[]

Bir kültürü tanımak için yapılacaklar

Ülkelerin veya kamyoncuların kültürü...kültür her yerde ve çok fazla rengi var.misal fransızsınız ve orda uzakta Türkiye diye bir diyar var.siz Fransa da günlük dertlerinizle uğraşırken Türkiye ülkesinde bir başka hayat sürüyor ve siz Türk olmadan tam manada o hayatı anlayamıyorsunuz.bu belki uzun yıllar Türkiye de yaşamakla halledilebilir ama o kadar zamanınız yok.peki bu durumda ne yapmalı? Rusya yı tanımak, sokaklarındaki insanların ne düşündüğünü bilmek.bu sorunları nasıl hallederiz? Gezi kitapları ve oraları gezmekten başka çaremiz yok mu? Sadece ülke üzerinden oldu yanlış anlamayın.herhangi bir kültürel oluşumu tanımak için ne yapılmalıdır?




 
daha az masraflı olarak o bölgenin insanlarıyla görüntülü sohbet ?


  • 1adam  (23.09.15 01:31:00) 
Olabilir tabi ama ne kadar iyi olur? Bölgenin bilgesiyle konuşsam anca.artık tüm dünya amerikan olduğundan İtalyan görünümlü amerikanlarla konuşmak ne kadar yardımcı olur bilemiyorum


  • hsktr  (23.09.15 01:36:51) 
Gezip görmeye ek olarak yaptığım bazı şeyler var. Tek başına tamamen günlük yaşam hakkında bilgi vermeyebilir ama kaba taslak bir şeyler verebilir.
- Ülkenin en sevilen şarkıcılarını bulabilirsin, hangi tür müziğin daha çok dinlendiğini ve bu şarkıların çevirilerini bularak, genel bir yaklaşım olabilir.
- Günlük haberlerine ulaşılabilir. Bir süreden sonra ülkede ne oluyor, ne bitiyor ve halk bunlara nasıl tepki veriyor kısmı ortaya çıkar.
- Çok izlenen dizilerini indirip izleyebilirsin. Ben öyle birkaç seri bitirdim. Böylece ne gibi esprilere güldüklerini veya nelerle duygulandıklarını çözebilirsin. Çok ipucu veriyorlar.
- Atasözleri ve deyimlerine bakabilirsin. Atasözleri ve deyimlerin hep hikayeleri olur ve bunlar internette yazar genelde. Açıkçası atasözleri halk hakkında çok şey anlatıyor.
-Genel olarak internette kültürü doğrudan aratabilirsin. Hangi çevrenin nasıl bir kültürü olduğunu okuyabilirsin.Orada yaşayan insanlar bloglara birçok şeyi anlatmıştır şimdiye.
  • aychovsky  (23.09.15 01:37:13) 
Tezimi bu konu uzerine yaziyorum.

Ve aychovsky +1

Kisaca teknolojiden yararlan!
  • Traveller  (23.09.15 01:40:50) 
@aychovsky teşekkür ederim bunlar ülkeyi tanımak için akıllıca hareketler.ancak bizim ülkemizde olan ama bizim bile anlayamadığımız kültürler var.misal motorcu kültürünü herkes anlamaz.o ağızları falan.amerikan güreşi mesela.ya da samba.bir milleti,ülkeyi anlamak değil de hayyyde denildiğinde neden tüylerin diken diken olduğunu bilmek.


  • hsktr  (23.09.15 01:43:23) 
...hayyyde örneği gibi sihirli sözcüklere ve başka kültürel figürlere ihtiyacım var.@traveller bu konuda bilgin vardır belki.ülke anıldığında akla gelen, ama pizza,eyfel,Ayasofya,fesli osmanlı gibi değil; halkın içinde öğütülmüş figürler...


  • hsktr  (23.09.15 01:52:36) 
Rusya yı tanımak, sokaklarındaki insanların ne düşündüğünü bilmek.bu sorunları nasıl hallederiz?

sorun olarak neyi görüyorsun. başka kültürleri bilmek ve anlamak gibi bir zorunluluğu yok kimsenin. imkanların ve algıların doğrultusunda ortak noktada buluştuğun herkesten birşey öğreneceksindir. plan programla olacak birşey değil bu.
  • il padrino  (23.09.15 01:56:22) 
Masallah Bre Lan O.cocugu!!! Ibne herif! Oha Cus Eyvah...

Ben bunu istemiyorum "YHAAA!"

Bunun gibi sozcukler degil mi?
  • Traveller  (23.09.15 01:57:19) 
@il padrino elbette böyle bir sorumluluk yok ancak bu benim işim için gerekli ve ben bu konuda hevesliyim.kendimi sorumlu tutuyorum yani.o insanları anlayamamak,algılayışı keşfedememek benim için sorun


  • hsktr  (23.09.15 02:00:58) 
@traveller abi onlar argodan başka bir şey değil bence.hayde gibi bir kelime kültür yüklü ama çüş,yuh pek vurucu değil.


  • hsktr  (23.09.15 02:04:02) 
Nida ornekleri mi arasan acaba?

Ey bu vatanin hur dogmus hur yasamis evlatlari!

Burada Ey sozcugu de heyecan katiyor degil mi?
  • Traveller  (23.09.15 02:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.