24.09.15 02:44:09) 
Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde çalışmadan "ortalama" bir hayat geçirecek maddi duruma sahip olmak yeterdi... olmasa da yine Amerika'da olmak şartıyla ortalama bir işte çalışan ortalama sıradan bir Amerikan olmak yeterdi...

hayat bana türkiye gibi boktan bir ülkede bu ülkenin ortalamasının üstünda idare ettiriyor... tabi türkiye ortalamasının üstü Amerika ortalamasının tırnağının ucu etmez...
  • ucan spagetticanavari  (24.09.15 02:46:50) 
istanbul'da yasiorum. ebedi ogrenciyim. onume cikan secenekleri degerlendirebiliorum yalnizca. bu ara yemek, dikis falan onlari ogreniyorum, yetenek gelistirmeye calisiorum. bir yandan da alanimla ilgili ilerleme kaydetmeye calisiyorum.


hayati yollarda gecen bir yabanci olmak isterdim. cin'e gidiyim, hong kong'a gidiyim, iran'a, tel aviv'e, katmandu'ya, semerkand'a, marakes'e gidiyim. norvec'te olayim, iskocya'yi geziyim falan boyle seyler. istedigim zaman istedigim yere gidebilmek, doya doya gezmek ve ogrenmek, okumak. bunlar beni cok tatmin ediyor, mutlu ediyor ve hayatimin birkac yilini bu sekilde gecirmek isterdim. belki bu hayalim gerceklesse su anki hayatima geri donmek isterim ve daha tatmin olmus, mutlu hissederim ama bir seyleri atlayinca hep aklinda kaliyo. su gezi isi hep kosede bir yerlerde kalicak benim icin.
  • sayns  (24.09.15 02:53:06) 
Yonetici olarak, zenginlik, zevk ve narsisizm uzerine kurulmus bir yasam isterdim. Tercihen abd'de.

Yaptigim sey universitede okumak. Ustelik ankara'da :(
  • just relax and have sex  (24.09.15 02:55:54) 
roma'da, sevilla'da yasamayi falan ben de isterdim.


  • sayns  (24.09.15 02:57:57) 
paris'te île st louis'de nehre bakan bir konakta yaşardım. ömrüm sinema tiyatro sergi vs ile geçerdi. her akşam ayrı bir restoranda ayrı bir mutfak tadardım. aşık falan da olurdum herhalde. arada trenle londraya gider takılır gelirdim. yazları 1 hafta nice bir hafta cadiz. sıcaktan sıkılınca norveçe çıkar fiyortlara uğrardım. ama sonra bu tekdüzelik bir süre sonra sıkacağından gider granada'ya miradorlardan birine yakın bi eve yerleşirdim birkaç aylığına. elhamra manzarasıylan uyanırdım. ama en son yine paris'e geri dönerdim herhalde.

hayat beni haramidere'de bir sitenin 20. katında yaşatıyor :(
  • mistreated  (24.09.15 03:52:30 ~ 03:52:59) 
Kucuk bi zeytinlikte minik bir evde kapimin onundeki hamakta haberlerimi yazmak isterdim cok.


  • makarnacanavari  (24.09.15 03:52:41) 
(bkz: sadece kira geliriyle gecinen insan ) dunyanin en pahali sehirlerinde emlak krali olup hicbir zaman calismak zorunda kalmadan tum hayatimi kendime ayirarak, dunyayi gezerek yasamak isterdim.

Ya da sinema-tv, muzik yapimcisi.

Ama gercek hayat her zamanki gibi hayaller standardinin cok altinda.
  • unless you gotta better idea  (24.09.15 16:20:20 ~ 16:33:54) 
hayaller lozan üniversitesi, gerçekler tr.


  • bıdıbıdı  (24.09.15 17:09:08) 
Las Vegas, İbiza vs. Gibi dunyanin bilimum eglence merkezlerinde ve buyuk sehirlerinde otelleri ve gece kulupleri, bar, disco vs. olan biri olmak guzel olurdu.

Ama hayatlar 1500 liraya calismak zorunda kalan muhendis.
  • trikotilomanyak  (24.09.15 17:43:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.