[]

cay vs. turk kahvesi

Yemeklerden sonra cay ve ya turk kahvesi ikram edilmesi yorelerle gore degisiyor mu?

Izmir ve istanbul'da yasadim. Bir suredir de ankara'da yasiyorum. Yakin zamanda fark ettim, buradayken hep cay soruluyor. Bana mi denk geldi yoksa gercekten bir farklilik var mi merak ettim.


 
eğer bir mekanda yiyorsanız mekandan mekana değişir. evlerde ise o evin alışkanlıklarına göre. yani öyle yöreden yöreye değişen şeyler değil çünkü ikisi de bize has şeyler.


  • floydian  (22.09.15 20:16:38) 
Mekanlari degil de evleri merak ettim.


  • goldentitan  (22.09.15 20:21:08) 
Ankara'da hep çay içiyoduk, İstanbul'a taşındım hep türk kahvesi içiyoruz :D

Demek cidden varmış böyle bir olay.
  • neferkitty  (22.09.15 20:22:05) 
biz canımız o an ne istiyorsa onu içiyoruz ama genelde çay. türk kahvesi kahvaltıdan sonra daha iyi gidiyor.


  • ambrosia  (22.09.15 20:32:57) 
istanbul'da da türk kahvesi facebook sayesinde yaygınlaştı. herkes kahve içip resmini kahve keyfi diye paylaşmaya başladı. ankara soğuk olduğu için çay tercih ediliyor sanırım. erzurum'da bir çay bitmeden yenisini getiriyorlardı.

ben yemekten sonra türk kahvesini tercih ederim. yer :istanbul
  • tetriste cubuk bekleyen adam  (22.09.15 21:01:25 ~ 21:02:20) 
misafirliğe gidildiğinde önce kahve sonra çay ikram ediliyor. evde kahve yoksa direk çaya geçilir. ısparta yöresinde....


  • gotic  (22.09.15 21:05:22) 
evine göre değişir. bizim evde meyve yenir yemekten sonra, hatta o yüzden misafire sorarız ne içersiniz diye. ama çoğu kişi direkt çay içermisiniz diye soruyor.

benim tercihim kahve her türlüsünü ayırt etmeden içerim, çay hiç içmem.
  • kuzey li  (22.09.15 21:05:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.