[]

sözlükteki enteresan güven ortamı

sizde farketmişsinizdir ki ekşi sözlük'ün kendine has bir güven ortamı var, ne diğer forumlarda ne de diğer web sitelerinde bu havayı göremiyorum.

burada insanlar birbirini evinde ağırlıyor, fuckbuddylik yapıyor, zirveler düzenliyor.

insanların ekşi sözlük'de bu kadar birbirine güvenmesinin sebebi ne sizce?

 
kultur seviyesinin belli bir noktada olmasi. bir de burasi artik populerligin hani kendine has platformda en son noktasi. ondan da olabilir. bir de "ben eksi sozluk yazariyim" olayi hala populerlik kazandiriyor mu? o da var. sonucta ozellikle eksi basta olmak uzere bu ortamlarda insanlar bilgi verme ve edinme amacli girdiginden, ister istemez bir cazibe ortami olusturuyor.

he su da var, bir o kadar da manyak dolu. tablonun bir de diger yuzu var yani.
  • evimin paspasi  (22.09.15 19:54:14) 
sözlükte değilde duyuru ve diğer mecralarda (limon, bition) var bu ortam.. sözlükte eskiden vardi bence özellikle 2010 ve öncesi 2013'te iyice ortam bozdu.. burada bahsettiğim tabi sözlükte tanışıp reel dünyada bir araya geldiniz insanlar..

duyurunun bir yamuğunu görmedim..limonun gördüm..
  • dedim dedim de kime dedim  (22.09.15 19:55:40 ~ 19:56:09) 
insan sözlükte çoğu şeyini ortaya dökebiliyor. 9 entry'si olan birine zaten kimse güvenmez mesela. ama bol bol yazıp çizen, ne bileyim gün içinde yaşadıklarını veya bazı konular hakkındaki fikirlerini sözlüğe yazan kişiler az çok göstermiş oluyor nasıl tipler olduklarını. yani en azından seni parçalara ayırıp buzluğa atmayacağını, normal biri olduğunu anlıyorsun.

benim 15 bin küsür entry'm var. iki saat oturup okuyan biri ev adresime, bölümüme kadar bulabilir mesela. bana güvenirler o yüzden. borç alsam takıp kaçma durumum olmaz. birine bi itlik yapsam her türlü dayağı yerim, kaçışım yok. sözlükteki güvenin başlıca sebebi bence insanların kendilerinden bir parçayı sözlükte bırakıyor olması. rehin gibi. çıkarken geri alıyon.
  • der meister  (22.09.15 19:57:43) 
@ dedim dedim de kime dedim

limon'da bahsettigin yamuk olayi karakter olayi mi yoksa baska bir sey mi?
  • evimin paspasi  (22.09.15 19:57:49) 
ekşiye özel bi durum değil bu, diğer sözlüklerdeki insanlarla da tanışmışlığım var yıllardır konuşuyoruz


  • masa penisi  (22.09.15 19:59:22) 
fuckbuddy li nasıl yapılıyor ben yapmadım valla.
gerisi doğru. herkes güzel insan çünkü

  • konskenkova  (22.09.15 20:03:41) 
genel olarak artık buluştuğuz, varolan insanların seviye ve karakterlerinde belli bir düşüş oldu( hepsi yeni nesilden insanlardı ).. bu da tabi tüm grubu ve ortamı etkiliyor.. zaten karakteri bozuk bir insanla herhangi bir iletişim sürdürmediğimden herhangi bir negatif olaya da sebebiyet vermiyor..


  • dedim dedim de kime dedim  (22.09.15 20:03:44) 
insanların sözlüğü, duyuruyu sosyal medya hesapları gibi kullanıp bütün bilgilerini açığa vurmalarından kaynaklanan bir güven durumu da oluyor ister istemez. sebeplerden biri bu bence.

fuckbuddylik dedin ya "oha neden biz yapamadık, hani neredeler" diye soranlar olacak şimdi.
  • rheia  (22.09.15 20:12:30) 
yillarca ara ara mesajlastigim insanlarla görüşme firsati yaratmadim ayni ilcede otursak bile. fakat bi arkadasla mesajlasmamizdan on gün sonra buluşup kitap aldik ona bi dunya sinavi icin, oturup plan yaptik ettik. kendime benzetmedigim veya niyetini az çok anladigim insanlarla gorusmek istemiyorum sanirim. acikcasi gerek de yok.

güven ortamı denen seyin eksi sozlukte "hic" olmadigini dusunuyorum. sans iste biraz da bu galiba. internetten arkadaş edinmem onyargisi oluştu ruh hastasi insanlari gordukce ondan da olabilir belki.
  • rubiks cube  (22.09.15 20:21:52 ~ 20:27:12) 
Optional güven ortamı var ya. Ben ilişkiler, siyaset ve futboldan başka bi ilgi alanı olmadığı entrilerinden anlaşılan insana güvenemiyorum örneğin. Herkes kendine yakın bulduğuna güvenme eğilimi içinde. Zaten birine güvenmeni gerektirecek bir işe girişiyorsan bu kimmiş neymiş ne yazmış diye karıştırırım. Adını nickini google'larım falan filan.


  • mistreated  (22.09.15 20:53:24) 
normal. diyelim ki iphone almasini isteyeceksin birinden. bakiyorsun 10 senedir aktif yazar herif. nick alti entry'leri var, onu taniyanlar var vs. bir sikinti olsa ifsa edebilirsin adami. bu kadar emek verilmis hesaplar daha onemli bence bir iphone'dan falan.


  • cilgin fantezilerin adami  (23.09.15 00:44:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.