[]

atarax uyku ilaci olarak mi kullanılıyor?

Senelerdir yilin belirli doneminde bu hapi doktor tavsiyesiyle alerjim için kullanirim, bugun eczaneye gittigimde ' bu alerji icin değil ki, uyku hapi' denildi ve rupafin diye baska bir ilac verdi.

Eve gelip internetten arastirinca da genelde antidepresan olarak kullanildigini amaa alerji ilaci oldugunu okudum. Bu durumda doktorlar antidepresan olarak mi veriyor ataraxi yoksa uyku bozuklugu icin mi? Ben alerjim icin kullanmayayim mi? Eczacinin verdigi rupafin de uyku yapiyor bende. Butun alerji ilaclarinda antidepresan etkisi mi var yoksa?

Teşekkür ederim simdiden herkese.

 
antidepresan değil, uyku ilacı.


  • devilred  (22.09.15 23:31:07) 
Allah allah.. Gayet de alerji ilacı ama neyse. Herkes başka biliyor demek, ama yani doktorun verdiği şeyi eczacının lafiyla almamazlik etmeniz doğru değil bence (eczacılar alınmasın lütfen..)


  • vercingetorix  (22.09.15 23:37:17) 
benim bildiğim sakinleştiriciydi atarax. uyuyamadığım zamanlar içerdim hep. annemler de uyuyamadıklarında içiyorlar. alerji için olduğunu ilk defa duyuyorum ama tabi doktorlar daha iyi bilir.


  • sta  (22.09.15 23:46:16) 
Paragrafta adı geçen iki ilacın da antidepresan özelliği yok, kesin bilgi yayalım. Atarax uyku için de alerji için de etkili.


  • capitatum  (22.09.15 23:49:20) 
Atarax alerji ilacı . Uyku ve sersemlik de yapar


  • lilidance  (23.09.15 00:01:53) 
atarax antihistaminik. 1. jenerasyon. ilk kuşak, bu nedenle çok feci uyku yapıyor. ama benzodiazepin grubu gibimsilerden olduğu için antidepresan özelliği de var. ama primer etki alerji için.


  • bıdıbıdı  (23.09.15 00:04:45) 
bıdıbıdı
en doğru cevabı vermiş.

hem geceleri uykuya dalmakta güçlük çekenler hem de alerjisi olanlar için ideal.
tüm alerji ilaçları yapısı gereği uyku yapar. ama atarax biraz daha fazla yapıyor fark o.

ataraxa uyku ilacı demek yanlış olmuş. bu şekilde ilacınızı da değiştirmesi doğru olmamış.
  • ceycey e  (23.09.15 00:14:11) 
Benzolar anksiyolitik/sedatif/hipnotik ilaç grubundalar, atarax ise non-benzo anksiyolitik/sedatif/hipnotik ilaç grubunda.

@bıdıbıdı gibimsi derken haklı ama bunların hiçbiri antidepresan ilaç grubunda değil.
  • capitatum  (23.09.15 00:20:57) 
Her kafadan bir ses çıkmış.noktayı koyayım. Aslında alerji ilacı, yan etkisi uyku yapmasıdır. Doktorlar rahatlatma ve uyku için direkt veriyorlar.


  • sorumatik  (23.09.15 00:33:00) 
Psikonörozlara bağlı anksiyete ve gerginliğin semptomatik tedavisinde ve anksiyetenin ortaya çıktığı organik hastalıklarda yardımcı tedavi olarak kullanılır.

Kronik ürtiker, atopik ve kontakt dermatozlar gi-bi allerjik durumlara bağlı pruritler ve histaminle oluşan pruritlerin tedavisinde yararlıdır.

Sedatif olarak pre-medikasyonda veya genel anesteziden sonra kullanıldığında, meperidin ve barbituratların etki-sini artırdığı için bunların pre-anestetik yardımcı tedavide kullanımları her hasta için ayrı ayrı ayarlanmalıdır.

Hidroksizinin antianksiyete etkinliği uzun süreli (4 ayı geçen) tedavilerde sistematik klinik çalışmalarla teyit edilmemiştir.

Bu durumda hekim kişisel olarak her hastayı periyodik olarak değerlendirmelidir.

Hidroksizin ayrıca, akut alkol kesilmesindeki ajitasyonun tedavisinde, optiumlarla analjezi dozlarını azaltmak için, taşıt tutmalarını kontrol için, değişik sebepli ( Örn.postoperatif) bulantı ve kusmaları kontrol için kullanılabilir.

Hidroksizin bazı tip kalp hastalıklarıyla beraber görülen anksiyete ve endişeyi kaldırmak özelliğiyle bu hastalarda yararlı olur.

www.ilacprospektusu.com
  • kaledekiyalnizlik  (23.09.15 14:10:21) 
etki olarak hem anksiyolitik hemde antiallerjik etkilidir. dolayısıyla antiallerjik olarak kullanımının yanında anksiyete bozukluklarında da yazıyor doktorlar. bunun dışında non-sedatif anti histamink ilaçlar bile kişiye göre uyku yapabiliyor.
eczacı eksik bilgi vermiş, hem alerjik rahatsızlıklarda hemde uyku probleminde kullanılabilir.

  • kekremsibirtat  (23.09.15 17:07:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.