[]

Müslüman Kardeşlerim

Saygıdeğer pek muhterem müslüman kardeşlerim.
Biliyorum zor Zamanlar geçiriyorsunuz. Malum coğrafyanın her yeri Ateş alanı. Analar ağlıyor, çocuklar yetim kalıyor. Bir çokları artık göç etmek durumunda.
Peki soruyorum kardeşlerim neden hristyianların kucağına kaçıyorlar?

Neden kabe ye gitmiyorlar? Arabistan krallığına seslenmiyorlar? Bakınız çok enteresan hem hac ibadetini yerine getirirler hem de müslüman kardeşlerimİz destek çıkar. Öyle değil mi

 
çünkü para ve iş imkanı o bölgede. arap yarımadasındaki toplam nüfus nedir ve toplam iş imkanları nedir vs. avrupa'daki toplam nüfus nedir ve iş imkanları nedir sorunun yanıtı.


  • gurur  (23.09.15 14:54:22) 
ikiyüzlü ve yavşak oldukları için. hepsi her fırsatta lanetlediği avrupalıların ortamına kapak atmak için ölümü bile göze alıyor. tıpkı istanbul'un en yaşanılır ve güzel semtlerinin, burada yaşayanları türlü türlü rezil ifadelerle yaftalayan çomarlar tarafından çok sevilmesi gibi. müslüman ikiyüzlülüğü işte. sorsan savaştan kaçmışlar ama maşallah, senden benden çok zigişip çocuk yapıyor adamlar. süper.


  • der meister  (23.09.15 14:57:23) 
ne bekliyordun ki. bu coğrafya dünya nın göt deliği derler. mesela bi din gelir kimse ona uymaz uyuyor gibi yapar. öbür salak da bu adamlara bakarak ya işte gördünüz mü der. müslümanlığı onlar üzerinden değerlendirir. şahsi fikrim müslümanım diyen adamların %90 ından fazlası müslman gibi davranmıyorlar hiç alakaları bile yok.

hristiyan olayına gelirsek o adamların olayı dinle alakalı değil. o coğrafyadaki adam bazı şeyleri aşmış. adam hak yemiyor. dürüst. kimse ayak üstü birbirini düzmeye çalışmıyor. bu da dinle ilgili değil adamların karakteri o. ha oralarda da yok mu hırsızı tecavüzcüsü hak yiyeni. var. ama bizim bu taraftakine göre çok azlar. mesele budur.
  • ergenpezeveng  (23.09.15 15:01:37) 
Gavur ABD 10.000 gavur Almanya 800 bin multeci alacak. Bu hayrani olduklari Suudi Arabistan kac tane multeci aliyor biliyor musunuz? Sifir (0) !

Hani Musluman adama guvenirdiniz?
  • Traveller  (23.09.15 15:06:41) 
1. Müslüman ülke diye atfettiğiniz ülkelerdeki insanlar gerçekten Müslüman mı? Türkiye de Müslüman bir ülke ama etrafımızdaki müslümanım diyenler ne kadar bilinçli din konusunda, ya da ne kadar uygulayabiliyorlar yaşadıklarını? Sırf gelenek olduğu için Müslüman'ım diyen kitle var, biliyorsunuz, bu insanlar teyzeniz, dedeniz, amcanızdan belki de. Demek istediğim eğer dediğiniz gibi göç eden Müslüman'lar iki yüzlüyse, o Müslümanlar da saydığımız bilinçsiz Müslüman ya da Genelekçi Müslüman kategorisinde olabilirler.

2.Gerçekten dinini sorgulamış, Allah"a, Ha.Muhammed'e ve Kur'an'a İman etmiş bir Müslüman'ın da nefsi vardır. O da bilir ikiyüzlü olmamayı belki ama ikiyüzlü olmak insan için daha kolaydır, Bu yüzden kolay yolu seçmiştir belki de. Biz de kilo almamak için az yememiz gerektiğini biliyoruz, ama o tatlılar, turtalar çok güzel, yememek için kendimize hakim olabiliyor muyuz? Ben olamıyorum şahsen. Neyse diyelim bu Müslümanlar iki yüzlü, onların günahı boyunlarındaki, kimse başkasının günahıyla evliya olmaz der Dücane, ya da siz bunu kimse başkasının hatasıyla mükemmel olmaz diye algılayabilirsiniz.

Tüm Müslümanları zan altında bırakmayalım, lütfen.

Kaldı ki ben "gurur"a katılıyorum. Size imkan verseler Avrupa'ya mı kaçarsınız? Yoksa Arabistan'a mı? İş imkanlarını göz önünde bulundurun, hangisinin tercih edersiniz?
  • damba  (23.09.15 15:42:10 ~ 15:50:41) 
gavur abd mülteci alırken aynı zamanda o mülteciler. ortata çıkmasında ki ana sorumlu durumunda zaten.

arabistan ve katar vb'ye gelince, islam dünyasında bu devletler zaten sevilmez kimse aman suudi kralımız canımız diye düşünmüyor. adamlar petrol zengini oldukları için ve her yıl abd prdusuna 300 milyon dolar kadar bir korunma prası verdikleri için kimsenin yıkmaya götü yemiyor.

ki günümüz müslümanlığı adeta cığrafya müslümanlanlığı durumuna gelmiş çoğu kişide, namaz kılma oranının % 10-20 olduğı bir dönemdeyiz.

ha müslüman türkiye, lübnan ve ürdün toplamda 5 milyon mültci barındırıyor şu anda.

onun dışında konu zaten üzüm yemek değil bağcıyı dövmek amaçlı biraz, bakın hristiyan/ateist batı ne güzel, müslüman ülkeler ne boktan deme maksatlı olarak. maalesef o konuda diyecek bir şey yok, 1500 yıllık tarihte doğunun üstün geldiği çağlarda var, batının üstün geldiği çağlarda.
  • KaraSakall  (23.09.15 15:44:21) 
birisi "Arabistan'da iş imkanları nedir" demiş ve kılıf bulmaya çalışmış, pes ve de yuh diyorum. Arabistan'da hayvan gibi talep var işçiye, bu işgücünü de Hintliler, Bangladeşliler, Pakistanlılar, endonezyalılar, Filipinliler vb sağlıyorlar. Arabistan'da kölelik resmi olarak çok yakın bir zamanda kalktı, ama bu bahsettiğim insanlar bildiğin karın tokluğuna köle olarak çalıştırılıyorlar. pasaportlarına el konuluyor, sahiplerini memnun etmezlerse "allaha kitaba küfretti" diye bir iftira atılıyor kendilerine, ya hapse gidiyorlar veya daha kötüsü kelleleri gidiyor. böyle bir kaç kriz oldu idamlar yüzünden.

araplar kapılarını göçmenlere kesinlikle açmıyor, ve ayrıca göçmenler Arabistan'da ancak karın tokluğuna çalışan kellesi koltukta köleler olarak var olabileceklerini biliyorlar. Avrupa'ya kapağı bir atalarsa ise eşit yurttaşlar olarak hayatlarını idame ettirme imkanları var. kimse kılıf bulmaya çalışmasın, bu her olayda olduğu gibi gene islam dünyasının ayıbıdır.

edit: ahaha 2. bi kılıfçı da gelmiş "gerçek islam bu değil" muhabbetine başlamış. he anam, islamiyetin doğduğu topraklar Müslüman değil aslında, bi siz biliyosunuz kim gerçek Müslüman kim değil.
  • gezgin rocker  (23.09.15 15:46:10 ~ 15:49:43) 
Amerika ve Avustralya bile multeci aliyorken (hadi Almanya'yi Estonya'yi Isvec'i gectim) hayrani oldugunuz Araplarin da Suriyelilere yardim etmesi gerekirdi. Guney Kibris bile Suriyeli multeci aliyor! Nerede sizin Muslumanlar?


  • Traveller  (23.09.15 16:00:57) 
@karasakal asıl kaynağından okursanız siz de bilirsin kim Müslüman kim değil. Yeni Müslüman olmuş biriyim, o yüzden iki açıyı da az da olsa görebildiğimi düşünüyorum. Müslüman'ım ama gerçek Müslüman ben değildim mesela, bunu sana günde 12 saat uyuyabilen bir Müslüman olarak söyleyebilirim.

Benim söylemek istediğim, herkesi aynı kefeye koyup, etiketleri bir kısım insanlar tarafından değerlendirmenin yanlış olduğu.

Ayrıca Müslüman olarak Araplara hayran değilim. Etrafımda Araplara bayılıyoruz diye gezen Müslüman arkadaşlarım yok, merak ederseniz belki düşünürsünüz üzerine diye belirtmek istedim.

umarım saldırgan bir dil kullanmamışımdır.
  • damba  (23.09.15 18:18:30) 
Ayrıca İslam Dünyası var mı, bundan emin olalım.


  • damba  (23.09.15 18:20:53) 
traveller arkadaş, müslümanlardan kimse arabistan krallığına, araplara hayran dil. kutsal topraklara hayranlar.

batı'yı eleştirenlerin batıya kaçması ikiyüzlüce tabii, ortadoğunun bu halde olmasının sebebi batı denilmesi en başında beni bitiriyor. sebep onlarsa neden onların ülkelerine kaçıyorsunuz? müslümanlarda hazıra konmacılık var maalesef.

ortadoğunun ve çevre ülkelerin durumu ortada. yata yata kimseye işsizlik maaşı vermiyorlar. adamlar rusya'dan geçmişler iskandinavya'ya ya, bir şey diyemiyorum o_O
  • sayns  (23.09.15 18:39:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.